Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart

Ići dole 
+71
Benj@m&n
Milan_klenaros
Thebane
Ducka
RadeZamora
Moravica fly
Stimulator 64
Sale guitar
Ermedin
Clavis
MishaLe
Pishta
Big Bad Wolf
Micko Nis
Geneva
Mare035
Zarkotekica
Marinko81
Mohiko
Peja
MikiTenkara
Acter fly
Del Piero
Cakule
Bahat
SnikS
ShoneFly
Masic
Silvio
Bahus
NemaNja95
Platipus2000
NMilanovic
Peka
Sale
Gegula
Damirt82
Mackey
Saleja
Ivants
Omar
Darko
Sasa D
NikolaCG
Mediteran
Oldsurehand
KobraKV
Mafke
Fly Carpenter
Mladen
Jocko
Murino
Miran
MarkoTimokRiver
Fićo
Crni
Pex
Pedja
Ogi
Nemanja79
Tomos rider
Sasats
Falco
Ervin-Eko
Oholi
Trn
Mr.Zacoola
Acapapec
LeDukri
Madjoni
Fly Daddy
75 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 28 ... 43  Sledeći
AutorPoruka
Mafke
Guide
Guide
Mafke

Broj poruka : 2767
Godina : 51
Datum upisa : 23.01.2011

periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyNed 11 Dec 2011, 19:34

Eko Bravooo Bravooo ,pa sto se ne javljte na temu ''NOVEMBAR_MART'' cheers
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyPon 12 Dec 2011, 18:00

Hvala Bogu na lepom oblačnom i relativno toplom decembarskom danu na bistroj Nišavi.

Lepo sam se proveo loveći klenčiće od po 200-250 grama na onog "delta midža".

periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 Decembarko
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyPon 12 Dec 2011, 19:22

Bravo Mix,raduje me sto na suvu sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyPon 12 Dec 2011, 19:33

Klen je tokom decembra odlično raspoložen za uzimanje suvih muva na nekim vodama, između ostalog i zbog toga što je ovo period izleganja nekih vrsta midževa. Dok je voda mala i bistra, a insekti na njoj, nema prestanka "sezone". Nije retkost da poslednji klendžijski dry fly dan u godini bude 31.decembar, a prvi 1. januar.
Nazad na vrh Ići dole
Damirt82
Guide
Guide
Damirt82

Broj poruka : 1359
Godina : 42
Datum upisa : 08.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyPon 12 Dec 2011, 20:09

Klen je nevjerovatna mušičarska riba. Ja ga obožavam mušičariti. Ali zanimljivo je da na Vrbanji, gdje ga ja lovim, ovih toplih i sunčanih dana kao da je u zemlju propao. Negdje polovinom novembra je stao sa lovom i ne može se uloviti čak ni na nimfu, što je za nepovjerovati. Zanima me da li neko ima slična iskustva na drugim rijekama?
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyPon 12 Dec 2011, 20:48

Kolega,i kod mene je isti problem. Recica koja protice kroz moj grad na ovim ''plusevima''ovoliko dana povezanih,je redovno otkrivala

aktivnost klena koncentricnim krugovima na povrsini. Posle N. God. ako nema jakih minusa znao sam i na skakavca da prevarim klena

samo ako je suncan dan.

Ove godine u toj reci kao da nema stanovnika,jedva prevarih pocetkom novembra neke klenove. Ta recica regulisanog i mirnog toka

je bila u prednosti u odnosu na druge reke i recice gde se riba krtozila krajem jeseni,a sad doziveh na Moravi na suvu decembra da dizem kle-

na a ova recica ''mrtva''.
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyPon 12 Dec 2011, 21:54

Objašnjenje za Mafketov "problem" može biti u malom vodostaju Velike Morave, u koji se ta rečica uliva. Možda je ranijih godina glavna reka bila mutna i velika, pa su su klenovi ulazili u pritoke privučeni pogodnijim uslovima za život. Ove jeseni je Velika Morava raj za klenove, pa nemaju nameru da migriraju.
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyPon 12 Dec 2011, 22:57

Ja sam na to pomisljao,ali listajuci dnevnik vezan za ovu recicu,iz sezone ( zimske ) u sezonu sve je gore,zadnje 3 god.
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyUto 13 Dec 2011, 19:17

Kako odoleti?

periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 Nisavavodovod
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyNed 11 Nov 2012, 18:26

Suva ''majka dana'' i potoce opet nagradjuje ,evo sinoc kad pade mrak :

periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 Img7440u

Evo ga potocic u prolece,na 5-7 km nizvodno je Morava help 1

periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 Kopijaodkopijaodkopijao

Nazad na vrh Ići dole
Gegula
Guide
Guide
Gegula

Broj poruka : 717
Godina : 48
Datum upisa : 04.11.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyNed 11 Nov 2012, 19:57

Veliki potok veilika riba...u ostalom zar se riba ne lovi u mutnm??? skocko
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyNed 11 Nov 2012, 20:15

Mali potok-velika riba,je moja deviza.

Evo ga sad taj potok sa istog mosta slikan:

periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 Img2402ja

Nazad na vrh Ići dole
Sale
Guide
Guide
Sale

Broj poruka : 1437
Godina : 48
Datum upisa : 04.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyNed 11 Nov 2012, 22:49

Ovde pecas ??? Jel se to zezas ili stvarno
Nazad na vrh Ići dole
http://www.eurofish.co.rs
Peka
Visitor
Peka

Broj poruka : 401
Godina : 42
Datum upisa : 26.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyPon 12 Nov 2012, 00:24

Sale ::
Ovde pecas ??? Jel se to zezas ili stvarno

Druze ne vidim nista cudno da se na ovakvom potoku pecaju lepi primerci klenova,sasvim pristojan potok da prezivi odredjen broj riba bez maltretiranja mrezarosa i ostalih ribokradica sto i nije slucaj po recima naseg kolege Mafketa...
Nazad na vrh Ići dole
http://spreyart.wordpress.com/
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 EmptyPon 12 Nov 2012, 18:25

Tako je Peko druze. Otvorena je tema za neverne Tome ,''Belica''!!!.
Svako predvece do mraka ulovom po nekoliko lepih klenova. Cudi me Saletov komentar scratch .

U duplo manjim potocicima ima klenova,krkuse i potocne mrene. Nikada nisam podcenjivao ni najmanji potocic.
Cak i u onaj sto protice kroz Vrnjacku Banju od pola m sirine,

pazljivim posmatranjem sam primetio krupne krkuse iza kamena.

Moj tip terena !

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 14 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart
Nazad na vrh 
Strana 14 od 43Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 28 ... 43  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Mušičarenje klena-
Skoči na: