Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Driftovanje | |
| | Autor | Poruka |
---|
Zeka Guide
Broj poruka : 578 Godina : 52 Datum upisa : 03.05.2008
| Naslov: Driftovanje Pon 16 Jun 2008, 16:46 | |
| Aj Pope da te čujem i vidim.Objasni? | |
| | | Radojica-pop Guide
Broj poruka : 1570 Godina : 49 Lokacija : Raška Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Driftovanje Pon 16 Jun 2008, 16:57 | |
| Zeko osnov smo rekli u drugom postu, slažeš se!? Ponovićemo ga i ovde! Drifting (pomeranje), u sklopu FF zabačaja se odnosi na pomeranje, propustanje štapa duž linije posle STOPA. Nama najbitnije čemu nam služi je: eliminacija talasa na liniji, održavanje kontakta vrha štapa sa mušicom, sprečava nam onaj sec na vrhu kanapa koji je neminovan ako štap ukopamo u mestu kada načinimo stop usled čega dolazi do gnezda na kraju zabačaja a ne do potpuno ispravljenog predveza,... Za još dobrih strana driftinga ostavićemo mogućnost objašnjenja mnogo stručnijih ljudi po ovom pitanju od nas dvojice!? A ti i ja ćemo ovde davati doprinos onoliko koliko smo u mogućnosti ;) Može!? | |
| | | Zox Visitor
Broj poruka : 449 Godina : 66 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.05.2008
| Naslov: Re: Driftovanje Pon 16 Jun 2008, 17:29 | |
| - Radojica-pop ::
- Zeko osnov smo rekli u drugom postu, slažeš se!? Ponovićemo ga i ovde!
Drifting(pomeranje), u sklopu FF zabačaja se odnosi na pomeranje, propustanje štapa duž linije posle STOPA. Nama najbitnije čemu nam služi je: eliminacija talasa na liniji, održavanje kontakta vrha štapa sa mušicom, sprečava nam onaj sec na vrhu kanapa koji je neminovan ako štap ukopamo u mestu kada načinimo stop usled čega dolazi do gnezda na kraju zabačaja a ne do potpuno ispravljenog predveza,... Za još dobrih strana driftinga ostavićemo mogućnost objašnjenja mnogo stručnijih ljudi po ovom pitanju od nas dvojice!? A ti i ja ćemo ovde davati doprinos onoliko koliko smo u mogućnosti ;) Može!? I Have see a ligft :skocko: Čak i dobar zabačaj mi je rezultirao grubom prezentacijom u stilu gnezda u kome se (tamo negde) nalazi i muca. Posle ovog Zekinog objašnjenja juče ostaje mi samo da i to uvežbavam...Vidim da ću ja više vremena provesti na livadi nego na vodi Samo napred momci imamo mi šta da učimo | |
| | | Radojica-pop Guide
| Naslov: Re: Driftovanje Pon 16 Jun 2008, 19:28 | |
| Nadam se da će vam ovo biti od neke koristi što sam gore napisao? Hajde da pokušam da objasnim kako se izvodi? Posle stopa, opustite lagani stisak štapa, koji je u stopu neminovan, i pustite da vam energija koju ste usmerili na lup lagano povuče čitavi štap sa rukom, propustite da štap nastavi delom kretanje duž strune. Tada će doći do zatezanja čitave linije koja će predvez isprviti i spustiti ga lagano na vodu, ili travu, već!? | |
| | | Radojica-pop Guide
| Naslov: Re: Driftovanje Pon 16 Jun 2008, 20:12 | |
| - Zox ::
I Have see a ligft :skocko: Čak i dobar zabačaj mi je rezultirao grubom prezentacijom u stilu gnezda u kome se (tamo negde) nalazi i muca.
Prijatelju, da je bio dobar zabačaj sigurno nebi došlo do toga! | |
| | | Zox Visitor
Broj poruka : 449 Godina : 66 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.05.2008
| Naslov: Re: Driftovanje Pon 16 Jun 2008, 20:48 | |
- ... opustite lagani stisak štapa, koji je u stopu neminovan...
Tako je a ovo je suština problema Sa akcentom na ono lagan jer kod mene teško da je takav | |
| | | Zeka Guide
| Naslov: Re: Driftovanje Pon 16 Jun 2008, 22:31 | |
- Nadam se da će vam ovo biti od neke koristi što sam gore napisao?
Hajde da pokušam da objasnim kako se izvodi? Posle stopa, opustite lagani stisak štapa, koji je u stopu neminovan, i pustite da vam energija koju ste usmerili na lup lagano povuče čitavi štap sa rukom, propustite da štap nastavi delom kretanje duž strune. Tada će doći do zatezanja čitave linije koja će predvez isprviti i spustiti ga lagano na vodu, ili travu, već!? Generalni problem naših drugara,govorim o Zoxu i Vladi,je prejak stisak štapa.Ako se sjećate one ,neke,Acine prezentacije,vjerovatno se sjećate i onog momenta kada poslje stopa baci štap na zemlju.To sam juče pokazao drugarima na Bežaniji,sa novim Zoxovim VPS-om.Prejak stisak uzrokuje mnoge probleme.Počev od onog neravnog puta strune,koju daje vibracija vrha štapa,pa do bola u ramenu.Zato se ne bih složio sa Popom da je uopšte potrebno pojačati stisak u stopu.Nerma pojačavanja stiska.Opušteno. | |
| | | Zeka Guide
| Naslov: Re: Driftovanje Pon 16 Jun 2008, 22:34 | |
| I ,da ne otvaram novi topic,(al mi ovo smiješno,ko oni iz BL što valjaju smrznutu ribu),de Pope nastavi sa trustingom... | |
| | | 100ka Visitor
Broj poruka : 156 Godina : 41 Lokacija : NBGD Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Driftovanje Uto 17 Jun 2008, 01:39 | |
| - Zeka ::
- Radojica-pop ::
Hajde da pokušam da objasnim kako se izvodi? Posle stopa, opustite lagani stisak štapa, koji je u stopu neminovan, i pustite da vam energija koju ste usmerili na lup lagano povuče čitavi štap sa rukom, propustite da štap nastavi delom kretanje duž strune. Tada će doći do zatezanja čitave linije koja će predvez isprviti i spustiti ga lagano na vodu, ili travu, već!? Generalni problem naših drugara,govorim o Zoxu i Vladi,je prejak stisak štapa.Ako se sjećate one ,neke,Acine prezentacije,vjerovatno se sjećate i onog momenta kada poslje stopa baci štap na zemlju.To sam juče pokazao drugarima na Bežaniji,sa novim Zoxovim VPS-om.Prejak stisak uzrokuje mnoge probleme.Počev od onog neravnog puta strune,koju daje vibracija vrha štapa,pa do bola u ramenu.Zato se ne bih složio sa Popom da je uopšte potrebno pojačati stisak u stopu.Nerma pojačavanja stiska.Opušteno. Možda za tebe pošto si dobar bacač ali za nas početnike mislim da važi drugačija priča. Koliko se sećam zimus kad smo mahali ispred Galovice Dragojlović mi je baš rekao da ne stežem štap, ali da u stopu na delić sekunde stegnem dršku (nešto kao da me je uhvatio grč u šaku recimo- ovo je neka moja interpretacija otprilike, a možda sam nešto i pogrešno zapamtio). Pošto sam imao oba problema u bacanju i loš stop i prejak stisak, a sada ih polako ispravljam i nadam se da ću ih vremenom u potpunosti iskoreniti. Koliko sam ja ukapirao stop treba da bude deo zbačaja u kome naglo "secnete" kretanje štapa unapred i iz "seca" nastavite taj pokret u pravcu zabacivanja da bi to sve izgledalo kao jedan tečan pokret (ko je mene sad razumeo svaka mu dala ) i onda valjda sledi ovo driftovanje | |
| | | Radojica-pop Guide
| Naslov: Re: Driftovanje Uto 17 Jun 2008, 14:26 | |
