| Mušičarenje šarana | |
|
+51Mixmaster Thymallus Zvezdan Mohiko Marushani NMilanovic Milan_klenaros Mekousna RadeZamora Milan VB Fly Carpenter Milantaa Predrag Clavis Hypuris Omar Djomla Mafke Flya Gegula Helti Bugitrs Pera ShoneFly Acapapec Ogi Nemanja Madjoni Cicvara Racha Mr.Zacoola Ervin-Eko Nikolats Sasats Goran R Zullu Oholi Veljko V. Lepenac Sasa D NikolaCG Prota "Pacer" Milance Djorovic 100ka Saležupa Rista Murino Radojica-pop Bogi Djole 55 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
RadeZamora Visitor
Broj poruka : 306 Godina : 71 Lokacija : Novo Selo- zapadnomoravsko Datum upisa : 06.02.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Pon 31 Dec 2012, 17:47 | |
| Милане, питање је да ли је најбоље мушичарско шаранско језеро, кад му не можеш прићи, чувари су из села Гоч, који имају и куће у другом, мом, селу, но и ту сам немоћан . занимљиво да ли се у ову воду смео пуштати јер ове године сам приметио, у два обиласка са другарима и пословним пријатељима, огромне комаде-можда и до 60-70 цм, а напуњено је водом 2006-колико може нарасти за 6 сезона, Иначе језеро је на висини 963 м.н.в. и дубине 19 м/по пројекту мада ми се чини плићим/. Ове јесени је доток воде био толики да нисам могао да верујем, четврти део липовачке реке/у Врњачкој Бањи/, прича се да ће шаране морати да изловљавају, и још горе, пуштају у опустошене подунавачке баре где летос страдаше 99 посто СВИХ риба/стално сам их посећивао/ у даљини лево се види обала на којој је крстарило, и у води се купало !!!!, десетак омладинаца, сведок је и ђенералштабни пуковник, на слици лево, иначе ниво је тада био смањен за 2.3 м. Са језера се званично користи и вода за пиће становника Врњачке Бање, те бројних туриста. И још, не могадох прометити пастрмке о којима се овде прича! | |
|
| |
Milan VB Visitor
Broj poruka : 400 Godina : 37 Lokacija : Vrnjačka banja Datum upisa : 25.09.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Pon 31 Dec 2012, 18:54 | |
| Ja nisam ni rekao da je jezero najbolje saransko musicarsko jezero, nego sam ga pomenu jer je jezero prenaseljeno saranom.... Normalno da nije smelo da se pusta u jezero koje je napravljeno za dobijanje pijace vode jer je svima poznato da saran muti vodu... Mene bas interesuje kome li je pala ta brilijantna ideja na pamet da poribi jezero saranom. Jezero je strogo zasticeno strogim propisima koji se propisuju za ovakve tipove voda... Sta je tu je, nesumljivo je smanjen kvalitet vode i potencijalno salmonidno jezero je pretvoreno u jos jednu u nizu saransku mutljavinu.... A pastrmke ima u jezeru ja sam pustio par stotina, nisam ih ni ja vidjao ali sam cuo da su lovljene na varalice i do 40 cm....
Poslednji izmenio Milan VB dana Pon 31 Dec 2012, 20:50, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
RadeZamora Visitor
Broj poruka : 306 Godina : 71 Lokacija : Novo Selo- zapadnomoravsko Datum upisa : 06.02.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Pon 31 Dec 2012, 19:53 | |
| Милане, ово моје је додато, јер то бих волео-разумеш.
Од 1996.(1997.) је прављен пројекат за језеро, а за пастрмке ми је и драго и жао истовремено, чекаћемо наше мудријаше и видети како ће нас надаље сбабдевати з д р а в о м водом./пречишћавање у Липови ! /. И мислим да ће н е к о избрисати ову поменуту кривичну одговорност.
На Загржи, на којој је брана, проводио сам младост, после овогодишње суше не верујем у било какав мушичарски изазов - наравно млађи треба да се надају. | |
|
| |
Flya Visitor
Broj poruka : 270 Lokacija : Bled Datum upisa : 06.06.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Čet 03 Jan 2013, 20:14 | |
| Clavic, hvala. Geguli sam odgovorio preko pm-a.
Kod mene se Šaran može loviti več od marta pa do kraja godine. Najradije ga lovim od maja do julija pa onda još septembra. Za sledeču godinu tražim jednog od 30kg jer dok sam ronio na nekim mestima sam vidio i takve grdosije od riba...a 2011. čini mi se da su ulovili jednog takvog na uobičajeni šaranski pribor. Kolega i ja samo za sledeču godinu nabavili novu vagu koja meri više od 23kg i jastuk. Šalio se je 2012. na moj račun da moja vaga neče još dugo pa je on nabavio jednu gde možemo izmeriti i ozbiljnije somove iz našega jezera ;) budući da sam več imao jednoga takvoga...ali otom potom... videt če mo ša če donjeti ova godina ;) | |
|
| |
ShoneFly Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
Broj poruka : 2568 Lokacija : bare,rukavci,kanali Datum upisa : 25.06.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Sub 04 Maj 2013, 14:22 | |
| Jedan od 20ak kg mi se zaleteo na strimer , noge su mi se odsekle . Closer vezan za stuku mu je bio prevelik pa je odustao na pola metra od strimera, . Zadao sam sebi novi zadatak ,sledeci put idem samo sa strimerima za sarana , kud puklo da puklo. | |
|
| |
Mekousna Visitor
Broj poruka : 391 Godina : 46 Lokacija : Konjic, BiH Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Ned 09 Jun 2013, 13:55 | |
| Ovaj šaranov Tuty mi je zanimljiv skroz... https://www.flyfishingpoint.net/en/gallery/320-carp-tuty | |
|
| |
Milan_klenaros Visitor
Broj poruka : 231 Godina : 29 Lokacija : Doboj Datum upisa : 22.03.2014
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Ned 30 Mar 2014, 22:19 | |
| | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Ned 30 Mar 2014, 23:55 | |
| | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Pon 31 Mar 2014, 20:40 | |
| | |
|
| |
Marushani Fly fisherman
Broj poruka : 61 Godina : 50 Lokacija : Giroc - Temisvar Datum upisa : 19.02.2010
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Uto 03 Jun 2014, 21:29 | |
| | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Uto 03 Jun 2014, 22:08 | |
| Marushani, čestitke za ulov Medjutim , lijepo bi bilo da znamo ko je mušičar sa slike, gdje je riba ulovljena i na šta | |
|
| |
Mohiko Guide
Broj poruka : 550 Godina : 47 Lokacija : Zvornik Datum upisa : 11.08.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Uto 03 Jun 2014, 22:58 | |
| | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Uto 03 Jun 2014, 23:10 | |
| Da, ovo je najvjerovatnije amur, ali nemamo posebnu temu za tu ribu, ali ove druge podatke bi trebali da znamo :ziveli : | |
|
| |
Marushani Fly fisherman
Broj poruka : 61 Godina : 50 Lokacija : Giroc - Temisvar Datum upisa : 19.02.2010
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Sre 04 Jun 2014, 11:01 | |
| Hvala na cestitkama. Da upecan je na jednoj bari u Djirok (Giroc) Rumunija, dok sam pecao crvenperke i beovice video sam aktivnost sarana, pa sam se oprobao sa imitacijom hleba, ali nije hteo, tako da sam ga uspeo prevariti na glo bug zute-chartreuse boje. Imao sam 2 napada, ali samo jednog amura sam upecao od 75cm. Idem i danas da probam da upecam i druge ribe. | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana Sre 04 Jun 2014, 11:22 | |
| Lepota!!
PS. Kolike su crvenperke - odlicna riba za musicarenje na suvu? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje šarana | |
| |
|
| |
| Mušičarenje šarana | |
|