| Mušičarenje klena suvim mušicama | |
|
+97BojanGM Djomla Thebane Moravica fly Mare035 Big Bad Wolf Pishta Mihailo Erovic Milan_klenaros Radojica-pop Zarkotekica ErnestTatar NB.Geronimo Peja Renafly Alp Mijalko Platipus2000 Sale NMilanovic Mohiko Dragan Tasic Pedja GM MaxFly Flya Emporio Djuzini Micko Nis Ivants NemaNja95 Jb.tm.Ro Sale guitar Predrag Hypuris Gegula Bahat Nikolats Bahus Zeljko80 MarkoTimokRiver Mackey Rade Mistopoljac Milantaa RadeZamora Raka Hardy Ogi Sokre Vjeko Zvezdan Fly Daddy Sasa D KobraKV Djomla-BL Oholi2 Falco Nesha Lale Mediteran Vladan_Nis Durlanac SnikS Saleja Musicar Acter fly Tomos rider Mafke Fly Carpenter Peka Crni Pex Gledni007 Fićo Nemanja79 Masic Ivica-fider ShoneFly Omar Murino Markovic Bojovic Danijel NikolaCG Pedja Jocko Bugitrs Ersin Brankoogi Saležupa Madjoni Razbojnik_93 Mr.Zacoola Ervin-Eko Cicvara Lepenac Mixmaster Sasats Oholi Acapapec Darko 101 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Masic Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Broj poruka : 987 Lokacija : Vranje Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Ned 22 Sep 2013, 14:39 | |
| Odlican Ivane ( kao i uvek) ..Juce na J.Moravi,u popodnevnim satima (iako malo zamucena kod Vr.Banje..),klenovi do 400-500 gr. na bambulu sa oranz guzom na vel#8 sa kracim vratom..Uzimali su na duzu voznju..i to ne agresivno,samo usisavanje.. | |
|
| |
Mohiko Guide
Broj poruka : 550 Godina : 47 Lokacija : Zvornik Datum upisa : 11.08.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pon 23 Sep 2013, 07:40 | |
| Bravo Mix odličan klen a i fotka | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pet 04 Okt 2013, 11:23 | |
| - Zarkotekica ::
- NMilanovic ::
.... .. .
[/i][/color] Pozz koje musice si probao ovih dana na Toplici i koje su ti se pokazale uspesno lovne Ma Toplica je specificna voda i izuzetno je zahtevna zbog drugih stvari. Ali generalno ne trazi nikakve specificne musice da bi ti klen "udarao", ako sve ostale aspekte ribolova (koji su 15 puta bitniji) na njoj odradis kako treba riba ce ti udarati na bilo koju klendjisku muvu. Ostalo su samo finese.... Sta ga bolje privlaci tog dana ili na tom delu reke (pa se manje puta "okrene"/predomisli) sta lakse srkne sa povrsine itd. I to je stvarno tako ja koristim sve musice koje sam postovao + jos neke (ali ciljano za razlicite situacije) i uopste ne mora da znaci da su one bas tebi nesto sto ce se najbolje pokazati. Mi najcesce idemo u ribolov po dvoje, troje... i svi pecamo najcesce na potpuno razlicite musice - to ti nije presudno i nemoj da te to opterecuje u opste. Imas na kraju 44 strane (tema suve musice za klena) 2 moje musice - krstio sam ih ".. Klasika .." one uvek rade! Tu je i jedna koju sam nazvao ".. Prostiš .. (forsiram je u nekim senkama u mirnijoj vodi - bukvalno cekam klena da naidje itd. ali ga retko u takvoj situaciji zaobilaze - ni on ti nije neophodan) Ja volim da mi musica pliva i posle 10 uhvacena klena. Tu je elk majka pa ja licno ove dve najduze drzim u vodi. Strana 45 negde na sredini - krstio sam ih ".. Prakticna .. i .. Ubica .." I to ti je sasvim dosta. Ponesi jos bambulajku na #14 i neku u broju #12 i #10 (za sumrak ili kad snimis nekog lepog glavoju). Smotaj nekog sitnog mrava - ako naidjes na rojenje ovih dana i to je to. Pozzzzzz!!!! | |
|
| |
Zarkotekica Visitor
Broj poruka : 349 Datum upisa : 07.09.2013
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pet 04 Okt 2013, 14:03 | |
| [quote="Nemanja79"] [/quo bravo ovi u mrezici su svi preko mere kapitalni primerci jel tako | |
|
| |
MaxFly Visitor
Broj poruka : 297 Godina : 45 Lokacija : Villach,Östereich Datum upisa : 01.01.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pet 04 Okt 2013, 15:11 | |
| Opet mreža puna sitnih klenova.. Kada bi svi pecali kao ti ta reka bi za kratko vreme ostala bez klenova. Ako ti je fantastičan ribolov nositi kući onakve sitna klenove,nemoj molim te to deliti sa nama.. | |
|
| |
Nemanja79 Visitor
Broj poruka : 129 Godina : 45 Lokacija : Niš Datum upisa : 08.03.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pet 04 Okt 2013, 17:13 | |
| Svi uhvaceni klenovi su bili u meri, cak sta vise nije bilo manjeg od +30. Toliko od mene. | |
|
| |
MaxFly Visitor
Broj poruka : 297 Godina : 45 Lokacija : Villach,Östereich Datum upisa : 01.01.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pet 04 Okt 2013, 17:20 | |
| Ako su oni u mreži u meri onda se izvinjavam.
Ne znam samo gde ste vi učili računati!!! | |
|
| |
Zarkotekica Visitor
Broj poruka : 349 Datum upisa : 07.09.2013
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pet 04 Okt 2013, 18:30 | |
| Ovaj prcko pored ovog lepog gospodina van mreze nema ni 15 cm | |
|
| |
MaxFly Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pet 04 Okt 2013, 18:36 | |
| Alo...tebi izgleda nisu jasne neke stvari. Za tog klena pored štapa skidam kapu.. Ja sam rekao za ove u mreži,em ih je previše za poneti em su većina sitni. Ako je tebi taj ulov nešto sa čim treba da se dičiš onda opet izvini,nisam te prepoznao! | |
|
| |
Radojica-pop Guide
Broj poruka : 1570 Godina : 49 Lokacija : Raška Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 05 Okt 2013, 00:48 | |
| - Zarkotekica ::
- Ovaj prcko pored ovog lepog gospodina van mreze nema ni 15 cm
Mozda mu velika pluta i halter | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 05 Okt 2013, 09:03 | |
| Mislim da taj klen nije ispod mere. To je onsj dobro poznati efekat samo kontra. Da je taj manji klen ppostavljen bliže objektivu izgledao bi kao kilaš. Takođe, na slikama nigde ne vidim više od 10 klenova. Sve je po propisima i srbijanskim mušičarskim običajima. | |
|
| |
MaxFly Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 05 Okt 2013, 09:17 | |
| Nisam ja ništa rekao za te klenove van mreže,problem su ovi u mreži.. Ma nisi ustvari ni oni problem...Ako je njemu to ulov za ponos onda blago njemu... | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 05 Okt 2013, 10:54 | |
| Bre... Meni ovo deluje kao lep izvestaj sa male recice. Mislim da su klenovi i u meri i u propisnom broju.
Momka ne poznajem ali cesto postuje bas lepe izvestaje sa voda koje posecuje kao i ulove. Sto je jako korisno. Mislim da toga ima malo na forumu pa mesto kritika hvatajte stapove u ruke, foto aparat u djep pa podelite i vi nesto slicno sa nama. (za to treba malo i truda a i volje - pa se meni cini da je svaki izvestaj za pohvalu)
Unapred se radujem i vasim izvestajima - nadam se uz adekvatan prikaz mnogo boljih ulova. Pozzzz!!!!!!! | |
|
| |
MaxFly Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 05 Okt 2013, 15:58 | |
| Njegovi izveštaji sa reka su(po mom kriterijumu) obična glupost. Postavi par slika reke i par mrtvih riba i onda dole ispiše hvalospev o tome kako ga je neko naučio da peca na bambulu. Postavi i neki klip kako stoji u plićaku i nešto priča.. Ništa korisno iz tih njegovih "izveštaja sa reke". A najmanje,većinu ljudi ovde interesuje kako je neko potrpao u mrežu sitnu ribu. Na prvom postu se pohvalio kako je uhvatio nekoliko klenova(većinom sitnih)da bi se kasnije pravdao da je tek od skora počeo ponovo da mušičari pa nije znao za neka nova pravila. Mix napisa da je sve po srbijanskim mušičarskim običajima...ružni nam običaji!! | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 05 Okt 2013, 20:32 | |
| Maxfly, svaki iskreni mušičarski izveštaj je zanimljiv. Slike reke i mesta na kojima je ostvaren ulov su vrlo važne i korisne onima koji bi da prošetaju u tom smeru. Slike riba su takođe dobra ilustracija čega u nekoj vodi ima. Da li su ribe na slici mrtve ili žive, za ovakav izveštaj je svejedno. Običaj ribolovca, koji nam je napisao tekst i prikazao slike, da zadrži ili baci svoj ulov, nevažan je u svim temama osim onih koje se bave postupkom sa ribom. P.S. Izveštaj sa Mlave je napisao Nemanja79, a ne Žarkotekica. Ovaj drugi je samo kopirao njegov post i dodao kritike na račun veličine zadržanih klenčića. Čini mi se da ih je Maxfly pomešao. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama | |
| |
|
| |
| Mušičarenje klena suvim mušicama | |
|