Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Snažni unutar EFFA! | |
|
+14Ekoljuba Mungos Brankoogi Zox Balta Radojica-pop Popov Ervin-Eko Sasats Oholi NikolaCG Los_Pecaros Madjoni Aco Ivanovic 18 posters | |
Autor | Poruka |
---|
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 11:41 | |
| - Radojica-pop ::
- Los_Pecaros ::
- Postovani Radoice,
hvala na postu ali tesko da meni moze bilo stoda promakne. ? Promače ti samo to što sam napisao o Dragojlovićevom radu,...... a kasnije si se zahvalio Ljubi što je isto pomenuo tu činjenicu, na to sam mislio da ti je promaklo, ništa drugo, pozzz :ziveli : A tebi je promakla činjenica da je Dragojlović predsjednik MFS! I moje pitanje, dali bi da nije na toj funkciji radio nabrojane stvari! | |
| | | Radojica-pop Guide
Broj poruka : 1570 Godina : 49 Lokacija : Raška Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 11:53 | |
| - NikolaCG ::
- Radojica-pop ::
- Postovani Radoice,
hvala na postu ali tesko da meni moze bilo stoda promakne. ? Promače ti samo to što sam napisao o Dragojlovićevom radu,...... a kasnije si se zahvalio Ljubi što je isto pomenuo tu činjenicu, na to sam mislio da ti je promaklo, ništa drugo, pozzz :ziveli : A tebi je promakla činjenica da je Dragojlović predsjednik MFS! I moje pitanje, dali bi da nije na toj funkciji radio nabrojane stvari! Ne može da mi promakne ta činjenica JER JE NAS 50-ak osnovalo MFS I njega postavili za predsednika! A tad je bio EFFA sa dužim stažom i zbog uvažavanja prvenstveno njega, pa zajedničkih ideja pa, instruktorske titule pa,..... Smo ga postavili za PREDSEDNIKA MFS-a i PONOSNI SMO NA Dragojla kao i na sve ostale FC insruktore i mastera i verujemo- jer sa njima saradjujemo da ćemo uz njihovu POMOĆ i SNAGOM U EFFA lakše rešiti naše ZAJEDNIČKE PROBLEME! Ako mislite da smo budale što u to verujemo- neka mislite to je ipak vaše pravo! | |
| | | NikolaCG INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 12:33 | |
| Poštovani Radojice...... neznam đe viđe da je neko rekao da VAM neko nešto ne vjeruje a POGOTOVO da ste BUDALE....neznam stvarno iz kojeg si konteksta to izvukao? Stavljaš svoje riječi u tuđa usta.....krajnje nekorektno i nepošteno! Al ajde...nemožemo svi biti korektni....valjda! Ovaj tvoj odgovor je najgori post DOSAD NA OVU TEMU.....jer se niđe APOLUTNO nemože pronaći naznaka odgovora na POSTAVLJENO PITANJE, koje LOŠI evo 5 puta mora da kopira da bi ga poneko skapirao.....shvatam teško je ali se potrudite! Ti si samo napisao DA SE PONOSITE! Svaka čast ....radite to i dalje! Ali pitanje nije bilo dali se ponosite.! Nemojte pisati ovakve postove...jer ne služe svrsi...a za cilj imaju podizanje tenzija! Radojice.....no comment! | |
| | | Rancic Fly fisherman
Broj poruka : 38 Lokacija : Kragujevac Datum upisa : 15.04.2009
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 13:11 | |
| Ajde da probam ja da odgovorim. Mogu da počnem ko Nikola Pašić - "Svi su u pravu". Od instruktora imamo i nemamo koristi. Prvo: Ljudi su za svoje pare i svoju džebanu ispolagali za instruktore, mastere .... to je njihovo i samo je naša lična korist ako nas nauče pravilnom bacanju u cilju uspešnijeg pecanja. Toliko. Drugo: Nikakve vajde mi nemamo ni od ministra i ministarstva, države, vlade, Srbijašuma, gazda voda... a za to ih MI PLAĆAMO. Što bi očekivali, mi ili bilo ko, neku veću vajdu i od ove četiri titule za koje nismo ni dinara dali - sem da se #určimo kako imamo četvoricu u EFFA. Njihove pare, njihove titule, njihova vajda. Država, udruženja ribolovaca...vode.....bukvalno i prosto - nema nikakve vajde. Ako je to odgovor koji zadovoljava jednu stranu OK. Što se tiče kontrastrane: Možemo imati koristi od