| Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
|
+71Benj@m&n Milan_klenaros Thebane Ducka RadeZamora Moravica fly Stimulator 64 Sale guitar Ermedin Clavis MishaLe Pishta Big Bad Wolf Micko Nis Geneva Mare035 Zarkotekica Marinko81 Mohiko Peja MikiTenkara Acter fly Del Piero Cakule Bahat SnikS ShoneFly Masic Silvio Bahus NemaNja95 Platipus2000 NMilanovic Peka Sale Gegula Damirt82 Mackey Saleja Ivants Omar Darko Sasa D NikolaCG Mediteran Oldsurehand KobraKV Mafke Fly Carpenter Mladen Jocko Murino Miran MarkoTimokRiver Fićo Crni Pex Pedja Ogi Nemanja79 Tomos rider Sasats Falco Ervin-Eko Oholi Trn Mr.Zacoola Acapapec LeDukri Madjoni Fly Daddy 75 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
MishaLe Fly fisherman
Broj poruka : 15 Godina : 36 Lokacija : Leskovac Datum upisa : 20.01.2014
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 21 Jan 2014, 16:20 | |
| U ovom periodu klen voli kada se muva lagano plasira na vodu i kada je prati, sada je manje aktivniji ,kupi muvu bukvalno ispod porvsine vode ,samo je usisa .. nije agresivan kao u letnjem periodu ,zato je i zmiski ribolov klena muvom po meni jako ineresantan ,i jos veca je draz kada mu nadjes muvu koju voli u ovom periodu. Po meni je u sada palmer (razne kombinacije ) ne zamenljiv !pozdrav | |
|
| |
Marinko81 Visitor
Broj poruka : 434 Godina : 43 Lokacija : Vlasotince Datum upisa : 31.01.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 21 Jan 2014, 16:29 | |
| Ja iskreno brate ne pokusavam ,da uopste bacim na palmera jer mislim da je za ovaj period najbolje neka imitacija tvrdokrilca,od plicelona ili ubojita bambula,nemislim da mozda nebi htelo na palmera ali je za mene ovo najbolja solucija,!! | |
|
| |
Pishta Visitor
Broj poruka : 240 Godina : 43 Lokacija : Trnava,Jagodina Datum upisa : 20.01.2014
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 21 Jan 2014, 17:20 | |
| Malopre se vratih sa recice. Upravo sam se drzao palmera na 12-ci,medjutim posle kratke kisice poce rojenje sitnih musica smedje boje (nisam uspeo da uhvatim ni jednu da proverim o kojoj se radi).Beovica je poludela skroz i da me nije mrzelo da vezujem suvu na 20-ci,ojadio bih je. Ocekivao sam krupnog klena,bar jednog,ali ulovih dva od celih 15 cm | |
|
| |
Zarkotekica Visitor
Broj poruka : 349 Datum upisa : 07.09.2013
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 21 Jan 2014, 18:22 | |
| Odlicno nice ih jos nece sada da se zajebu krupniji ali bice ih jos sigurno | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 21 Jan 2014, 18:26 | |
| Podsetiste me na neke jesenje (jer ovo nije prava zima ) muve: | |
|
| |
SnikS Visitor
Broj poruka : 499 Lokacija : Aleksinac Datum upisa : 10.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 21 Jan 2014, 18:52 | |
| Zanemarite sitne imitacije i bacajte mu Bambulu na #10 ili #8.Prosto a jednostavno velika bambula= veliki klenovi.A sada kako hocete,probao milion puta i svaki put uspesno.Moze i popac a cesce uzima sada bambulu.A od marta bambula ide u zaborav a popac preuzima vlast,bar je tako kod mene na Juznoj Moravi. | |
|
| |
Zarkotekica Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 21 Jan 2014, 18:56 | |
| Nije bas tako i sam si video da na 14 ticu moze da se navata vise komada i krupnijih nego na krupniju musicu jer sve zavisi kako mu je plasiras i kako je zainteresovan tada. | |
|
| |
SnikS Visitor
Broj poruka : 499 Lokacija : Aleksinac Datum upisa : 10.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 21 Jan 2014, 21:33 | |
| Hvala Zare ,samo ti mene poklapaj svojim ogovorima na svaki moj i u svakoj temi... Izvinjavam se ostalima na | |
|
| |
Zarkotekica Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 00:06 | |
| Pogresno si svatio druze moj nepoklapam te odgovorima vec samo kazem da je moguce i na manju bambulu prevariti vise krupnijih klenova | |
|
| |
Marinko81 Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 09:10 | |
| neznam ali ja obicno koristom ne manju imitaciju od 10# nekako mi to postala navika za klena bar za ove nas vode,mislim da ce krupan klen pre uzeti veci zalogaj nego manji,ali u drugom slucaju nema pravila! sve moze da se desi! | |
|
| |
Zarkotekica Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 12:33 | |
| krupnu musicu ce uzeti veci a promasivaces sitnije a sitniju ce oba uzimati rado,mada i krupnu 8 su mi uzimali sitni klenovi ali sam dosta pro,masivao one porcijase | |
|
| |
Pishta Visitor
Broj poruka : 240 Godina : 43 Lokacija : Trnava,Jagodina Datum upisa : 20.01.2014
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 12:42 | |
| Sada procitah nesto o lovu klena zimi na jezerima,pisao je Andrija Urban. Casopis je star i nema nekih listova pa i ne znam o kojem se radi. Urban preporucuje narandzastorepog skakavca od jelenje dlake,sve crne varijacije i Zulu musice.Pominje jos i Aleksandru,Alder,Red Tag i Missionari potezanku na broju udice 6,popce,ose,pcele,sredne tulare. Navodi kao uslov suncane dane u zimi i lov i camca,jedan lagano vesla dok drugi zabacuje.Savetuje maksimalno duge zabacaje. Sto je lepo kad covek naleti na stare casopise ,tu su i Slavko Camber koji pise o Krejicama i Jovan M.Petrovic o musicarenju stuke i Senad Kurtagic koji pise o muvama za kasnu jesen (to mu dodje ovo vreme sad). Praznik za oci Pred mrak idem da pokusam sa sitnim musicama na 18-ici. Secam se kao klinac sam jednog suncanog decembra bez mrazeva nasao 5 zivih skakavaca na osuncanoj steni (oni sto lete kao ludi,po 10 m ,jedva sam ih uhvatio),i imao sistem bez otezanja t.j. pustao sam pitrolicom nizvodno i uhvatio 4 klena na samoj povrsini.Nisu bili veliki ali pristojni,oko 200 gr,pamtim taj decembar jer sam isprobavao nov stap. Znaci Urbanova izlaganja su logicna,ali ja juce nisam imao napade na palmera br.12 sem 2 sitna klena,riba je kupila sicuriju i to uz buckanje i mehurice | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 13:42 | |
| Pishta, stari časopisi su daleko slabiji izvor informacija od današnjih internet-foruma. Izbegavaj ih. | |
|
| |
Marinko81 Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 13:55 | |
| kome je jod do sitnijih klenova heheheheh! ma oni zare komotno uzimaju 10# i to oni pikavci,neznam samo dal bi i 8# mogli,!!!mislim da je 10# najstandardnija, !!! | |
|
| |
Marinko81 Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 13:57 | |
| u pravu je Mix mislim da u tim starim casopisima nema mnogo toga opsirnije da se nadje ,sto bih trazio po casopisima kad po forumima ima sve sto te interesuje!!! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
| |
|
| |
| Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
|