| Mušičarenje plotice | |
|
+17ShoneFly Murino NMilanovic Sasa D Ersin Marushani Hypuris Damirt82 Djomla-BL Mitko Radojica-pop Sale Brankoogi Mixmaster Alp Ervin-Eko LeDukri 21 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
LeDukri Visitor
Broj poruka : 180 Godina : 40 Lokacija : Niš Datum upisa : 29.08.2009
| Naslov: Mušičarenje plotice Uto 26 Jan 2010, 23:16 | |
| Puno sam se zainteresovao za ribolov plotice, jer sam čuo da je vrlo interesantna za mušičarenje.
Nažalost, nikad nisam ulovio jednu, a ni ribari iz mog okruženja se nešto nisu hvalili ulovima ove ribe.
Ustvari, nisam ni čuo da je neko uhvatio.
Zato bih zamolio sve kolege koje su se sretale s ploticom, da opišu malo način mušičarenja iste.
Koje mušice, gde, kad... itd... | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Uto 26 Jan 2010, 23:43 | |
| Ulovio sam ih baš dosta, ali ne na mušicu. Jednom sam jednu par puta odvojio od dna nimfom, ali nije htela da uzme, već je samo prati. | |
|
| |
Alp Guide
Broj poruka : 600 Godina : 64 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 18.06.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Sre 27 Jan 2010, 00:10 | |
| Plotica je vrlo zanimljiva mušičarska riba. Lijepa izgleda, borbenija je od većine ciprinida, ulovljiva, ali ne baš za svakog dripca koji se jučer sastao s mušičarskim priborom i lovio ubačene kalife. Ukratko, fina mušičarska riba nedostupna baš svakom. Bitno je razlikovati tri radna moda ove ribe: - ako se hrani insektima ili 'gamicima', plotica = lipljan; - ako se hrani algama, umjetna trava mušičaru je jedina mogućnost; - ako se hrani obrastajem dna, jako teško ulovljiva riba. C&R [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
LeDukri Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Sre 27 Jan 2010, 15:23 | |
| - Alp ::
- Plotica je vrlo zanimljiva mušičarska riba. Lijepa izgleda, borbenija je od većine ciprinida, ulovljiva, ali ne baš za svakog dripca koji se jučer sastao
s mušičarskim priborom i lovio ubačene kalife. Ukratko, fina mušičarska riba nedostupna baš svakom. Zvuci vrlo primamljivo. Takve ribe najvise volim da lovim. | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Sre 27 Jan 2010, 15:35 | |
| LeDukri, za ploticu ćeš morati da putuješ stotinama kilometara. Nema je u blizini Niša. | |
|
| |
LeDukri Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Sre 27 Jan 2010, 15:39 | |
| Znam, nego sam 'teo i teorijski da se potkovem, da budem spreman!
Odusevljen sam ovim izgledom plotice, na Alpovoj slici. Sad mi nema mira, moracu da putujem, umesto na tajmene u Mongoliju, idem na ploticu! | |
|
| |
Brankoogi Guide
Broj poruka : 754 Lokacija : Prijepolje Datum upisa : 06.09.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Sre 27 Jan 2010, 15:48 | |
| - LeDukri ::
- Znam, nego sam 'teo i teorijski da se potkovem, da budem spreman!
Odusevljen sam ovim izgledom plotice, na Alpovoj slici. Sad mi nema mira, moracu da putujem, umesto na tajmene u Mongoliju, idem na ploticu! Nećeš se proslaviti na plotici to ti garantujem, bar ne na rekama u Srbiji. Nego se ti lepo spakuj pa u Mongoliju :ziveli : | |
|
| |
Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Sre 27 Jan 2010, 19:26 | |
| Ne mora da znaci , ako se posveti toj ribi moze da ima i zavidne rezultate. Ima je dosta na Drini i Zapadnoj Moravi i moze se loviti na povrsinsku musicu leti i to bas ovakvi i krupniji komadi kao na Alpovoj slici | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Sub 25 Sep 2010, 19:12 | |
| Jedna mala plotica na nimfu... Taj dan promašio sam još 3 na viđeno, brže ispljune nimfu nego što je uzme. Isti dan imao sam ogromnog skobalja, ali udica 18 bila je mala za njega, posle dužeg zamaranja jednostavno ga razrezala. Ovo što Puškadija kaže da je teško ulovljiva ona koja se hrani obrastajem dna, potpuno je tačno. Jednu od preko 2 kg varao sam sat vremena i kulirala je sve nimfe, samo je nabadala glavu u dno i po kamenju, ali biće još dana i za nju. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Radojica-pop Guide
Broj poruka : 1570 Godina : 49 Lokacija : Raška Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Sub 25 Sep 2010, 22:04 | |
| Ovakve ribe sam cini mi se vidjao da love proletos na Ibru. Ako je to plotica imas pecenje od mene!!! | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Ned 26 Sep 2010, 00:57 | |
| Pope, garant je plotica a pecenje nije potrebno.... Evo za uporediti.... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Radojica-pop Guide
Broj poruka : 1570 Godina : 49 Lokacija : Raška Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Ned 26 Sep 2010, 13:01 | |
| Proletos dok su bile velike vode hvatali su na glistu taman ove ribe al niko nije bio siguran da je to plotica jer je u Ibru nikada nije bilo, ali mnogo mi lici na ovu ribu! A pecenje ce da krkamo garant! Jaga pod sac hm | |
|
| |
Mitko Visitor
Broj poruka : 182 Godina : 45 Lokacija : Novi Pazar Datum upisa : 25.06.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Ned 26 Sep 2010, 14:32 | |
| Jedna od najborbenijih riba nasih voda.
Mogu je zamisliti na mušičarskom štapu. | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Ned 26 Sep 2010, 15:21 | |
| @ Pope, locirao sam ih gde ih baš dosta ima, samo čekam malo sunce da ugrije da bi mogao na vidjeno da ih pecam, onako na slepo deluje mi ne uhvatljiva. Ova druga sto sam postavio za uporedit nije upecana na mušicu vec na plovak. U Vapi ih ima dosta i vec im se moj ćale sprema jer dolazi vreme za njih. @ Mitko, o borbi sa krupnom ploticom suvišno je pričati.... Jedna od mnogih od prošle godine ulovljenih na hleb, ali skoro sve su vraćane.... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice Pet 26 Nov 2010, 22:55 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje plotice | |
| |
|