njih samo ako uspemo da ih uguramo tamo gde mogu svojim titulama, koje podrazumevaju znanje, veze i rad u nekim krugovima, da doprinesu očuvanju, unapređenju ...bla, bla...voda, prirode, turizma... Kako je "upregnut" Dragojlović za Drinu, imali bi koristi i ovu trojicu da "upregnemo" za neku drugu korist, a na opšte dobro. E, sad koliko budemo pametni toliko ćemo opšte vajde imati. Ni manje ni više. Pitanje je samo koliko oni to žele i hoće i najbitnije pitanje je koliko mušičari imaju uticaja na bilo kakva dešavanja u udruženjima preko kojih moraju da rade. Mušičarske sekcije u okviru svih udruženja ili su vrlo male ili ne postoje. "Malo ljudi, malena i snaga" - reče pametno odavno Vladika Rade. Uzdravlje | |
| | | Los_Pecaros Guide
Broj poruka : 1614 Lokacija : Na vodi Datum upisa : 01.04.2009
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 13:33 | |
| Hvala Rancicu na dobrom postu.
Sad je "slika malo jasnija"... i nama koji nijesmo bash u toku zbivanja.
Kapiram da nije lako ljudima iz EFFA da djeluju ako moraju to da cine preko Udruzenja koja su uredjena... hm... predpostavljam kako.
Moja je sugestija bila, da se zvanje (koje djeluje zvucno) Master i sl. iskoristi da se lobira "ko treba" i posebno koristi u medijima da bi se "dobilo na tezini" kod struktura na vlasti.
Zamolio bih Radoicu da "ne kopa rovore"... jer im, realno, na ovom forumu nema mjesta. Nista licno... al da napomenem. Ne postoje dvije strane... jer kontam da su svi ovdje dobronamjerni. Nijesmo Liliputanci pa da se svrstavamo na dvije strane oko potpuno jasne stvari. Vodama treba cuvanje, i obogacivanje ribljeg fonda... a posto Vlast "ne udara puno na trag" toj temi, dobronamjerno sam postavio pitanje: da li se "snagom u EFFA" moze pomoci citava ta prica.?
Kao npr. poznati glumci ili sportisti sto promovisu razne pozitivne akcije lobirajuci.
Eto... potpuno sam, ili bih trebao biti, jasan sta mi je bio motiv za ovu prepisku.
Na kraju... cudi da se pomenuti EFFA-instruktori ne javljaju (ako vec velite da su clanovi foruma). Ostaje dilema da li ih stvarno "zabole" za ovu pricu... ili se osjecaju (sto kapiram da je izgleda moguce) da sam ih nesto "prozvao".
Ajd da i njih cujemo/procitamo.
Oce li neko da mi/nam navede koji su to instruktori EFFA prisutni na ovom forumu?
Bistro. | |
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 13:57 | |
| Upravo tako. Kao čuveni sportisti koji su promoteri nečega tako bi i njih trebalo angažovati. Recimo, sad treba pripremati sve to i ogranizaciono i svakako drugačije jer će za neku godinu, ako već nisu, biti dostupni evropski fondovi za te i takve namene - ekologija, zaštita voda, unapređenje voda...promocija prirodnih bogatstava i lepota - i eto nama koristi i te kako od tih i takvih ljudi. Nije rano za to. Možemo sve to zajedno Srbi i Crnogorci - ko braća i ko što bi trebalo. Za takve stvari - priroda voda, ekologija - obavezno zajedno. Kako razdvojiti Taru od Drine. To nas vezuje pored svega ostalog. A mi....? Samo naša pamet treba da bude na evropskom nivou - širokijeh shvatanja. Trebalo bi te ljude ugurati u kakve komisije, savete, ekološke savetodavne grupe pri državnim ogranima koji idu na te pregovore sa evropejcima za pare i onda bi njihove titule tamo pomogle i te kako. Nije isto kad se pojavi neki ministarčić, poslušnik za koga nisu ni u njegovoj ulici čuli i kad se pojavi recimo Dr Aco Ivanović. Sa mnogima je on tamo veze napravio i ima koji bi mogli pomoći. E sad što ja znam nas Srbe, a i kod vas je isto (ministri i vlast) - oni bi da sve to oni džabe, a vlast pare i zasluge da uzima. Uzdravlje | |
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 14:02 | |
| - Rancic ::
- Upravo tako.
Kao čuveni sportisti koji su promoteri nečega tako bi i njih trebalo angažovati. Recimo, sad treba pripremati sve to i ogranizaciono i svakako drugačije jer će za neku godinu, ako već nisu, biti dostupni evropski fondovi za te i takve namene - ekologija, zaštita voda, unapređenje voda...promocija prirodnih bogatstava i lepota - i eto nama koristi i te kako od tih i takvih ljudi. Nije rano za to. Možemo sve to zajedno Srbi i Crnogorci - ko braća i ko što bi trebalo. Za takve stvari - priroda voda, ekologija - obavezno zajedno. Kako razdvojiti Taru od Drine. To nas vezuje pored svega ostalog. A mi....? Samo naša pamet treba da bude na evropskom nivou - širokijeh shvatanja. Trebalo bi te ljude ugurati u kakve komisije, savete, ekološke savetodavne grupe pri državnim ogranima koji idu na te pregovore sa evropejcima za pare i onda bi njihove titule tamo pomogle i te kako. Nije isto kad se pojavi neki ministarčić, poslušnik za koga nisu ni u njegovoj ulici čuli i kad se pojavi recimo Dr Aco Ivanović. Sa mnogima je on tamo veze napravio i ima koji bi mogli pomoći. E sad što ja znam nas Srbe, a i kod vas je isto (ministri i vlast) - oni bi da sve to oni džabe, a vlast pare i zasluge da uzima. Uzdravlje Svaka čast! | |
| | | Aco Ivanovic Guide
Broj poruka : 576 Godina : 55 Lokacija : Beograd, SRBIJA Datum upisa : 24.04.2009
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 14:05 | |
| Radojica i Rancic su odgovorili i mislim da ne treba ponavljati.
Hvala!
| |
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 14:18 | |
| - Aco Ivanovic ::
Radojica i Rancic su odgovorili i mislim da ne treba ponavljati.
Hvala! Bravo....majstorski odgovor, da ne kažem MASTERSKI! Iskreno....nisam ni očekivao više! Ovo SVE govori! Moram se izvinuti Radojici...ipak je ON dao odgovor,.....moramo vjerovati jednom MASTERU! | |
| | | Aco Ivanovic Guide
Broj poruka : 576 Godina : 55 Lokacija : Beograd, SRBIJA Datum upisa : 24.04.2009
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 14:23 | |
| - Prota71 ::
- A, vidjite momci (moji)... imal kakve vajde od tih EFFA-instruktora... mislim... u smislu... da se u Srbiji i CG priča oko FF "podigne na malo viši nivo"?
Ima, dovoljno za svakoga iskrenog ribolovca...ne i mesara, krivolovca, dinamitasa, ronioca..takvima i ne treba mušičarenje!!
Upoznavanje sa nacinom pecanja-osnovne tehnike zabacaja,prezentacioni zabacaji,motorika zabacaja,problematika zabacaja,ispravljanje gresaka kod zabacaja....pravilan rad,sihronizovanost kod zabacaja...Upoznavanje sa novim tehnikama zabacaja........resavanje datih situacija na novoj vodi!!!!! Kontratokovi i resavanje problema pravilne prezentacije musice na vodu...Naravno ima toga jos ali nigde ne treba da se zuri,ovo su u stvari osnove koje nam trebaju u startu i njih bi trebalo ako je naravno moguce pravilno nauciti jer krace traje od ispravljanja gresaka(nekako svi smo presli na musicarenje iz drugih vidova i oblika pecanja/pa samim tim i nacina zabacaja mamaca...varalicarenja,plovkarenja,dubinke itd)...
E sad,neko zeli da bude majstor,neko ce celog zivota biti segrt.....mnogi u koje i Ja licno spadam,zele da uzivaju u cistim i bogatim rekama,da se odmaram,pecam i setam pored Drine,Gradca,Mlave,Krupaje,Nisave,Visocice,Temske,Jerme,Rzava,Moravice..Tare,Zete...Neretve,Vrbasa,Ribnika,Sane,Une,Sanice....Gacke,Kupe...i srecem nasmejane drugare musicare znane i neznane iz EX Juge...Za to mi ne trebaju instruktori, samo dobra volja, nesto para i odgovarajuća oprema i pribor( u čiji odabir uslovno mogu da me upute i posavetuju iskusniji...zasto da ne i instruktori-pa i oni su obični smrtnici,i oni su imali neki početak, mnogo teži nego mnogi od nas!
Učim svaki dan,pun sam gresaka kod zabacaja,osecaj svakim danom postaje tacniji,precizniji...osecaju se razlike izmedju stapova,struna,... interesuje me i daljinsko pravilno zabacivanje(Drina) naravno i pravilno vodjenje musice i tehnika ribolova,odabir musice....uci se,mora se ulagati u sebe...samo nigde ne zurim,hedonista sam,hocu da volim i uzivam u pecanju pastrmke i lipljena na salmonidnim vodama sa jednom musicom cistom musicarskom tehnikom...doci ce na red i Novi Zeland, Patagonija...
U Srbiji postoje cetiri musicarska sajta/foruma...jedan su od vidova/oblika/nacina edukacije ili bolje receno osnovnog upoznavanja zainteresovani za musicarenje kao jednog od oblika ribolova....ali zadovoljstvo prilaska deteta ili starca a da ne pominjemo ljudi iz naseg miljea,travnatom poligonu, livadi ili poljancetu izmedju stambenih blokova velikog grada e to su stvari i dogadjaji koji su od nemerljivog znacaja za nasu buducnost i perspektivu a zasto da ne i progresiju FF-a na nasim terenima!!!Ipak sam rodjen na uscu dve prelepe evropske reke,Dunava i Save...ali posto sam zaljubljive prirode, emotivac...lako u srce zazdje svaka nova reka, čista, bogata...
A sad, UČITI, UČITI I SAMO UČITI....jel to beše rekao Marks
Mada je i ovaj Protin itekako vredan pomena! | |
| | | Los_Pecaros Guide
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 14:41 | |
| Drago mi je da se pojavljuju "osmijesi" u postovima i da se kolege slazu oko nekih smjernica KAKO ici dalje u "borbu".
Drago mi je i sto se VIP-kolege ukljucuju u pricu.
Ja, naravno, necu da "prosipam znanje" i sada detaljisem KAKO se konkretno moze vrlo brzo i efikasno organizovati i sprovesti u djelo predhodno usaglasen plan (jer sam treniran godinama od strane eksperata za tu vrstu "sporta") vec cu upitati opet, iako sam zadovoljan dosadanjim razvojem price, DA LI se cini sto konkretno u ovom trenutku, kao i da li postoji dobra volja i energija kod pomenutih kolega da se angazuju na nekom konkretnom/ozbilnjijem dugorocnom projektu?
Obzirom da pratim, a i dijelom sam ukljucen u, procese "pridruzivanja EU"... znam da nam se (Srbiji i CG) bukvalno, ali BUKVALNO smiju kako nemamo valjane projekte i konstatuju (ovi iz EK) da je razlog tome vec cuvemi "nedostatak administrativnih kapaciteta" - citaj: NEMA LJUDI da urade/sprovedu kvalitetan plan.
Mozemo (slobodno) da zabatalimo ovu temu, ako zelite kolege... ali jasno je (vjerujem) svakome iole pismenom - da inicijativu bilo koje vrste treba/mora da vodi elita, na bilo kom polju aktuvnosti.
Hm... moja je dilema bila DA LI su EFFA-majstori-masteri i sl. ta elita u ovdasnjem FF-svijetu?
Na to pitanje bi bilo zanimljivo imati neki zakljucak ako ne nas konkretan odg. ... a ovo ostalo gore je sve ok, naravno.
