| Nimfarenje na Limu | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Sre 05 Avg 2009, 09:45 | |
| | |
|
| |
Bogdan Visitor
Broj poruka : 348 Lokacija : Andrijevica Datum upisa : 05.02.2009
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Sre 05 Avg 2009, 11:13 | |
| Brankoni druže,
Poslušaj Sašin savjet, larve tulara su odlične za Lim, naravno otezane! Lipljani koje sam stavio na temi FF revir Lim -Andrijevica su uglavnom uhvaceni na te imitacije. Moj ti je savjet da ih porebriš zlatnom ili srebrnom lametom,a fazanku može i bakarnom! Imitacija koju si stavio na pocetku teme je odlična, imao sam i na takvoj uspjeha ali ne otežanoj jer ona vise liči na kopnenog insekta, odnosno mokru muvu, recimo imitaciju svica! Moj ti je savjet da kao alternativu ovoj imitaciji napravis bordo ili trulu visnju takodje sa zlatnom lametom i jacim grudima i nožicama!!
Nećeš se pokajati!!
BISTRO!!! | |
|
| |
Brankoogi Guide
Broj poruka : 754 Lokacija : Prijepolje Datum upisa : 06.09.2008
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Sre 05 Avg 2009, 21:16 | |
| - Bogdan ::
- Brankoni druze,,
Poslusaj Sasin savjet,larve tulara su odlicne za Lim,naravno otezane!Lipljani koje sam stavio na temi FF revir Lim -Andrijevica su uglavnom uhvaceni na te imitacije.Moj ti je savjet da ih porebris zlatnom ili srebrnom lametom,a fazanku moze i bakarnom! Imitacija koju si stavio na pocetku teme je odlicna,imao sam i na takvoj uspjeha ali ne otezanoj jer ona vise lici na kopnenog insekta,odnosno mokru muvu,recimo imitaciju svica!Moj ti je savjet da kao alternativu ovoj imitaciji napravis bordo ili trulu visnju takodje sa zlatnom lametom i jacim grudima i nozicama!!Neces se pokajati!!BISTRO!!! Hvala ljudi na savetima. | |
|
| |
Brankoogi Guide
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Sre 05 Avg 2009, 21:31 | |
| Kurtonka !!! | |
|
| |
Keno Guide
Broj poruka : 569 Godina : 61 Lokacija : Novi Pazar Datum upisa : 16.02.2009
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Sre 05 Avg 2009, 21:36 | |
| Istu ovakvu uradi sa crvenom guzom i porebraj je zlatnom zicom . Veruj mi provereno lovna. | |
|
| |
Brankoogi Guide
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Sre 05 Avg 2009, 22:03 | |
| - Keno ::
- Istu ovakvu uradi sa crvenom guzom i porebraj je zlatnom zicom . Veruj mi provereno lovna.
Hvala Keno. | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Uto 23 Jul 2013, 17:45 | |
| Evo par nimfi koje su nama ove godine davale rezultate. Generalno svaka od ovih nimfica je bila u vodi i donela sa sobom ribu. Primetno je selektivan. Dobijali smo ga na jos par slicnih nimfi ali mi ih je ponestalo u kutiji - mrzi me da ih motam ali sve jedno ove su mozda bile i najlovnije (bar meni) Generalno ne trazi nista komplikovano (cak sto jednostavnije to bolje) ili previse pedantnu izradu ali trazi elegantne nimfice i prave materijale. Ne bira previse velicinu ali trazi da se cesto menjaju - pa su nam kutijice bile prepune raznih varijacija smotanih na brzaka pred sam ribolov.Jig udica #10-#12 + tanka olovna zica Fazan, Bakarna zica i mix zac dabing za grudi Gamakatsu F15 #14 Tungsten glava + tanka olovna zica Fazan, Bakarna zica i mix zec dabing za grudi | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Uto 23 Jul 2013, 17:46 | |
| Dve slicne nimfice. Obe su hvatale ribu u lovu na vidjeno, u plicoj vodi, pa sam bio siguran da nimfe idu tacno gde treba. (da buden iskren stavljao sam ih kad nista drugo nije hteo da pogleda pa je mozda i sama promena davala rezultat) U dubljoj vodji na "ne vidjeno" se meni nisu bas proslavile - verovatno se ne "dize" bas tako rado da ih juri. Gamakatsu F15 #14 Tungsten glava + tanka olovna zica Telo - zeleni konac (lakirano ili ne) Grudi - mix zec dabing Rebra - beli konac Rep - pevac ili fazan | |
|
| |
NMilanovic Guide
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Uto 23 Jul 2013, 17:47 | |
| Meni omiljena nimfica, ova varijanta mi se bas fino pokazala. Uglavnom sam je koristio u kombinaciji, kao gornju nimfu, mozda je i to bilo presudno. (Iskreno u opste nisam ni pokusavao da provaljujem sto ili zbog cega - funkcionisalo je a to je najbitnije) Gamakatsu F15 #14 Tungsten glava + tanka olovna zica Telo - neki mix zec krem/oker dabing Rebra - tanka zlatna zica Sitan repic - patan Grudi - mrvica tamnijeg mix dabinga Orange spot - konac + lak Bućnuta u zeleni caj (naso se tu po stolu - ali sve jedno ne menja boju) | |
|
| |
NMilanovic Guide
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Uto 23 Jul 2013, 17:51 | |
| Veoma jednostavna - veoma lovna. Gamakatsu F11 #12 (ta udica nam se odlicno pokazala za nimfe) Tungsten + tanka olovna zica Telo i grudi - Mix zec dabing Rep - fazan Pobali smo sve moguce varijante od skroz crnih, braonkastih pa sve to ovakvih potpuno zutih. Nisam je mnogo forsirao ali jei ova sitna zuta namamila jednog lepog lipca - do duse na kraju voznje u povlacenju. Gamakatsu F11 #16 Crni tungsten + tanka olovna zica | |
|
| |
NMilanovic Guide
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu Uto 23 Jul 2013, 17:53 | |
| Dve nimfice koje su se pokazale mozda i kao naj lovnije. Gamakatsu F11 #12 (a i u varijanti F11 2SH #10) Tungsten glava + tanka olovna zica Fazan i crvena zica Orange konac + lak Cesto postavljena u kombinaciji kao donja - ni jedna nije prezivela povratak kuci. Vodjene su uglavnom brojeci kamenje po samom dnu - full tension varijanta - (ovde na slici malo "raskopusana" ali sa lepim ulovom jednog pužića sa dna vira)Gamakatsu F11 #12 (ili neka udica duzag vrata u toj brojci) Crni i orange tungsten + olovna zica Pokrov preko orange tugstena - fazan ili crni poli p. Grudi - mix dabing Rebra - tanka crvena zica Telo i rep - fazan pozzzzzzzzzz!!!!! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nimfarenje na Limu | |
| |
|
| |
| Nimfarenje na Limu | |
|