| Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
|
+71Benj@m&n Milan_klenaros Thebane Ducka RadeZamora Moravica fly Stimulator 64 Sale guitar Ermedin Clavis MishaLe Pishta Big Bad Wolf Micko Nis Geneva Mare035 Zarkotekica Marinko81 Mohiko Peja MikiTenkara Acter fly Del Piero Cakule Bahat SnikS ShoneFly Masic Silvio Bahus NemaNja95 Platipus2000 NMilanovic Peka Sale Gegula Damirt82 Mackey Saleja Ivants Omar Darko Sasa D NikolaCG Mediteran Oldsurehand KobraKV Mafke Fly Carpenter Mladen Jocko Murino Miran MarkoTimokRiver Fićo Crni Pex Pedja Ogi Nemanja79 Tomos rider Sasats Falco Ervin-Eko Oholi Trn Mr.Zacoola Acapapec LeDukri Madjoni Fly Daddy 75 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Clavis Guide
Broj poruka : 545 Godina : 39 Lokacija : Ključ Datum upisa : 10.12.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 14:16 | |
| Stare časopise čuvati radi sjete, primjenjivati na vodi... nikakva preporuka uz dužno POŠTOVANJE autorima pionirima našeg sporta. U vrijeme njihovog pisanja ribe su veselo skakutale na sve kreacije. Bilo ribe, malo ribara. Sve jasno. Samo što je i ovo što je danas ostalo od ribljeg fonda evoluiralo u troskocima i završilo fakultete ko i današnji političari, pa joj moraš mazat,šunjati, prezentirati, i šta sve ne da samo uzme. | |
|
| |
Pishta Visitor
Broj poruka : 240 Godina : 43 Lokacija : Trnava,Jagodina Datum upisa : 20.01.2014
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 15:04 | |
| - Mixmaster ::
- Pishta, stari časopisi su daleko slabiji izvor informacija od današnjih internet-foruma. Izbegavaj ih.
Slazem se u potpunosti,ali meni kao pocetniku je drago kada iskopam bilo sta pisano za FF. Sada uz racunar dostupno je SVE i brzo se uci. Sto se tice tih vremena starih,secam se da sam na V. Moravi na zive svitce po 2 kom na udici i pustaje niz preliv (samo jedan),imao ulova za jedan sat kao sad za pola sezone musicarenja. To sam osetio i varalicareci najkvalitetnijim priborom i varalicama,dzabe pribor profi kada sam vise lovio sa 15 god. na zive insekte ribe koje su mi za vreme varalicarenja i jednu godinu musicarenja nedostizne. Sto sam stariji slabije lovim,blam zivi.Pretvaram se u mazohistu Odoh na vodu,a . Musicarenje me relaksira,cak kao samo mahanje u taktu,prelepa tehnika | |
|
| |
SnikS Visitor
Broj poruka : 499 Lokacija : Aleksinac Datum upisa : 10.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 17:50 | |
| Ako neces da lovis boraniju jer je i zabranjena a i dosadna, stavis vecu muvu ,sitni je nece uzeti a krupan joj nece odoleti.Kome je jos do sitnih klenova. | |
|
| |
Pishta Visitor
Broj poruka : 240 Godina : 43 Lokacija : Trnava,Jagodina Datum upisa : 20.01.2014
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sre 22 Jan 2014, 18:43 | |
| Aktivno sam pecao do 16:50 . Savest mi nije dala da pocepam sicuriju na #18-#20. Vezao sam najprostijeg sedzica na 14 -ci. Sniks je u pravu,izbegao sam gomilu ''boranije'',ali ipak izbockah 10-ak sitnih koje sam pazljivo vratio u vodu.Zadjih 20 min. ribolova su poceli da mi udaraju klen za klenom i sve preko 20 cm (na pluti imam oznaceno mesto za 20 cm,a metar nosim za vrednije ulove koje prizeljkujem samo i uvek je u dzepu). Imao sam 12 klenova preko mere i sve sam vratio.Naletela mi je i jedna krupna beovica Da sam vezao sitnu suvu ,masakrirao bih one male od 10 cm kojima su nekada punili kese pre uvodjenja zakona,a neki i sada bez obzira na zakon. Primetio sam da su klenovi borbeniji nego oni koje sam lovio jesenas . Tako da su se i ovi 150-200 gr-amci otimali u zabijali u travuljinu i trsku. Jesenje klenove sam izvlacio bez ikakvog pruzanja otpora. Voda je sijera na recici i ciste obale bez rastija pa su pocetkom smanjenja vidljivosti poceli samo krupniji ,koji su posle one mladji ostavili utisak ozbiljnog ulova Zao mi je sto nisam poneo aparat,inace dan je sveziji nego juce i bez vetra je.Nikakvo rojenje nisam primetio za razliku od jucerasnjeg masovnog i isam primetio krugove na povrsini. Zanimljivo kasno popodne | |
|
| |
SnikS Visitor
| |
| |
Zarkotekica Visitor
Broj poruka : 349 Datum upisa : 07.09.2013
| |
| |
Pishta Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sub 25 Jan 2014, 23:26 | |
| Sniks . Ja danas oprah pribor i namotah kanap na saksiju da omara.Kraj sezone za mene,sve zamuceno,cekam bolje vreme | |
|
| |
Pex Visitor
Broj poruka : 467 Godina : 48 Lokacija : Pirot Datum upisa : 13.02.2010
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sub 25 Jan 2014, 23:46 | |
| | |
|
| |
SnikS Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Sub 25 Jan 2014, 23:48 | |
| Za mene tek pocinje sezona .A pauziracemo kad dodje lovostaj za klena,tad ce da se zanimamo pastrmkama. | |
|
| |
Pishta Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 26 Jan 2014, 10:49 | |
| - SnikS ::
- Za mene tek pocinje sezona .A pauziracemo kad dodje lovostaj za klena,tad ce da se zanimamo pastrmkama.
