Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 00:32
[quote="Radojica-pop"]
Ivica R. ::
Radojica-pop ::
VELIKI sta je ovdje potrebno, molim te objasni nam, pošto si "načitan"? Kakve tehnike FC i prikradanja su potrebne za ovu situaciju?
Naročito me interesuje šta treba da radi ribolovac preko puta?
Specijalno za tebe od VELIKOG ODGOVOR! Posto sa "PRIKRADANJEM" nije bilo problema-USLA MU RIBA U GACE- ribolovac preko puta morace da nauci prvo KAKO DA UHVATI RIBU, KOJOM MUVOM, KOJOM TEHNIKOM I DA NAUCI NEKOLIKO TRIK ZABACAJA KAKO BI JOJ PLASIRAO ODGOVARAJUCU MUVU.
I tebe isto SAVETUJEM
Upravo je to to ....
Sale Guide
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 00:36
[quote="NikolaCG"]
Nalazite se na predivnoj rečici, širine par metara, dolazite na idealan vir, dopuzite, ne pravite buku,
Ko se ne bi ovde prikradao i šunjao ? Ovde je najnormalnije da se šunjaš da bi ulovio ribu
Ivica R. Guide
Broj poruka : 1381 Godina : 40 Lokacija : Kolašin Datum upisa : 24.06.2008
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 00:41
[quote="Sale"]
VELIKI sta je ovdje potrebno, molim te objasni nam, pošto si "načitan"? Kakve tehnike FC i prikradanja su potrebne za ovu situaciju?
Naročito me interesuje šta treba da radi ribolovac preko puta?
Specijalno za tebe od VELIKOG ODGOVOR! Posto sa "PRIKRADANJEM" nije bilo problema-USLA MU RIBA U GACE- ribolovac preko puta morace da nauci prvo KAKO DA UHVATI RIBU, KOJOM MUVOM, KOJOM TEHNIKOM I DA NAUCI NEKOLIKO TRIK ZABACAJA KAKO BI JOJ PLASIRAO ODGOVARAJUCU MUVU.
I tebe isto SAVETUJEM
Upravo je to to ....
E sad i ja to vidim,bas je dosta jasnije kad lijepo objasnite Sale hvala i tebi sto si nam pomogao oko ovoga :ziveli :
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 00:49
Prikradanje je radnja koju treba osmisliti za svaku mušičarsku situaciju.
Svaki vir ima svoj najbolji "ulaz" i najbolju poziciju do koje treba doći.
Svaki korak ka željenom mestu u viru treba iskoristiti za neprestano gledanje u vodu i pretraživanje pogledom. Mušičar koji zna da se prikrada videće više riba i moći će to da iskoristi. Istovremeno sa prikradanjem vrši se i čitanje vode. Ovaj deo koji prethodi zabacivanju veoma često je izuzetno uzbudljiv i zanimljiv. Ponekad puls najviše dobija na ubrzanju kada se nakon pravilnog prikradanja pred nama ukaže krupna riba koja raspoloženo leluja pored stene gledajući ka površini vode. Tada i zabacivanje postaje višestruko lakše, jer smo bliže ribi i jasno vidimo njen položaj.
Onda nema bespotrebnog mahanja, pljuskanja i pretraživanja naslepo - potreban je samo jedan zabac.
Poslednji izmenio Mixmaster dana Ned 13 Dec 2009, 00:53, izmenjeno ukupno 1 puta
Ivica R. Guide
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 00:52
Veoma lijepo napisano,i prije svega tačno, makar ja tako mislim.
Goku Visitor
Broj poruka : 215 Godina : 38 Lokacija : Kolašin Datum upisa : 27.09.2008
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 00:54
Veoma lijepo napisano,i prije svega tacno,makar ja tako mislim.
Sjećaš se da smo to od njega naučili jos davno kada je bio kod nas u Kolašinu...
Sale Guide
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 09:24
Ivica ::
sad i ja to vidim,bas je dosta jasnije kad lijepo objasnite : Sale hvala i tebi sto si nam pomogao oko ovoga
E pa nema za šta Ivice i drugi put , nije meni teško da vam napišem i po pet puta istu stvar da bi što bolje shvatili :ziveli :
Ivica R. Guide
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 15:54
Sale ::
Ivica ::
sad i ja to vidim,bas je dosta jasnije kad lijepo objasnite : Sale hvala i tebi sto si nam pomogao oko ovoga
E pa nema za šta Ivice i drugi put , nije meni teško da vam napišem i po pet puta istu stvar da bi što bolje shvatili :ziveli :
Tooo Sale!!! :king: :ziveli :
Sale Guide
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 17:55
Moj skromni doprinos terena gde je potrebno šunjanje i prikradanje, al džaba ti i da si nindža, ako ne umeš da zabaciš.
Odavde volim da pecam, jer vidiš ribu kao na tacni... a ona tebe ne...
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 18:35
Dobar učenik
Ivica R. Guide
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 18:38
Da se podsjetimo....
Milance Visitor
Broj poruka : 191 Godina : 62 Lokacija : Pančevo Datum upisa : 08.05.2008
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 19:09
Ima na ovom snimku puno zanimljivih detalja - ovo je zaista neuobičajeno ponašanje pastrmke...
1. Novembar mesec, pun period mresta što pokazuje i jako tamna boja tela ove pastrmke. Verovatno je bila izmučena posle mresta pa se sklonila u mirniju i pliću vodu... 2. Prilazak naravno sa nizvodne strane, mada pogledajte i položaj sunca koji bije pravo sa uzvodne strane u oči pastrmke tako da ste bili maksimalno zaštićeni... 3. Nije isključeno i da je bolesna, mada je zbrisala kao munja :)
Sve u svemu ovako prići i pastrmkici od 20 cm u neko normalno doba je sasvim nemoguće!!!
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 19:13
Ma vas dvojica ste pravi kraljevi, extra video.... Je li ovo bila mladica....?
Mungos Visitor
Broj poruka : 204 Godina : 56 Lokacija : Vranje Datum upisa : 06.02.2009
Naslov: Re: Prikradanje i Fly Casting Ned 13 Dec 2009, 19:31