Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Rep mušice... | |
|
+15Prota "Pacer" Madjoni Masic Acapapec Brankoogi DonCarleone Ibro realistic flies Keno Ervin-Eko Sasats Cicvara Ersin Cakan Ranko Sasa D 19 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Masic Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Broj poruka : 987 Lokacija : Vranje Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Rep mušice... Pon 03 Avg 2009, 15:29 | |
| Da nije paleta boja,koja služi kao uzorak za farbu za kosu..Garnier, Qenue ...? | |
| | | Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Rep mušice... Pon 03 Avg 2009, 16:03 | |
| | |
| | | Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Rep mušice... Pon 03 Avg 2009, 18:10 | |
| Bravo Mašiću!!! Odgovor je tačan, samo je kod mene reklamni pano boja za kosu Palette i izgleda ovako... | |
| | | Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Rep mušice... Pon 03 Avg 2009, 18:48 | |
| Odvoji pola inače ... | |
| | | Prota "Pacer" Visitor
Broj poruka : 416 Lokacija : Beograd,Srbija Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Rep mušice... Pon 03 Avg 2009, 18:54 | |
| Pa šta je sad ovoooooooo................prelazite u frizere A brale,dva metra dalje....kukuuuuuuu,pa zar i taj zanat | |
| | | Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Rep mušice... Pon 03 Avg 2009, 19:15 | |
| Ovo sam saznao od Bogija, imade punu kesu garnier uzoraka. Kome da maznem ovo | |
| | | Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Rep mušice... Pon 03 Avg 2009, 20:31 | |
| Pa što ne maznu Bogiju... Šarmiraj neku frizerku i eto ti microfitetts. | |
| | | Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Rep mušice... Pon 03 Avg 2009, 20:41 | |
| Ne Ervine ...inače te nema na vodu niđe, sitan će biti vojni odsijek | |
| | | Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Rep mušice... Uto 04 Avg 2009, 01:42 | |
| Madjoni batice radije bi otišao u rezerviste... Samo oni pravi repovi imaju konus ka kraju i šiljati su kao pravi rep, a ovi mislim da su istog prečnika celom dužinom... | |
| | | Madjoni Moderator
| | | | Lepenac Fly fisherman
Broj poruka : 61 Lokacija : Surdulica Datum upisa : 24.02.2009
| Naslov: Re: Rep mušice... Pet 07 Avg 2009, 01:55 | |
| Материјал за израду репова, посебно сувих мува је добра тема, јер се, са изузетком појединих имитација, готово све вежу са њим. Питам се колико је неопходан, јер ми се дешавало, а верујем и другима, да иста мува задржи једнаку ловност и када јој реп буде потпуно откинут, али свакако поспешује пловност и креацији даје комплетно естетско уобличење, али то је друга прича.
Укључујем се у ову тему јер за репове појединих мува користим оригинално решење, а оригинално стога што још нисам наишао да га је неко користио. Наиме, ради се о зечјим брковима, од којих сваки зека има 10-ак пари ових длака, различитих по боји, дужини и дебљини. Могу бити готово стакласто прозирни, преко беле, бледо-крем жућкасте, жуте, па до тамно сиве нијансе и то на једном зецу. Лако се боје маркерима, а примају и друге фарбе (текстил, јаја). Изузетно су отпорни на кидање и стабилне су форме (тешко се гужвају). Има их у закривљеном облику, тако да у потпуности моги изимитирати узор репа природне мушице.
Како је Ервин приметио, за разлику од синтетичких, ове имају конус од самог корена до врха. Колико сам ја приметио и изекспериментисао, не "пију" воду, па доприносе пловности имитације. Без кидања се везују у чвор,те су погодне за имитацију ногица копнених инсеката, као и за антенице. Ја од дебљих длака правим и тело мува солидне ловности, које, по угледу на "зечје уво", зовем "зечји брк" или "бркица" из милоште.
Како је овај материјал релативно лако доступан, мислим да ће га неко испробати и потом, надам се, поделити своја запажања са нама.
Поздрав! | |
| | | Bogdan Visitor
Broj poruka : 348 Lokacija : Andrijevica Datum upisa : 05.02.2009
| Naslov: Re: Rep mušice... Pet 07 Avg 2009, 08:57 | |
| Ne mogu da vjerujem Dašiću šta ti je palo na pamet, svaka cast!! A nemoj molim te tu priču nama oko šarmiranja frizerki, neki te dobro poznajemo!!! | |
| | | Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Rep mušice... Pet 07 Avg 2009, 09:33 | |
| - Lepenac ::
- Изузетно су отпорни на кидање и стабилне су форме (тешко се гужвају). Има их у закривљеном облику, тако да у потпуности моги изимитирати узор репа природне мушице. Како је Ервин приметио, за разлику од синтетичких, ове имају конус од самог корена до врха. Колико сам ја приметио и изекспериментисао, не "пију" воду, па доприносе пловности имитације. Без кидања се везују у чвор,те су погодне за имитацију ногица копнених инсеката, као и за антенице. Ја од дебљих длака правим и тело мува солидне ловности, које, по угледу на "зечје уво", зовем "зечји брк" или "бркица" из милоште.
Како је овај материјал релативно лако доступан, мислим да ће га неко испробати и потом, надам се, поделити своја запажања са нама. Поздрав! Davno probao i kao rep muve a i koristio za porebravanja.....neuništiv "materijal" Okači neđe "brkicu" da ga vidimo pozdrav | |
| | | Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Rep mušice... Pet 07 Avg 2009, 21:00 | |
| Pitanje za sve dry fly fisherman-e...koliko se stvarno u praksi pokazala boja repa muve kao bitan faktor ?
Veliko je pitanje kako riba vidi našu muvu na površini, jos ako je brza malo voda i boja tela je diskutabilna...posebno za palmerovane muve koje telom čak i ne dodiruju površinu...ali neka neko ko više od mene peca na suve muve da svoj komentar !!! | |
| | | Bogi Guide
Broj poruka : 2297 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Re: Rep mušice... Pet 07 Avg 2009, 21:30 | |
| - Lepenac ::
- Материјал за израду репова, посебно сувих мува је добра тема, јер се, са изузетком појединих имитација, готово све вежу са њим. Питам се колико је неопходан, јер ми се дешавало, а верујем и другима, да иста мува задржи једнаку ловност и када јој реп буде потпуно откинут, али свакако поспешује пловност и креацији даје комплетно естетско уобличење, али то је друга прича.
Наиме, ради се о зечјим брковима, не "пију" воду, па доприносе пловности имитације.
Без кидања се везују у чвор,те су погодне за имитацију ногица копнених инсеката, као и за антенице. Ја од дебљих длака правим и тело мува солидне ловности, које, по угледу на "зечје уво", зовем "зечји брк" или "бркица" из милоште.
Како је овај материјал релативно лако доступан, мислим да ће га неко испробати и потом, надам се, поделити своја запажања са нама. Поздрав! rep i nije toliko neophodan, a sve zavisi i o kakvim imitacijama je reč........estetika kod nas igra glavnu ulogu, a ne mora da znači da je imitacija manje lovna sa repom ili bez........ repovi bilo koji pa i od zečjih brkova mogu da piju vodu, to zavisi od same prezentacije........za mene je zečji brk samo za ovo što si zadnje naveo, nije za repove dosta su dlake krute i jake, za repove ipak trebaju biti što mekše prirodne ili veštačke dlake i da imaju tu osobinu da što duže traju naročito kad su u pitanju velike majske imitacije gde su repovi i za dva puta duži od tela mušice, ovakvi kruti i jaki repovi znaju da pre odbiju ribu....... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Rep mušice... | |
| |
| | | | Rep mušice... | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |