| Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
|
+71Benj@m&n Milan_klenaros Thebane Ducka RadeZamora Moravica fly Stimulator 64 Sale guitar Ermedin Clavis MishaLe Pishta Big Bad Wolf Micko Nis Geneva Mare035 Zarkotekica Marinko81 Mohiko Peja MikiTenkara Acter fly Del Piero Cakule Bahat SnikS ShoneFly Masic Silvio Bahus NemaNja95 Platipus2000 NMilanovic Peka Sale Gegula Damirt82 Mackey Saleja Ivants Omar Darko Sasa D NikolaCG Mediteran Oldsurehand KobraKV Mafke Fly Carpenter Mladen Jocko Murino Miran MarkoTimokRiver Fićo Crni Pex Pedja Ogi Nemanja79 Tomos rider Sasats Falco Ervin-Eko Oholi Trn Mr.Zacoola Acapapec LeDukri Madjoni Fly Daddy 75 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 30 Okt 2011, 01:00 | |
| - Mafke ::
Bas tako Madjo,Petar poso na dzoging a Mladen da odvoji neku ''neiskusnu''klinku Nema veze kuda su prvobitno krenuli,bitno je da su ipak bili na vodi.... I ja sam danas napravio prvu pauzu u desetodnevnom lovu pastrmki i lovio malo sitne klenove na suvu muvu. Gornja Zeta je konačno malo protekla i lovio sam tačno ovako kako Mix reče ,na dužu vožnju... Evo i par fotki ,jedino što sam imao u kutiji sa muvama da je ličilo na jesenje tulare | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 30 Okt 2011, 01:03 | |
| Ovakvi brzačići su bili najproduktivniji .... I posle "tulara" manji klinkovi su radili pos'o.... | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 30 Okt 2011, 01:07 | |
| Posle malih probao sam i veće muve i radile su dok je bilo Sunca.... Sve u svemu jedan lijep sunčan dan sa opasno hladnom vodom i opreznim klenovima ... | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 30 Okt 2011, 09:46 | |
| Kakva reka ova Zeta!?! Ovi ševari mi izgledaju kao prepuni midževa, a prelivi istačkani malim "jedrilicama" jednodnevkama. Da sam klen, izabrao bih da živim u Zeti. | |
|
| |
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Pon 31 Okt 2011, 16:23 | |
| Iskoristih danasnji suncani dan,da lovim klena suvom musicom. Pre dve nedelje na ovim mestima je bila velika aktivnost klena na povrsini,iako je bio isti vodostaj.Radi se o reci Belici,na periferiji Jagodine. Dubina je 20-ak cm,a prozirnost maksimalna.Bez obzira n a tanak tipet i sitnu muvu klen je bezao kao da sam bacao kamenje Uspeo sam da prevarim nekoliko,ovako sitnih... | |
|
| |
RadeZamora Visitor
Broj poruka : 306 Godina : 71 Lokacija : Novo Selo- zapadnomoravsko Datum upisa : 06.02.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Pon 31 Okt 2011, 18:45 | |
| Stvarno tezak teren, jednoliko plitka i bistra voda, dobar ti je i ovakav ulov! | |
|
| |
Mafke Guide
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Pon 31 Okt 2011, 19:55 | |
| Rade kolega,hvala na razumevanju,dao sam sve od sebe. Tiho sam se kretao,neupadljivo obucen i bacao duplo dalje nego uobicajno,ali ne vredi,kada bi musica dotakla vodu,udaljeni krupni klenovi bi se uskomesali i parali vodu ali ovog dana u kontra smeru od musice. Pre 2 nedelje,na istoj vodi imao sam fantasticne ulove za ovu malu vodu ( nizvodno ispod malog vodopada se reka suzava na 1 m ),ali kao po pravilu ne ponesoh aparat. Zamisli kad se na ovakvoj vodi iz trave ustremi klen od 400-500 gr i posle kontre ''prokuva voda'' Tada je bila visa temperatura,a vetar je mreskao povrsinu. SUTRA POPRAVNI !!! | |
|
| |
Pex Visitor
Broj poruka : 467 Godina : 48 Lokacija : Pirot Datum upisa : 13.02.2010
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Pon 31 Okt 2011, 20:36 | |
| Mafke prelepa rečica.Koristi svaki trenutak lepog vremena i uvek ponešto slikaj. | |
|
| |
Mafke Guide
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Pon 31 Okt 2011, 21:26 | |
| | |
|
| |
KobraKV Visitor
Broj poruka : 413 Godina : 44 Lokacija : KRALJEVO Datum upisa : 28.06.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Pon 31 Okt 2011, 22:43 | |
| Sto rece moj drugar i zemljak Rade ,stvarno Mafke lepa recica...U ovakvim lepim i cistim recicama klenovi vole da se brckaju po oktobarskom suncu kad ga ima....I iz nekog mog iskustva bas krupni klenovi u ovom mesecu znaju da poginu na sitne muve...#14,#16....neke vercije cdc tulara ili cadisa ps.. na ulovu..............................brate mafke | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Pon 31 Okt 2011, 23:04 | |
| Mafke, vrlo teška rijeka za mušičarenje, barem po ovako malom vodostaju i u ovom vremenskom periodu. Ja ih ovih dana najbolje lovim na malog crnog midža na udici 18. | |
|
| |
Mafke Guide
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 01 Nov 2011, 08:45 | |
| Ma ''rasteglo se zubato Sunce'',ceo dan sija a jedva otopli malo,klen se zalepio za dno Hvala Kobra ( ako me ne za**bavas ),u onoj travuljini ''cute'' komadi do 1 kg,kao aligatori i jedu one ''moje'' sa slike Eko braticu,ceo zivot se ''mucim'' Na onakvim terenima i tu sam i naucio da musicarim i uspesno lovim,osim juce Moja greska,trebao sam kasnije na vodu,skoro pred mrak i BINGO. Kupio bi on i 12#,ali nestrpljenje i ja porani na vodu. U TRAVI SE CUJU SKAKAVCI I SKAKUCU,AKO NIJE PREJAK MINUS U DUBLJOJ TRAVI DO N. GODINE MOGU DA PREZIVE,NA OVOM TERENU KADA SE POVEZU SUNCANI DANI '' NEMA ZIME ''. NARAVNO,I MALO DUBLJA VODA!!! | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 01 Nov 2011, 09:55 | |
| Mafke, treba da kupiš manji čekrk. | |
|
| |
Mafke Guide
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 01 Nov 2011, 10:46 | |
| Pa ovaj BATTENKILL mi pase za #4 i vrlo je lagan,a imam ''sitniji '' komplet,nego ovde mi je WF zbog vetra i daljeg zabacaja MA TI ME ZEZAS ZBOG ZBOG ULOVA . Ja bar postujem naslov teme,nisam napisao BELICA,a ti istog dana na suvu pa odma NISAVA | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 01 Nov 2011, 10:53 | |
| Mafke, evo, odmah ispravljam grešku, pakujem 2 malene muve i idem na Nišavu da bocnem neko klenče "u periodu novembar-mart". Danas je "otvor" tog zanimljivog perioda, pa neću to da propustim. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
| |
|
| |
| Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
|