| Koji je najbolji deo sezone ???? | |
|
+5Antares LeDukri Ervin-Eko Cicvara Sasats 9 posters |
Autor | Poruka |
---|
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Koji je najbolji deo sezone ???? Ned 13 Sep 2009, 20:54 | |
| Koji je po vama najjači deo sezone za klena ?
U kojem mesecu hvatate najviše ribe ?
Zanima me mišljenje iskusnih klenaroša, a dobrodošlo je i mišljenje i onih manje iskusnih sa ovom ribom.... Po meni, bar na mom terenu... najbolji je maj i početak juna, naravno kad vreme dozvoli i vodostaj bude mali. Zatim ide jesen, i tek na kraju leto... kada je najteže pronaći aktivnu ribu, jer se rasturi po reci i hrani se uglavnom noću. | |
|
| |
Cicvara Guide
Broj poruka : 704 Lokacija : Lešnica Datum upisa : 10.11.2008
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Ned 13 Sep 2009, 22:24 | |
| -Maj, septembar, avgust druga polovina,... | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Pon 14 Sep 2009, 00:29 | |
| Leto je ipak leto, mada ove godine slabo sam izlazio na vodi u septembru ali zna vrlo dobar da bude kao prošle godine. Nije loš ni oktobar, ali tek kada ima lijepih dana, i te kako zna da iznenadi. Pre 3-4 godine jedan dan sam lijepo prošao u novembru, a već sutra dan pao je sneg. | |
|
| |
LeDukri Visitor
Broj poruka : 180 Godina : 40 Lokacija : Niš Datum upisa : 29.08.2009
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Uto 15 Sep 2009, 13:38 | |
| Po meni klena uvek mozes da super da lovis. Ali ako bi birao mesece, maj, jun, jul, septembar, oktobar | |
|
| |
Antares Fly fisherman
Broj poruka : 58 Godina : 63 Lokacija : Ćuprija Datum upisa : 11.06.2008
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Uto 15 Sep 2009, 14:08 | |
| Jedino nisam pecao decembra i januara inace jesen je vrdo dobra za klena narocito kad voda zahladni. | |
|
| |
Durlanac Visitor
Broj poruka : 326 Godina : 44 Lokacija : DURLAN NIŠ SRBIJA Datum upisa : 19.11.2009
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Sub 27 Nov 2010, 13:21 | |
| - LeDukri ::
- Po meni klena uvek mozes da super da lovis. Ali ako bi birao mesece, maj, jun, jul, septembar, oktobar
ISTINA | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Sub 27 Nov 2010, 13:30 | |
| Najbolji deo sezone je kad je voda bistra, a vodostaj srednji ili malo niži. To može da bude januara, aprila, avgusta, oktobra... bilo kad. Ako znaš da mušičariš sve vrste, koristiš sve tehnike i poznaješ sve tipove voda, može da te spreči samo vremenska nepogoda. | |
|
| |
Crni Guide
Broj poruka : 1994 Godina : 46 Lokacija : Leskovac Datum upisa : 07.03.2010
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Sub 27 Nov 2010, 13:43 | |
| - Sasats ::
Po meni, bar na mom terenu... najbolji je maj i početak juna, naravno kad vreme dozvoli i vodostaj bude mali. Zatim ide jesen, i tek na kraju leto... kada je najteže pronaći aktivnu ribu Druze delimo isto misljenje Moze lepo da se lovi gotovo cele godine ali kakvi klenovi?! To je uglavnom sica 100-150gr. tj. ribe ispod mere,ja to ne racunam u ribe. Da se tako lako i stalno love imali bi vise slika na forumu krupnih klenova.... | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Sub 27 Nov 2010, 15:27 | |
| Za suvu muvu i klena, meni je najbolji period kada je u toku žetva pšenice. | |
|
| |
Sumadinac Guide
Broj poruka : 1147 Lokacija : Ivanjica, Srbija. Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Sub 27 Nov 2010, 15:41 | |
| U mom kraju se dobra sezona za lov klenova gledala kad procveta glog i krenu da sijaju svitci. Najbolji mamac za kelnove u ovom kraju su visnje i to dve visnje jedan glavonja, tako se tada gledalo, niko nije musicario klenove, ali je bilo pojedinaca koji su pecali na pec i zive insekte. Sada kenove retko ko peca, ali se secam da u ovom periodu oktobar/novembar na moljca kako ga ovde zovu, nimfu kamenjarke, sam lovio krupne komade na plovak. Cesto mi je padalo na pamet da probam sa nimfama imitacijama kamenjarke, medjutim nikako da odem. Siguran sam da bi bilo dobih rezultata. | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Sub 27 Nov 2010, 15:59 | |
| - Sumadinac ::
- Sada kenove retko ko peca
dali to znaci da ih ima sada dosta i to krupnih ?...mislim jer se ne pecaju ...pa da te posetim? nisi mi toliko daleko . a sta se uglavnom peca? | |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Sub 27 Nov 2010, 16:21 | |
| Moravica je dugo godina dok su radile sve fabrike i ispustale razne boje i ostala sranja u vodu, bila iskljucivo reka gde su zevele nesalmonidne vrste. Preovladavao je klen, krkusa, povrusa (pljata), skobalj je bio zastupljen tek od klisure i Divljake na pola puta Ivanjica-Arilje. Gornji deo iznad vodopada u gradu bio je salmonidni, jer ne postoji ni jedna fabrika niti zagadjivac, sada je tu musicarski revir. Ulivni potoci i recice redovno su poribljavane potocnom pastrmko, a kada su prestale sa radom 2000. pa ovamo, fabrike, pastmka je postajala sve prisutnija, redovno je izlazila u mrest, a veliki primerci su silazili iz pritoka u potrazi sa hranom koje u Moravici ima u izobolju. Posto se kvalitet vode prilicno popravio, sve manja su zagadjenja, osim ako se izuzmu fekalne vode koje su se pokazale kao ne toliko opasne po ribu, pastrmki je sve vise i vise, a ogromne ribe 2-3kg cesto se love. Prosle godine je ulovljena jedna od 4.5kg (slika ispod), a mnogi ribolovci su imali gomilu kidanja, lomljenja pribora...svaki dobar vir ima bar po jednu ribu 2+kg, a onih manjih ima svuda. Klenova je sve manje, obzirom da je ugrozen od velikih grabljivica kojih je sve vise. Moravica je izuzetan salmonidni potencijal, a o tome svedoce i lipljenovi koji su se dobro izmrestili i nadajmo se da ce svoju populaciju kroz koju godinu udvostruciti. Klenova mnogo vise ima u delu od klisure prema Pozezi jer je reka dosta mirnijeg toka, sa dugackim virovima, dzunglasta pravi raj, a niko ne peca. Poslendjih godina sve vise se peca krupan skobalj ili se varalicari pastrmka, mada se love i krupni klenovi kilasi...Evo slike velike pastrmke do sada najvece sto sam video u ovoj reci. | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Sub 27 Nov 2010, 16:42 | |
| Ovo sto pises zvuci odlicno Nije iskljuceno da te posetim naredne sezone . nisam znao da je moravica toliko bogata pastrmkom Reklamiraj malo svoju reku . otvori temu ako nema i baci neku sliku kako izgleda. ja sam jednom bio u ivanjici , ali radno angazovan pa nisam imao bas vremena da obidjem reku | |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? Sub 27 Nov 2010, 17:18 | |
| Da ti kazem nesto, sa sigurnostu niko ne moze da garantuje koliko ribe ima, a evidentno je da se love ogromne ribe, kad kad se koji varalicar pohvali da je ulovio 5-6 komada od 35-50cm. Definitivno je ima, ali opet nije to toliko drasticno da bi sada ljudi hrlili na ovu reku, ovo kazem da neko ne potegne i predje 100+ kilometara i pomisli da je dosao u Sloveniju, nadam se da me razumete, prosecna srpska reka u kojoj ima krupne pastrmke, tesko se lovi, ali kad se ulovi to bude komadina kao ova! Ako budes resio da dodjes, maj/jun je dobar period za varalicu malo je teze bacati strimer, ali moze. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Koji je najbolji deo sezone ???? | |
| |
|
| |
| Koji je najbolji deo sezone ???? | |
|