| Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
|
+71Benj@m&n Milan_klenaros Thebane Ducka RadeZamora Moravica fly Stimulator 64 Sale guitar Ermedin Clavis MishaLe Pishta Big Bad Wolf Micko Nis Geneva Mare035 Zarkotekica Marinko81 Mohiko Peja MikiTenkara Acter fly Del Piero Cakule Bahat SnikS ShoneFly Masic Silvio Bahus NemaNja95 Platipus2000 NMilanovic Peka Sale Gegula Damirt82 Mackey Saleja Ivants Omar Darko Sasa D NikolaCG Mediteran Oldsurehand KobraKV Mafke Fly Carpenter Mladen Jocko Murino Miran MarkoTimokRiver Fićo Crni Pex Pedja Ogi Nemanja79 Tomos rider Sasats Falco Ervin-Eko Oholi Trn Mr.Zacoola Acapapec LeDukri Madjoni Fly Daddy 75 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
RadeZamora Visitor
Broj poruka : 306 Godina : 71 Lokacija : Novo Selo- zapadnomoravsko Datum upisa : 06.02.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 08 Nov 2015, 16:23 | |
| I kod mene danas na suvu radio klen, ali manji komadi, musica policelonka, udica oko 13-kineska, crno telo, lakom crvene boje naznacen rep, noge od crne kokoske. A jos bolje radila beovica kada je bilo potpuno mirno. | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Pet 13 Nov 2015, 21:54 | |
| Danas je slabo radio, ali juče i prekjuče su "padali" solidni komadi na Južnoj Moravi. Iako su jeli male maslinaste jednodnevke, odlično su "primali" bambulu #16 i #14. | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 15 Nov 2015, 18:01 | |
| | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 15 Nov 2015, 18:07 | |
| Prvo sam ih mlatio na suvu varijantu red tag na udici 16 . Posle dvadesetak riba nije imalo sanse da muva zapliva, pretvorila se u mokru . Riba je nastavila da uzima jos bolje neposredno ispod povrsine | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 15 Nov 2015, 18:12 | |
| | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 15 Nov 2015, 21:35 | |
| Da sam znao da ovako dobro radi klen, opet bih iznajmio "gajbu" na 7-8 dana pored Western Morave. | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 15 Nov 2015, 21:55 | |
| Nije da dobro radi nego ubija kako radi Morava je opala na minimum i totalno je bistra da bistrija ne moze da bude , idealna za musicarenje . Jedini problem je sto je mnogo hladna . Kada dobro radi riba i ruke su gotovo non stop u vodi pocinje da bude neprijatno. danas su mi se oduzele ruke od hladne moravske vode | |
|
| |
Ducka Visitor
Broj poruka : 321 Lokacija : Niš,Srbija Datum upisa : 21.02.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 15 Nov 2015, 22:25 | |
| Zapadna Morava, opasna mušičarska reka | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 15 Nov 2015, 22:44 | |
| To Sale Sta je sa bucovima sad? | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Ned 15 Nov 2015, 23:13 | |
| Nema ga nigde da pojuri a cujem da ih hvataju na varalicu uglavnom dok jure smudja .Sigurno moze da se prevari i na muvu samo treba vremena da se provali mesto i nacin prezentacije . Za mene je jos uvek neresiv zadatak uloviti dobrog beluna na strimer u ovom periodu | |
|
| |
Bahus Guide
Broj poruka : 1001 Godina : 60 Lokacija : Zaječar Datum upisa : 01.03.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Pon 16 Nov 2015, 07:17 | |
| Juce sam par sati proveo loveci klena na c.timoku u gradskoj zoni u zajecaru i bilo je fenomenalno, forsirao sam policelonske bambule i to na 12 ledja su me bolela od klenovine.Jedan varalicar posmatrao je pola sata moje zezelice i na kraju bacio stap te zapali cigaru od muke uz uzvik ,, sta im radis brate,, | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 17 Nov 2015, 20:23 | |
| Ko namerava da poseti ovih dana Moravu neka se naoruza sa ovakvom municijom sitnijeg kalibra ako je spreman da rizikuje da ga ruke i ledja zabole od vadjenja ribe | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 17 Nov 2015, 21:40 | |
| Kod nas, na juznoj, klen iz nekog misticnog razloga uopste ne zeli da saradjuje. Vec 4-5 dana veoma mrsavo sto se tice krupnije ribe!
PS. Deluju mi po malo cudno boje na ovoj tvojoj zadjoj slici .. ili gresim / Odlicne!! | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 17 Nov 2015, 22:11 | |
| Jesu malo jace boje . Verovatno sam malo preterao pri podesavanju fotografije? kakva je juzna ? jeli bistra ili ima nijansu? | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart Uto 17 Nov 2015, 22:37 | |
| Ma bistra je, dobar vodostaj .. Ima neku blagu nijansu onako jesenju, generalno super za ribolov.. Ali riba jednostavno ne radi zadja 5-6 dana.
Sve deluje kako treba (nadje se i neki sitan midge, po neka sitna jednodnevka, bwo otek u naznakama ali sve tiho na povrsini) Prvo sam mislio da nije zbog separacija sto ispiraju pesak tu i tamo, pa onda reko mozda je zbog sunca, temperature ili vetra, lisca. Ili temperature + sunca + vetra + lisca + kopaca + polzaja venere u odnosu na pluton i Ivkove slave.
Ali izgleda postoji jos neki razlog koji je meni potpuno nejasan, sve u svemu bucov je na leganju (ni da pomisli da se javi), po neki skobalj tu i tamo glumi delfina, od ozbiljnijih klenova ni traga ni glasa jedino se stuke nista ne bune. (pa se druzimo sa njima) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
| |
|
| |
| Mušičarenje klena suvom muvom u periodu novembar - mart | |
|