Bistro. | |
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 14:53 | |
| Loš Pecaroš: ...ali jasno je (vjerujem) svakome iole pismenom - da inicijativu bilo koje vrste treba/mora da vodi elita, na bilo kom polju aktuvnosti...
Ja lično ne volim elitu i elitizam...podseća me mnogo na neke ...izme (kom... faš...).
Voleo bih da se samo pojavi običan pametan čovek koji mora ipak biti u nekoj strukturi vlasti, koji neće gledati u svoje dupe nego ispred sebe i samo da kaže. "Moramo da uradimo to i to, a za to nam trebaju pare. Da bi dobili pare moramo da uposlimo ljude koji to znaju da napravimo plan i program. Taj ko zna napraviće pametan i dobar plan. Za takav plan dobićemo pare. Te pare ćemo trošiti PO PLANU." Da li se takav rodio i da li će vlast dozvoliti da se takav pojavi uskoro. Moram da verujem da hoće. | |
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 15:09 | |
| - Aco Ivanovic ::
Mada je i ovaj Protin itekako vredan pomena! [/quote] Ako je naučiti zabacivati mušičarsku strunu odgovor na pitanja ovoga topica.....onda je ovaj Protin post više nego vrijedan pomena! Ako nije odgovor.....onda,mislim da je za ZABORAV! | |
| | | Los_Pecaros Guide
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 15:29 | |
| - Rancic ::
- Loš Pecaroš:
...ali jasno je (vjerujem) svakome iole pismenom - da inicijativu bilo koje vrste treba/mora da vodi elita, na bilo kom polju aktuvnosti...
Ja lično ne volim elitu i elitizam...podseća me mnogo na neke ...izme (kom... faš...).
Voleo bih da se samo pojavi običan pametan čovek koji mora ipak biti u nekoj strukturi vlasti, koji neće gledati u svoje dupe nego ispred sebe i samo da kaže. "Moramo da uradimo to i to, a za to nam trebaju pare. Da bi dobili pare moramo da uposlimo ljude koji to znaju da napravimo plan i program. Taj ko zna napraviće pametan i dobar plan. Za takav plan dobićemo pare. Te pare ćemo trošiti PO PLANU." Da li se takav rodio i da li će vlast dozvoliti da se takav pojavi uskoro. Moram da verujem da hoće. Postovani kolega, stvari jednostavno tako funkcionisu u demokratskim drustvima. Elita osvaja vlast i donosi kasnije (u ime svih) odluke a zatim ih i reliazuje. U mjeri u kojoj u tome uspijevaju, dobijaju podrsku gradjana. Na zalost, svjestan sam da kod nas/vas to sve "malo drugacije izgleda"... ali sam sklon da vjerujem da je to podjednako krivica Vlasti (onakve kakva jeste) kao i elite u svakom od segmenata drustva, koja vise vodi racuna o sopstvenim interesima nego li sto odvaja slobodno vrijeme i energiju da se izbori (opet u ime svih) za poboljsanje funkcionisanja sistema. U ovoj nasoj, ribolovackoj prici... mi pecamo i svojom svijescu cuvamo r.fond, cuvar cuva vodu od krivolova, drustva gazduju i "krpe kraj s krajem" da opstanu uopste... a KO treba da se bori u najvisim instancama za guranje EU-Zakona? Ministar to SVAKAKO nece - prosto iz razloga jer NEMA PRITISKA i kritika u dovoljnoj mjeri za stanje na vodama. "Krivi smo mi - sto smo cutali"... napisa nedje jedan pametniji od mene. Kapirate li me, konacno, sad kolege? | |
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! Pon 07 Dec 2009, 15:40 | |
| Znam ja Loši šta si ti želio da kažeš i da istakneš! Međutim odgovori i zaključci koje ti tražiš.....su ustvari PRIZNANJA! Priznati da je tako, nekome nije milo....priznati da elita (pa i u ovoj priči) ne mrda "uzicom, a ujedno se ponostiti tom elitom i diviti im se do idiotizma,je JAKO TEŠKO! Teško, jer izgleda svi bi da budu slični! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Snažni unutar EFFA! | |
| |
| | | | Snažni unutar EFFA! | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|