- Radojica-pop ::
Hajde da pokušam da objasnim kako se izvodi? Posle stopa, opustite lagani stisak štapa, koji je u stopu neminovan, i pustite da vam energija koju ste usmerili na lup lagano povuče čitavi štap sa rukom, propustite da štap nastavi delom kretanje duž strune. Tada će doći do zatezanja čitave linije koja će predvez isprviti i spustiti ga lagano na vodu, ili travu, već!? Generalni problem naših drugara,govorim o Zoxu i Vladi,je prejak stisak štapa.Ako se sjećate one ,neke,Acine prezentacije,vjerovatno se sjećate i onog momenta kada poslje stopa baci štap na zemlju.To sam juče pokazao drugarima na Bežaniji,sa novim Zoxovim VPS-om.Prejak stisak uzrokuje mnoge probleme.Počev od onog neravnog puta strune,koju daje vibracija vrha štapa,pa do bola u ramenu.Zato se ne bih složio sa Popom da je uopšte potrebno pojačati stisak u stopu.Nerma pojačavanja stiska.Opušteno. Zeko pročitaj pažljivo šta sam napisao! Dali se slažeš samnom je nebitno, ali u stopu, a stop je naglo zaustavljanje štapa u datom momentu, po svim zakonima fizike na trenutak mora se LAGANO STEGNUTI ŠTAP kako bi STOP izveli u suprotnom ako bi smo i tada držali štap na granici ispadanja, recimo isto onako kada bi ste u šaku stavili tek izleglo ptiče, štap bi nošen energijom koju smo mu zadali pokretom ruke nastavio u tom smeru i jednostavno izleteo iz ruke ili imao neodređeno kretanje! LAGANI STISAK štapa u stopu, koji traje delić sekunde su objasnili mnogi desetinama godina pre tvog i mog postojanja! | |
| | | Zeka Guide
| Naslov: Re: Driftovanje Uto 17 Jun 2008, 16:13 | |
| Ja to Pope tako ne radim.Moj grip mi omogućava da ne moram da stegnem štap ni u stopu.Možda i griješim,ali mislim da su za to male šanse.Grip je grip,i on se ne mijenja i ne evoluira ko da je ptičji.Kako kreneš,valjda tako i završiš.Danas ću s Vladom na fudbalski teren ,i slikat ćemo se ,pa'š vidit kako to izgleda kod mene. | |
| | | Radojica-pop Guide
| Naslov: Re: Driftovanje Uto 17 Jun 2008, 16:19 | |
| Aj molim te obrati pažnju danas na taj trenutak kada činiš STOP šta se dešava u deliću sekunde sa tvojim prstima sa kojima PRIDRŽAVAŠ štap!? Nisam rekao da treba da stisneš štap ko sivonja, nego sami čin naglog zaustavljanja kretanja štapa u nekom smeru to neminovno izaziva takvu reakciju ruke! | |
| | | Zeka Guide
| Naslov: Re: Driftovanje Uto 17 Jun 2008, 16:20 | |
| Aj kad ti kažeš.Probat ćemo i Vlada i ja.i slikat ćemo,pa će Vladiša da ti turi slike.A slikat ću ti i moj grip,pa da vidiš da "uglavnom,priroda sve uradi sama",tj,fizika. | |
| | | Radojica-pop Guide
| Naslov: Re: Driftovanje Uto 17 Jun 2008, 16:23 | |
- Aj kad ti kažeš.Probat ćemo i Vlada i ja.i slikat ćemo,pa će Vladiša da ti turi slike.A slikat ću ti i moj grip,pa da vidiš da "uglavnom,priroda sve uradi sama",tj,fizika.
Zekane ne solim ti pamet samo ti kažem i želim iskren odgovor ovde, obrati pažnju u trenutku stopa na šaku šta se dešava!? | |
| | | Zeka Guide
| Naslov: Re: Driftovanje Uto 17 Jun 2008, 22:49 | |
| Promaših temu.Pope,ne dešava se ništa,ja ga ne stišćem. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Driftovanje | |
| |
| | | | Driftovanje | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |