Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Mušičarenje šarana

Ići dole 
+51
Mixmaster
Thymallus
Zvezdan
Mohiko
Marushani
NMilanovic
Milan_klenaros
Mekousna
RadeZamora
Milan VB
Fly Carpenter
Milantaa
Predrag
Clavis
Hypuris
Omar
Djomla
Mafke
Flya
Gegula
Helti
Bugitrs
Pera
ShoneFly
Acapapec
Ogi
Nemanja
Madjoni
Cicvara
Racha
Mr.Zacoola
Ervin-Eko
Nikolats
Sasats
Goran R
Zullu
Oholi
Veljko V.
Lepenac
Sasa D
NikolaCG
Prota "Pacer"
Milance
Djorovic
100ka
Saležupa
Rista
Murino
Radojica-pop
Bogi
Djole
55 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14  Sledeći
AutorPoruka
Flya
Visitor
Flya

Broj poruka : 270
Datum upisa : 06.06.2012

Mušičarenje šarana - Page 9 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyČet 26 Jul 2012, 21:47

Iskreno bez uvelicavanja i filozofiranja (žuta ili originalno kako pise na kesici "cheese") i to samo jer u nju verujem i nju forsiram...najbolje je vidim i jako duboko u vodi i tako imam kontrolu nas svime. Npr. Postoje dani kada je saran malo dalje i dublje a da sam ja sa obale u takvoj poziciji da mogu i na nekih desetak metara videti glo buga u dubini preko 2m...jer je jezero bistro pa cak i onda kada je blago zamuceno. Ako uocim da se tamo krecu sarani lovim na predviđeno i kada pratim taj glo bug kako tone i odjednom nestane sledi kontra jer je verovatno nestao u ustima sarana. Dakle, zuta boja jer ja u nju imam najvise poverenja z vise razloga + sto je forsiram zato imam na nju najvise uspeha. Lovim i fl. naranđastom i belom također....kolega i crvenom. Koliko god da se on hrani pomoču čula mirisa itd. uveliko se služi on i čulom vida i veoma je znatiželjan ako nije prethodno uplašen ili previše osetljiv.
Nazad na vrh Ići dole
Flya
Visitor
Flya

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyNed 29 Jul 2012, 12:48

Od pola šest do devet sam lovio sa kolegom i tražio sam samo šarana koji bi bio primeren novom štapu (wt12)
i evo ga 22kg ravno (vagali ga šaranskom vagicom). Bilo je jos akcije. Najmanji ovaj zadnji dole od 12kg.

22kg
[You must be registered and logged in to see this image.]

12kg

Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyNed 29 Jul 2012, 13:25

Bravo Seb.... Bravooo
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

Broj poruka : 2767
Godina : 51
Datum upisa : 23.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyNed 29 Jul 2012, 14:44

Seb,pozavidele bi ti na ulovu i iskiusne sarandzije. Ti postade FF sarandzija Shocked
Nazad na vrh Ići dole
Flya
Visitor
Flya

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyNed 29 Jul 2012, 14:49

hvala :) evo vratih se sa kupanja pa idem jos jednu turu, mozda pronadjem jos kakvu ribu ;)
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
ShoneFly

Broj poruka : 2568
Datum upisa : 25.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyNed 29 Jul 2012, 17:39

Brate ovo ne love ovde ni u ribnjacima sa carp priborom (6 štapova ,dipovi,bojli,zujalice,radari ..itd) !! Ovo su ulovi za svaki respekt !
Nazad na vrh Ići dole
Flya
Visitor
Flya

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyNed 29 Jul 2012, 21:55

Ove godine, ako sam dobro upučen, je jedan ribolovac (klasični šaranđija) ulovio šarana od 35kg u našem jezeru. Jednostavno ribe imadosta jer se svi šarani teži od 7kg moraju vratiti nazad u vodu. Ko god bude imao priliku da dođe ovde da lovi ako budem u prilici sa zadovoljstvom ču mu praviti društvo na vodi a možda i zajedno loviti sa njim/a. Ruku na srce i pored toliko ribe postoje i ovde također slabi dani kao i na svakoj "normalnoj" vodi pa se i tu može desiti da se slabo lovi ali to nije razlog za razočarenje...ribe ima i treba samo biti uporan ili imati sreću i biti na vodi u pravo vreme na pravom mestu.
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyNed 29 Jul 2012, 23:19

Sebastiane, ovo je previše. Slomićeš nam srca, počni da vadiš malo sitnije šarančine. Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Hypuris
Visitor
Hypuris

Broj poruka : 114
Godina : 43
Datum upisa : 16.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyPon 30 Jul 2012, 00:09

Ulovi za strahopoštovanje!!
Nazad na vrh Ići dole
Flya
Visitor
Flya

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyPon 30 Jul 2012, 10:09

Hvala :)

no, bilo je i manjih šarana...npr. jedan od 6,5kg. Ovo je moj prijatelj, inače stari iskusni mušičar ali šarana je počeo da lovi tek ove godine jer sam ga zarazio sa tom opasnom ff boleštinom...posle prvog šarana je rekao....haaah pa mladica nije ništa naspram ovoga hehehehe....sad zamislite da se ove ribe love u brzoj vodi u kakvim žive mladice....bilo bi kuku lele ;) Ruku na srce, mladica je za mene posebna zbog svoje naravi i lepote i kada dođe vreme za nju onda sam ko začaran i u transu i samo o tome razmišljam...o sledećem izlasku i taktici...ali šarkoti, oni su za pravi mali slatkovodni BIG GAME.

najsretniji sam kada ulovim vretenastog divljaka oko 10kg...prekrasna i jaka riba. Ovi prasići kao ovaj moj golać od 22kg su strašno jake ribe ali ružnjikavi ;) :P U svakom slučaju volim ih imatina štapu. Nadam se u sledećem mom izlasku srušiti moj rekord od 22,5kg kojega držim več par godina. Više bi uspeha imao kada bi išao čamcem. Belly je isto super ali voda je pregolema da bi je pretraživao belijem.
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
ShoneFly

Broj poruka : 2568
Datum upisa : 25.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyPon 30 Jul 2012, 11:02

lep divljak nema šta !
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

Broj poruka : 31734
Datum upisa : 26.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyUto 31 Jul 2012, 10:32

Respect Flya! cestitam

Ulovi su sve... samo ne uobičajeni!

P.S.

Sa malim zakašnjenjem poželjeću ti takodje i dobrodošlicu na forumu !
Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Flya
Visitor
Flya

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyUto 31 Jul 2012, 15:01

Hvala :) bit ce toga jos ako bude vremena i zdravlja ;)

nego, malo pre sam gledao svoje fotke :) i opazio jednu prilikom pustanja koja bi mozda bila zanimljiva da je podelim s vama na forumu....
obratite na sirinu ledja ove ribe od 22kg. Prava životinja ;)

Nazad na vrh Ići dole
Flya
Visitor
Flya

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyNed 12 Avg 2012, 15:16

Pre tri dana sam rešio loviti šarana u jednom bajeru jer sam se uželio loivti ga na fini pribor i da su to ribice od 1-3kg. Lovio sam četvorkom od fiberglasa jer tamo riba nema kud da mi se podvuče i može da divlja koliko god hoće na tankom predvezu. No, pošto je duvao vetar sam bio prisiljen prešaltati na štap wt7/8. Najprije sam želio da se oprobam nekim drugim imitacijama da malo promenim i da nije uvek na glo buga. Voda je tu jako mutna i ni blizu kao naše ostale planinske vode. Tu i tamo u plićaku se da zaznati senka riba. Pronašao sam jedno šaranče kako muljari ali nisam znao gde mu je glava a gde rep...
piljio sam neko vreme u njega dok nisam nekako procenio gde baciti ovog modifikovanog woolly-a. Par pokusaja i sitno povlacenje po dnu, laghani trzaj, instiktivna kontra i šarko je gore. Posle se vetar umiro i prešao sam opet na lagan pribor i lepo se zabavio ovakvim šarcima ali naravno na glo buga jer je
u takvoj mutnoj vodi lov imitcijama prirodne hrane čisti mazohizam.

Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 EmptyPon 13 Avg 2012, 09:56

Kakav zlatni, divlji, lepotan.
Flya, uživanje je čitati čtvoje članke.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje šarana   Mušičarenje šarana - Page 9 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Mušičarenje šarana
Nazad na vrh 
Strana 9 od 14Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14  Sledeći
 Similar topics
-