| Dren latica | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Dren latica Pet 18 Dec 2009, 18:02 | |
| | |
|
| |
Mersad Rajic Guide
Broj poruka : 531 Lokacija : Toronto, Canada Datum upisa : 13.10.2009
| Naslov: Re: Dren latica Pet 18 Dec 2009, 19:39 | |
| A jooooj Šta je lipena i pastmke oplakalo zbog ove gume od koje se pravila nezamjenjiva larva sa crvenom "guzom" mersad | |
|
| |
Pajo Visitor
Broj poruka : 423 Godina : 54 Lokacija : Nikšić, Crna Gora Datum upisa : 10.01.2009
| Naslov: Re: Dren latica Pet 18 Dec 2009, 20:50 | |
| Hvala Djomla, Za ovo ranije nijesam čuo, ali mi se čini da ce hirurgija debelo da plati | |
|
| |
Ado VIP
Broj poruka : 228 Godina : 46 Lokacija : Ključ B i H Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Dren latica Pet 18 Dec 2009, 22:32 | |
| Kao što Djomla reče dren je extra materijal za izradu mušica.. Moraću koju mušicu navezati sa ovim drenom (ja skroz zaboravio na njega, a nekad mi je bio glavni materijal) i postaviti na forum i ove dvije "bjelkaste" nijanse su jako dobre ... | |
|
| |
Djomla-BL Guide
Broj poruka : 530 Lokacija : Banja Luka Datum upisa : 30.03.2009
| Naslov: Re: Dren latica Pet 18 Dec 2009, 23:35 | |
| Eto šta ti znači internet i globalizacija informacija, ode dren u svijet, a bio je glavni adut bosanskih ribara. Naći će se i oni dušebrižnici koji će reći da je to isključivo materijal za izradu muha koje se koriste za lajner (tirolsko drvce), .... ali zar nisu sve muhe za lajnera, tj. mahača | |
|
| |
Djomla-BL Guide
| Naslov: Re: Dren latica Pet 18 Dec 2009, 23:45 | |
| Gosp. Mersade.... mislite na nešto ovako: [ A ovo je moja vizija iste muhe, dakle samo malo unapređena, suština je ista. | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Dren latica Sub 19 Dec 2009, 00:50 | |
| | |
|
| |
Mersad Rajic Guide
| Naslov: Re: Dren latica Sub 19 Dec 2009, 01:02 | |
| Đomla,
Upravo to pogotovu ona prva. Jedina razlika između mojih i ovih tvojih je bila u tome što sam ih ja pravio u obliku kruške, "Guza" deblja, pa idući prema oku udice se tanji, baš kao kruška. Drugi model,samo sitniji broj 14 ili 15 koji je bio veoma efikasan na Uni-Martin brod-Kulen Vakuf je bio da je prva polovina tj.zadebljanje kruške bilo od iste žute gume a samo je donji dio bio braon boje sa istom prošarom. Pravili smo 4 ubitačne kombinacije, okeržuta, narandžasta,bijela-kurtonka, i svijetlo žuta koja se pravila od žutog balona.
Mersad | |
|
| |
Djomla-BL Guide
| Naslov: Re: Dren latica Sub 19 Dec 2009, 10:05 | |
| Ok, mislite na tzv. "bambulj" muhe, žuti i bijeli. Evo slike skinute sa neta čisto ilustracije radi, da ostali članovi znaju o čemu se radi. Inače odlične larve za lipljena. Kao što sam već naveo u pređašnjem postu, dren je nezamjenjiv za izradu bambulja i mačaka. Ove dve gornje muhe su tzv. mačak, a ove dve ispod su tzv. bambulj :ziveli : | |
|
| |
Mersad Rajic Guide
| Naslov: Re: Dren latica Sub 19 Dec 2009, 13:39 | |
| Eh, to je to !!!
Ja sam počeo motati te mušice 70-tih godina u početku sa živom svilom, kasnije sa raznim gumama. To sam naveo u mojim sječanjima-Tradicionalne banjalučke mušice-u dijelu "Larve" kako se i gdje započelo i kako je tekao razvoj motanja istih. Tek sam sad skužio da si ti moj zemljak iz naše BL. Neobično mi je drago.
Mersad | |
|
| |
Djomla-BL Guide
| Naslov: Re: Dren latica Sub 19 Dec 2009, 21:22 | |
| - Citat :
- u početku sa živom svilom, kasnije sa raznim gumama.
Imali smo isti put razvoja i napredovanaj u izradi ovih muha... Cjenim da ste dio života proveli u Banja Luci, interesuje me ko je tada sem vas radio muhe, a da je sada u Banja Luci i da radi muhe? Došlo je dosta novoga sveta posle nesretnoga rata, mahom iz Bihaća, tzv. bišćani, e ti tek rasturaju sa muhama, pogotovo su nenadmašni sa podvodnim larvama za lipljena, nema im ravnih. Čika Rade, zvani Rade Žuti, prof. fizičkoga vaspitanja je jedan od "njih", jedan od najačih vezača ako ne i najjači vezač podvodnih muha u BiH a i šire. Znate li o kome se radi??? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Dren latica | |
| |
|
| |
| Dren latica | |
|