Na koju foru ga vatas bre,na sta,kako gdeeee | |
|
| |
SnikS Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 26 Jan 2014, 12:31 | |
| Najbitnije je da ih snimis gde se krecu,neka mesta koja nisu napadnuta od plovkarosa.Klenovi su sada u jatu i po ovom vremenu obicno na dno.Moras da im pridjes da te ne primete,ukipis se i polako pokrivas deo po deo vode musicom (ja mu iskljucivo sada bacam crnu Bambulu ),i bacas nekoliko puta u mesto.Ako nece tu onda plasiras musicu u sledeci metar kvadratni od mesta gde si bacao i neki mora da izadje.Moras biti uporan,nekad bacas i po 10 min pa nece a kada ga potera imas ga na svakom zabacaju.Samo moras prvo da ih vidis da znas da su tu da ne bacas u prazno.Juce sam usao u vodu do pojasa i bacao na 4-5 metra ispred mene sa leve i desne strane.Ako ga uhvatim sa leve strane vise ne bacam tu nego na desnu pa kad i tu uhvatim vracam se na levu stranu i sve tako samo je bitno ako gazis da ne pravis talase nikako.Ukipis se i nema mrdanja.Ako do 3 sata stane ova mecava sto cepa odo ja na vodu :ziveli : | |
|
| |
Marinko81 Visitor
Broj poruka : 434 Godina : 43 Lokacija : Vlasotince Datum upisa : 31.01.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 26 Jan 2014, 12:50 | |
| Sniks prvo svaka cast na ulovu ja sam kao i ti veoma uporan ,ali juce po onoj vejavici bacao sam u mestu bezbroj puta jer znam da je tu jato klenova, prvo imao sam mnogo problem sa ledjenjem provodnika na stapu ali sam ipak bacao, koliko god sam i cistio provodnike ,bio sam uporan ali na kraju nista ,kad sam na kraju pogledao na tom mestu sa jednog brdenceta tu zapravo nisu bili klenovi verovatno nisu izasli iz dumelja kao predhodnih dana,.nadam se vise srece nadalje ja ne odustajem!!! :ziveli : | |
|
| |
SnikS Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 26 Jan 2014, 13:14 | |
| Problem je sto setaju nisu uvek u istom mestu,zato kazem prvo dobro osmotriti teren pa onda pecanje :) | |
|
| |
Marinko81 Visitor
Broj poruka : 434 Godina : 43 Lokacija : Vlasotince Datum upisa : 31.01.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 26 Jan 2014, 13:18 | |
| naravno ,bice bolje ako stane ova vejavica, eto mene da im malo dosadjujem!! | |
|
| |
Pishta Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 26 Jan 2014, 13:19 | |
| - SnikS ::
- Najbitnije je da ih snimis gde se krecu,neka mesta koja nisu napadnuta od plovkarosa.Klenovi su sada u jatu i po ovom vremenu obicno na dno.Moras da im pridjes da te ne primete,ukipis se i polako pokrivas deo po deo vode musicom (ja mu iskljucivo sada bacam crnu Bambulu ),i bacas nekoliko puta u mesto.Ako nece tu onda plasiras musicu u sledeci metar kvadratni od mesta gde si bacao i neki mora da izadje.Moras biti uporan,nekad bacas i po 10 min pa nece a kada ga potera imas ga na svakom zabacaju.Samo moras prvo da ih vidis da znas da su tu da ne bacas u prazno.Juce sam usao u vodu do pojasa i bacao na 4-5 metra ispred mene sa leve i desne strane.Ako ga uhvatim sa leve strane vise ne bacam tu nego na desnu pa kad i tu uhvatim vracam se na levu stranu i sve tako samo je bitno ako gazis da ne pravis talase nikako.Ukipis se i nema mrdanja.Ako do 3 sata stane ova mecava sto cepa odo ja na vodu :ziveli :
Ti si sampion covece .Taman sam ocekivao neke imitacije crvica i cesljanje virova,a ti na povrsinu bambulom . Sad razmisljam da napakujem pribor ponovo i namastim kanap,pa na vodu ovih dana kad se malo razbistri. Nekada su manje reke oko Jagodine bile na svakom viru zauzete rakljama i plovkarosom koji su lovili na zivinka creva i dzigericu (licno samzimi i ja plovkario po virovima ,ali na glistu i lepo prolazio na dnu vira.Sada svi idu zimi na Moravu,nema mesta za parkiranje! Za ovu informaciju ti hvala,podigao si mi raspolozenje.Najavili su neke minuse,oko -6,7 ujutru,probacu preko dana. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
| |
|
| |
| Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
|