Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

THRUSTING....

Ići dole 
4 posters
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Radojica-pop
Guide
Guide
Radojica-pop

Broj poruka : 1570
Godina : 49
Datum upisa : 30.04.2008

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 17:40

Na zahtev Zeke i u korist svih!?

"Here`s the concept behind the Thrust. At the very end of the stroke, while the wrist is turning over to form the loop, the arm is thrust in the direction of the cast so that the rod tip continues straight along the part of the line.
What this does is tighten the loop down to only a couple of inches. In addition, becouse the arm is thrust hand until it stops suddenly at full exstension, there`s an incredible energy transfer from arm to rod to line."
Gary Borger.

Prevod moj najbolji mogući što ja umem!?

Ovo je koncept koji se sastoji iz Guranja. Na samom kraju zamaha, kada se zglob počinje zaokretati da se formira loop, ruka se gura u smeru zabačaja tako da se vrh štapa nastavlja kretati ravnom putanjom duž strune. To rezultira suženjem loopa na samo nekoliko inča. Zbog toga što se ruka snažno gura sve do naglog stopa prilikom napetosti tu se nalazi ogromna energija koja se prenosi sa ruke na štap a sa štapa na strunu.
Nazad na vrh Ići dole
Zox
Visitor
Zox

Broj poruka : 449
Godina : 66
Datum upisa : 06.05.2008

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 17:55

Radojica-pop ::
Na zahtev Zeke i u korist svih!?

"Here`s the concept behind the Thrust. At the very end of the stroke, while the wrist is turning over to form the loop, the arm is thrust in the direction of the cast so that the rod tip continues straight along the part of the line.
What this does is tighten the loop down to only a couple of inches. In addition, becouse the arm is thrust hand until it stops suddenly at full exstension, there`s an incredible energy transfer from arm to rod to line."
Gary Borger.

Prevod moj najbolji mogući što ja umem!?

Ovo je koncept koji se sastoji iz Guranja. Na samom kraju zamaha, kada se zglob počinje zaokretati da se formira loop, ruka se gura u smeru zabačaja tako da se vrh štapa nastavlja kretati ravnom putanjom duž strune. To rezultira suženjem loopa na samo nekoliko inča. Zbog toga što se ruka snažno gura sve do naglog stopa prilikom napetosti tu se nalazi ogromna energija koja se prenosi sa ruke na štap a sa štapa na strunu.
...što znači da nakon stopa (još uvek nejasan) treba nastaviti šakom/štapom pratiti putanju strune (!?)
Pravolinijski (paralelno sa zemljom) ili na gore?

PS. Tema i diskusija je pogodak u "sridu" jer se njom razmatraju sve teoretske nedoumice... dobar post
Nazad na vrh Ići dole
Radojica-pop
Guide
Guide
Radojica-pop

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 18:03

Zox ::

...što znači da nakon stopa (još uvek nejasan) treba nastaviti šakom/štapom pratiti putanju strune (!?)

PS. Tema i diskusija je pogodak u "sridu" jer se njom razmatraju sve teoretske nedoumice... dobar post
Ne praćenja nego energičnog GURANJA, nešto slično kada bi recimo mačem hteo nekom da probodeš grudni koš!? Zokse za nepažljivo čitanje zuti karton
Nazad na vrh Ići dole
Zox
Visitor
Zox

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 18:08

Ne praćenja nego energičnog GURANJA, nešto slično kada bi recimo mačem hteo nekom da probodeš grudni koš!? Zokse za nepažljivo čitanje zuti karton

GURANJE, nakon stopa ????
U tvom postu je guranje nakon zadnjeg stopa , jer posle prednjeg ide PRAĆENJE bbrrrr
Nazad na vrh Ići dole
Radojica-pop
Guide
Guide
Radojica-pop

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 19:16

GURANJE, nakon stopa ????
U tvom postu je guranje nakon zadnjeg stopa , jer posle prednjeg ide PRAĆENJE bbrrrr
Zox za tvoju informaciju thrusting se radi i u zadnjem i u prednjem zabačajnom pokretu!!! Ili i u becku i u frontu!!!! I thrusting možeš koristiti u svakom false ili ti lažnom zabačaju!!! A ne samo na kraju balade ili ti kod zadnjeg zabačaja!!!! bbrrrr
U ovome što Gosn Borger napisa plastično je objašnjeno šta se podrazumeva pod thrustingom ili ti guranjem ili ti probijanjem!!!! 8) I čitaj pažljivo šta piše!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Zox
Visitor
Zox

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 19:31

[quote="Radojica-pop"]

Ovo je koncept koji se sastoji iz Guranja. Na samom kraju zamaha, kada se zglob počinje zaokretati da se formira loop, ruka se gura u smeru zabačaja tako da se vrh štapa nastavlja kretati ravnom putanjom duž strune. To rezultira suženjem loopa na samo nekoliko inča. ..quote]

Mislim da sam vrlo pažljivo pročitao i pitao isparvnu stvar.
GURA se i front i back i to je u redu ali na kraju (balade), kod prednjeg stopa kada se struna potpuno ispravi ( nema više loopa) a muva krene u usta ribi? ... Koliko znam (istina malo) tada se samo odprati Šakom/štapom a nikako gura jer je sva energija već predata struni... Dali je tako?
Nazad na vrh Ići dole
Radojica-pop
Guide
Guide
Radojica-pop

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 19:35

Neznam dal se razumemo? Ovde smo započeli o thrustingu i načinu kako se izvodi! Kada ga odradimo posle njega nam ostaje da sačekamo da nam muva poljubi vodu a o praćenju smo započeli na drugom mestu!? O n je samo sastavni segment jednog zabačaja i ništa više!
Nazad na vrh Ići dole
Zox
Visitor
Zox

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 19:41

Neznam dal se razumemo? Ovde smo započeli o thrustingu i načinu kako se izvodi! Kada ga odradimo posle njega nam ostaje da sačekamo da nam muva poljubi vodu a o praćenju smo započeli na drugom mestu!? O n je samo sastavni segment jednog zabačaja i ništa više!
Ma sve je OK, ja sam na početku postavio pitanje šta nakon zadnjeg stopa ( o kome ćemo tek govoriti) koji treba da bude visok?
Shvatio sam na početku da se GURA štap a ne maše njime kao maramicom a to je thrusting :skocko:
Nazad na vrh Ići dole
Radojica-pop
Guide
Guide
Radojica-pop

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 20:12

Ma sve je OK, ja sam na početku postavio pitanje šta nakon zadnjeg stopa ( o kome ćemo tek govoriti) koji treba da bude visok?
A ne mora! E u kombinaciji sa njim thrusting teško ide u prednjem zabačaju!? Posle njega Gosn Fushe radi nešto što se zove LIFTING ili ti podizanje! To sam video iz snimka kad je MASTER bacao distancu, no to će nam objasniti valjda neko drugi :?:
Nazad na vrh Ići dole
Djole
Guide
Guide
Djole

Broj poruka : 611
Datum upisa : 04.05.2008

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 20:26

Mogu ja stvarno ha ha
Nazad na vrh Ići dole
http://www.FlyCastingNation.com
Zox
Visitor
Zox

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 20:28

Gosn Fushe radi nešto što se zove LIFTING ili ti podizanje!

Najzad da dođemo do suštine Bravooo Ja u klin, ti u ploču ali smo se na kraju razumeli :skocko:
Znači nakon ZADNJEG stopa ide lifting kako bi se izbeglo gnezdo na predvezu ?
Nazad na vrh Ići dole
Radojica-pop
Guide
Guide
Radojica-pop

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 20:34

Ko što rekoh Fushe sa onakvim stopom radi lifting! Ali to nije jedino rešenje rešavanja problema "gnezda", neke smo ovde i načeli i pomenuli i ićićemo dalje jer teme su otvorene ;) Samo da se ne brkaju pojmovi da ne dođe do zabune članova! O liftingu idemo u drugom topiku a ovde nastavljamo sa thrustingom!!! o.k
Nazad na vrh Ići dole
Zox
Visitor
Zox

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 20:43

o.k

Hajde sad da ponovim da me posle Zeka ne propita a ja da neznam oci u oci
Znači iz back stopa ide thrusting do frotn stopa ! I to je to GURANJE...a šta sada kada štap VUČEMO prema back stopu ? Jel i to THRUSTING ? I gde je lakat u svemu tome?
Nazad na vrh Ići dole
Zeka
Guide
Guide
Zeka

Broj poruka : 578
Godina : 52
Datum upisa : 03.05.2008

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 22:26

Ufffff

Hebo me miš,kud i započe ovu temu.Ja sad nemam pojma o čemu vi pričate.Moram da nagovorim Vladu da da jedan današnji snimak bata Joci da ga turi na youtube,pa da ga anaiziramo.Mislim da ima svega,ali morat ću prvo da nađem kod nekoga riječnik izraza u mušičarenju.Thrusting,lifting blablatruć...mis'im...de je tu dobri stari FC i DC?
Nazad na vrh Ići dole
Zox
Visitor
Zox

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... EmptyUto 17 Jun 2008, 22:30

Zeka ::
Ufffff

Hebo me miš,kud i započe ovu temu.Ja sad nemam pojma o čemu vi pričate.Moram da nagovorim Vladu da da jedan današnji snimak bata Joci da ga turi na youtube,pa da ga anaiziramo.Mislim da ima svega,ali morat ću prvo da nađem kod nekoga riječnik izraza u mušičarenju.Thrusting,lifting blablatruć...mis'im...de je tu dobri stari FC i DC?

Ivan je zauzet, Veljko ima ispite...a da mi pozovemo Vesu iz Švedske? stvarno ha ha
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

THRUSTING.... Empty
PočaljiNaslov: Re: THRUSTING....   THRUSTING.... Empty

Nazad na vrh Ići dole

THRUSTING....
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: FLY CASTING-
Skoči na: