Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart

Ići dole 
+71
Benj@m&n
Milan_klenaros
Thebane
Ducka
RadeZamora
Moravica fly
Stimulator 64
Sale guitar
Ermedin
Clavis
MishaLe
Pishta
Big Bad Wolf
Micko Nis
Geneva
Mare035
Zarkotekica
Marinko81
Mohiko
Peja
MikiTenkara
Acter fly
Del Piero
Cakule
Bahat
SnikS
ShoneFly
Masic
Silvio
Bahus
NemaNja95
Platipus2000
NMilanovic
Peka
Sale
Gegula
Damirt82
Mackey
Saleja
Ivants
Omar
Darko
Sasa D
NikolaCG
Mediteran
Oldsurehand
KobraKV
Mafke
Fly Carpenter
Mladen
Jocko
Murino
Miran
MarkoTimokRiver
Fićo
Crni
Pex
Pedja
Ogi
Nemanja79
Tomos rider
Sasats
Falco
Ervin-Eko
Oholi
Trn
Mr.Zacoola
Acapapec
LeDukri
Madjoni
Fly Daddy
75 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 36 ... 43  Sledeći
AutorPoruka
Clavis
Guide
Guide
Clavis

Broj poruka : 545
Godina : 39
Datum upisa : 10.12.2011

periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptySre 22 Jan 2014, 14:16

Stare časopise čuvati radi sjete, primjenjivati na vodi... nikakva preporuka uz dužno POŠTOVANJE autorima pionirima našeg sporta. U vrijeme njihovog pisanja ribe su veselo skakutale na sve kreacije. Bilo ribe, malo ribara. Sve jasno. Samo što je i ovo što je danas ostalo od ribljeg fonda evoluiralo u troskocima i završilo fakultete ko i današnji političari, pa joj moraš mazat,šunjati, prezentirati, i šta sve ne da samo uzme.
Nazad na vrh Ići dole
Pishta
Visitor
Pishta

Broj poruka : 240
Godina : 43
Datum upisa : 20.01.2014

periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptySre 22 Jan 2014, 15:04

Mixmaster ::
Pishta, stari časopisi su daleko slabiji izvor informacija od današnjih internet-foruma. Izbegavaj ih.

Slazem se u potpunosti,ali meni kao pocetniku je drago kada iskopam  bilo sta pisano za FF. Sada uz racunar dostupno je SVE i brzo se  uci.
Sto se tice tih vremena starih,secam se da sam na V. Moravi na zive svitce po 2 kom na udici i pustaje niz preliv (samo jedan),imao ulova za jedan sat kao sad za pola sezone musicarenja. To sam osetio i varalicareci najkvalitetnijim priborom i varalicama,dzabe pribor profi kada sam vise lovio sa 15 god. na zive insekte ribe
koje su mi za vreme  varalicarenja i jednu godinu musicarenja nedostizne.

Sto sam stariji slabije lovim,blam zivi.Pretvaram se u mazohistu Placko 

Odoh na vodu,a confused . Musicarenje me relaksira,cak kao samo mahanje u taktu,prelepa tehnika sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
SnikS
Visitor
SnikS

Broj poruka : 499
Datum upisa : 10.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptySre 22 Jan 2014, 17:50

Ako neces da lovis boraniju jer je i zabranjena a i dosadna, stavis vecu muvu ,sitni je nece uzeti a krupan joj nece odoleti.Kome je jos do sitnih klenova.
Nazad na vrh Ići dole
Pishta
Visitor
Pishta

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptySre 22 Jan 2014, 18:43

Aktivno sam pecao do 16:50  cheers . Savest mi nije dala da pocepam sicuriju na #18-#20. Vezao sam najprostijeg sedzica na 14 -ci.
Sniks je u pravu,izbegao sam gomilu ''boranije'',ali ipak izbockah 10-ak sitnih koje sam pazljivo vratio u vodu.Zadjih 20 min. ribolova su poceli da mi udaraju
klen za klenom i sve preko 20 cm (na pluti imam oznaceno mesto za 20 cm,a metar nosim za vrednije ulove koje prizeljkujem samo i uvek je u dzepu).
Imao sam 12 klenova preko mere i sve sam vratio.Naletela mi je i jedna krupna beovica stvarno ha ha 

Da sam vezao sitnu suvu ,masakrirao bih one male od 10 cm kojima su nekada punili kese pre uvodjenja zakona,a neki i sada bez obzira na zakon. Evil or Very Mad 
Primetio sam da su klenovi borbeniji nego oni koje sam lovio jesenas scratch . Tako da su se i ovi 150-200 gr-amci otimali u zabijali u travuljinu i trsku.

Jesenje klenove sam izvlacio bez ikakvog pruzanja otpora. Voda je sijera na recici i ciste obale bez rastija pa su pocetkom smanjenja vidljivosti poceli samo krupniji ,koji su posle one mladji ostavili utisak ozbiljnog ulova  stvarno ha ha  

Zao mi je sto nisam poneo aparat,inace dan je sveziji nego juce i bez vetra je.Nikakvo rojenje nisam primetio za razliku od jucerasnjeg masovnog i isam primetio krugove na povrsini. Zanimljivo kasno popodne bounce 
Nazad na vrh Ići dole
SnikS
Visitor
SnikS

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptySub 25 Jan 2014, 21:11

Snezni klenovi sa prijateljem Sneskom Belicem  :ziveli   : 
Iako pada sneg i hladno je nema vremenske prilike da me spreci da se druzim sa klenovima  stvarno ha ha 

periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 <a href=periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 40ok
Nazad na vrh Ići dole
Zarkotekica
Visitor
Zarkotekica

Broj poruka : 349
Datum upisa : 07.09.2013

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptySub 25 Jan 2014, 22:34

stop    nesmem drugi kom da ti stavim  ha ha ha ha 
Nazad na vrh Ići dole
Pishta
Visitor
Pishta

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptySub 25 Jan 2014, 23:26

Sniks super . Ja danas oprah pribor i namotah kanap na saksiju da omara.Kraj sezone za mene,sve zamuceno,cekam bolje vreme Crying or Very sad 
Nazad na vrh Ići dole
Pex
Visitor
Pex

Broj poruka : 467
Godina : 48
Datum upisa : 13.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptySub 25 Jan 2014, 23:46

Ohoho. Bravo
Nazad na vrh Ići dole
SnikS
Visitor
SnikS

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptySub 25 Jan 2014, 23:48

Za mene tek pocinje sezona .A pauziracemo kad dodje lovostaj za klena,tad ce da se zanimamo pastrmkama.
Nazad na vrh Ići dole
Pishta
Visitor
Pishta

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptyNed 26 Jan 2014, 10:49

SnikS ::
Za mene tek pocinje sezona .A pauziracemo kad dodje lovostaj za klena,tad ce da se zanimamo pastrmkama.

Na koju foru ga vatas bre,na sta,kako gdeeee help 1 
Nazad na vrh Ići dole
SnikS
Visitor
SnikS

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptyNed 26 Jan 2014, 12:31

Najbitnije je da ih snimis gde se krecu,neka mesta koja nisu napadnuta od plovkarosa.Klenovi su sada u jatu i po ovom vremenu obicno na dno.Moras da im pridjes da te ne primete,ukipis se i polako pokrivas deo po deo vode musicom (ja mu iskljucivo sada bacam crnu Bambulu ),i bacas nekoliko puta u mesto.Ako nece tu onda plasiras musicu u sledeci metar kvadratni od mesta gde si bacao i neki mora da izadje.Moras biti uporan,nekad bacas i po 10 min pa nece a kada ga potera imas ga na svakom zabacaju.Samo moras prvo da ih vidis da znas da su tu da ne bacas u prazno.Juce sam usao u vodu do pojasa i bacao na 4-5 metra ispred mene sa leve i desne strane.Ako ga uhvatim sa leve strane vise ne bacam tu nego na desnu pa kad i tu uhvatim vracam se na levu stranu i sve tako samo je bitno ako gazis da ne pravis talase nikako.Ukipis se i nema mrdanja.Ako do 3 sata stane ova mecava sto cepa odo ja na vodu  :ziveli : 
Nazad na vrh Ići dole
Marinko81
Visitor
Marinko81

