| Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! | |
|
+34Goran Mohiko Alp Bahat NMilanovic ShoneFly Nemanja79 Saleja Sasats Damirt82 Gegula Mafke Nikolats Sale Mr.Zacoola Crni Durlanac Predrag Mixmaster Pex Goran R Falco Prota "Pacer" NikolaCG Brankoogi Ersin Ervin-Eko Cakan Keno Cicvara Ekoljuba Madjoni Oholi Murino 38 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Ekoljuba Visitor
Broj poruka : 161 Godina : 42 Lokacija : Bg-Ns Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Pet 03 Jul 2009, 18:13 | |
| - Cicvara ::
- -Juče sam kod mene blizu Drine učestvovao u puštanju mladunca Orla belorepana, vraćen roditeljima posle oporavka. G-din Grubač iz zavoda za zaštitu prirode kaže da je to prirodni neprijatelj kormorana, pošto smo pričali na tu temu, kad mi pošalje slike kačim ih.
Grubac kakav je to manijak i fanatik! Jednom prilikom se penjao po nekim stencugama i liticama da obidje gnezdo neke ptice grabljivice i ujede ga poskok! E sad svako normalan bi cim pre se strcao nazad pa u bolnicu ali on covek nastavi da se penje prvo da obidje gnezdo pa onda bolnicu!!!! MANIJAK!!! | |
|
| |
Brankoogi Guide
Broj poruka : 754 Lokacija : Prijepolje Datum upisa : 06.09.2008
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Pet 03 Jul 2009, 23:19 | |
| eeeeeee da je ovoj zemlji u svakoj struci bar po jedan takav MANIJAK! | |
|
| |
Falco Visitor
Broj poruka : 158 Lokacija : Valjevo Datum upisa : 29.06.2008
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 04 Jul 2009, 09:36 | |
| - Ekoljuba ::
Grubac kakav je to manijak i fanatik! Jednom prilikom se penjao po nekim stencugama i liticama da obidje gnezdo neke ptice grabljivice i ujede ga poskok! E sad svako normalan bi cim pre se strcao nazad pa u bolnicu ali on covek nastavi da se penje prvo da obidje gnezdo pa onda bolnicu!!!! MANIJAK!!! Pročitao sam njegovu knjigu o bradanu ( Gypaetus barbatus). Ne poznajem čoveka lično, ali na osnovu predstavljenog u knjizi usuđujem se da potvrdim utisak o fanatizmu. | |
|
| |
Cicvara Guide
Broj poruka : 704 Lokacija : Lešnica Datum upisa : 10.11.2008
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 04 Jul 2009, 11:09 | |
| | |
|
| |
Ersin Visitor
Broj poruka : 318 Lokacija : Munchen - Deutschland Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Čet 15 Okt 2009, 23:11 | |
| Kormoran ptica godine ! Kormoran je proglasen pticom godine iz razloga sto je ugrozen i kako mu treba pomoci izjavili su zastitnici prirode i zivotinja. Izjavljeno je kako njihova populacija na podrucju Evrope broji dva miliona sto je po njima malo ,dok mi sto ih malo vise "volimo"odgovorili smo kako svaki dan na podrucju Evrope ta ugrozena populacija pojede jedan milion kg svjeze ribe,i koliko djece u Africi bi moglo da prezivi od toga sto ta ugrozena vrsta koja nije autohtona pojede.
Hoce li i kod nas se podrzati to sto su usvojili zastitnici zivotinja(tierschützer)???
Pozdrav i Bistro !!! | |
|
| |
Goran R Guide
Broj poruka : 1319 Godina : 59 Lokacija : Beograd-Borča Datum upisa : 07.09.2008
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 17 Okt 2009, 21:03 | |
| - Ersin ::
- Kormoran ptica godine !
Stetočina nevidjena. | |
|
| |
Ersin Visitor
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 17 Okt 2009, 22:52 | |
| Mozda vam prelazim u dosadu sa ovim cudom od ptica,ali oprostite...Danas smo u RD imali jedan manji seminar namjenjen zastiti ribljeg fonda na rijeci Isar u prestojecoj zimi ,opet je ta ptica neprijatelj Nr.1 a zatim dolaze neke vrste patki koje sam i kod nas na Limu vidjao.Ljudi su uigran tim u bliskoj povezanoscu sa lovaskim drustvima i raznim institucijama.Izneseni su zastrasujuci prizori sa voda iz regiona,prije dolaska kormorana i par mjeseci kasnije...horor nista drugo.
Ne zaboravimo da narednih nedelja kod nas na Lim doci ce prva jata izgladnjelih kormorana ,na prvom mjestu strada lipljen a zatim sve redo. Pricao sam ljudima situaciju koja je kod nas na Limu ,i iz njihovog iskustva cuo sam jad i mracnu buducnost nasem Limu.Oni su spremni da nam pomognu ,da nam prestave pravu sliku sa cim ce da se susretnu naredne generacije i sta nam vrijedi raditi.Inace ako se ne bude nista preuzelo Lim ce da bude jedna prazna rijeka,jer po njihovim tvrdnjama nijedna rijeka velicine Lima ne moze da trpi sestomjesecni napad kolonije kormorana od preko hiljadu komada.
Pozdrav i Bistro | |
|
| |
Brankoogi Guide
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 17 Okt 2009, 23:17 | |
| To se pokazalo i ove godine, ribe je mnogo manje. Ne pamtim u svom životu lošiju godinu za ribolov na Limu. Klena gotovo da više nema u Limu, plotice takođe. Mrena ima samo onih kapitalnih preko kila, podmladak jednostavno ne postoji. Jedino što možete videti škobalja u nekim normalnijim količinama ali i njega je manje nego što ga je bilo. Prošle godine je bilo preko 300 kormorana, a ove godine će biti verovatno 500 - 600 jer se svake godine duplira njihov broj. Ranije ih je bilo samo na jezeru Potpeć ( između Priboja i Prijepolja ) a prošle godine kod manastira Kumanica gledao sam kako jato od nekih 100 komada odleće svako jutro prema Bjelom Polju. Ta ptica je jednostavno veliko zlo | |
|
| |
Ersin Visitor
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 17 Okt 2009, 23:39 | |
| Aha reče samo krupnije ribe vidjaš, zamisli tako ce da bude iz godine u godinu gore i gore.Ovi ljudi kazu nakon 6 do 7 godina traje ,i onda nastaje zlo . Kod njih su jedini problem bili strogi zakoni ,njihove vode polako se vracaju na staro,u novcu nijesu oskudjevali a ni u organizaciji . Zamislite sta nas ceka kad Lim budeprazan,kako da se organizujemo,od kud nam milionske pomoci?Mi mozemo da uspijemo Lim da sacuvamo ali u toj akciji moraju biti svi ukljuceni, mislim na sva RD koja gazduju Limom od Plava do Rudog i Visegrada. Branko ja sam u ranijim postovima pisao o koloniji od 1000 do 1500 komada iza cega stojim,ako mozes bilo bi dobro da upoznas Buba sa stvarnim problemom ,pa ako je spreman da mu prenesem znanje koje sam stek´o poslednjih godina po pitanju kormorana....vjeruj bilo bi dobro za sve nas .
Pozdrav i Bistro ! | |
|
| |
Brankoogi Guide
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Ned 18 Okt 2009, 00:21 | |
|
Popričaću sa Bubom,on je i lovac pa ako se razreše neke dileme (da li je dozvoljeno ubijati Kormorane ili ne) može i sa te strane da pomogne. Što se tiče znanja o Kormoranima uvek će se naći ljudi koji su spremni da im preneseš znanje o toj pošasti.
| |
|
| |
Brankoogi Guide
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Pon 19 Okt 2009, 20:47 | |
| Ponovo su stigli Kormorani , danas sam video jedno jato u Prijepolju kako leti uzvodno prema Bjelom Polju. Bilo ih je oko 50, dosta brojna izvidnica! | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| |
| |
Murino Admin
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Pon 14 Dec 2009, 00:50 | |
| | |
|
| |
Murino Admin
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Čet 22 Jul 2010, 01:40 | |
| | |
|
| |
Pex Visitor
Broj poruka : 467 Godina : 48 Lokacija : Pirot Datum upisa : 13.02.2010
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Čet 22 Jul 2010, 13:22 | |
| covek peca istu ribu kao ptica,zato i ima problem. meni se zamalo desila ista situacija.naime uhvatim ja klence u jednom razljevku i on pocne da se koprca,utom trenutku prelece divlja patka koja vidi klena kako se cudno ponasa u vodi i brze bolje krene na njega. malo me iscimala ta ptica tako da sam u jednom potezu izvadio klena napolje. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! | |
| |
|
| |
| Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! | |
|