Broj poruka : 434
Datum upisa : 31.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptyNed 26 Jan 2014, 12:50

Sniks prvo svaka cast na ulovu ja sam kao i ti veoma uporan ,ali juce po onoj vejavici bacao sam u mestu bezbroj puta jer znam da je tu jato klenova, prvo imao sam mnogo problem sa ledjenjem provodnika na stapu ali sam ipak bacao, koliko god sam i cistio provodnike ,bio sam uporan ali na kraju nista ,kad sam na kraju pogledao na tom mestu sa jednog brdenceta tu zapravo nisu bili klenovi verovatno nisu izasli iz dumelja kao predhodnih dana,.nadam se vise srece nadalje ja ne odustajem!!! :ziveli : 
Nazad na vrh Ići dole
SnikS
Visitor
SnikS

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptyNed 26 Jan 2014, 13:14

Problem je sto setaju nisu uvek u istom mestu,zato kazem prvo dobro osmotriti teren pa onda pecanje :)
Nazad na vrh Ići dole
Marinko81
Visitor
Marinko81

Broj poruka : 434
Datum upisa : 31.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptyNed 26 Jan 2014, 13:18

naravno ,bice bolje ako stane ova vejavica, eto mene da im malo dosadjujem!! skocko 
Nazad na vrh Ići dole
Pishta
Visitor
Pishta

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 EmptyNed 26 Jan 2014, 13:19

SnikS ::
Najbitnije je da ih snimis gde se krecu,neka mesta koja nisu napadnuta od plovkarosa.Klenovi su sada u jatu i po ovom vremenu obicno na dno.Moras da im pridjes da te ne primete,ukipis se i polako pokrivas deo po deo vode musicom (ja mu iskljucivo sada bacam crnu Bambulu ),i bacas nekoliko puta u mesto.Ako nece tu onda plasiras musicu u sledeci metar kvadratni od mesta gde si bacao i neki mora da izadje.Moras biti uporan,nekad bacas i po 10 min pa nece a kada ga potera imas ga na svakom zabacaju.Samo moras prvo da ih vidis da znas da su tu da ne bacas u prazno.Juce sam usao u vodu do pojasa i bacao na 4-5 metra ispred mene sa leve i desne strane.Ako ga uhvatim sa leve strane vise ne bacam tu nego na desnu pa kad i tu uhvatim vracam se na levu stranu i sve tako samo je bitno ako gazis da ne pravis talase nikako.Ukipis se i nema mrdanja.Ako do 3 sata stane ova mecava sto cepa odo ja na vodu  :ziveli   : 

Ti si sampion covece skocko .Taman sam ocekivao neke imitacije crvica i cesljanje virova,a ti na povrsinu bambulom cestitam .
Sad razmisljam da napakujem pribor ponovo i namastim kanap,pa na vodu ovih dana kad se malo razbistri.

Nekada su manje reke oko Jagodine bile na svakom viru zauzete rakljama i plovkarosom koji su lovili na zivinka creva i dzigericu (licno samzimi i ja plovkario po virovima ,ali na glistu i lepo prolazio na dnu vira.Sada svi idu zimi na Moravu,nema mesta za parkiranje!

Za ovu informaciju ti hvala,podigao si mi raspolozenje.Najavili su neke minuse,oko -6,7 ujutru,probacu preko dana.
 thanks you
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart   periodu - Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart - Page 29 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart
Nazad na vrh 
Strana 29 od 43Idi na stranu : Prethodni  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 36 ... 43  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Mušičarenje klena-
Skoči na: