Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Mušičarenje klena strimerom

Ići dole 
+20
Mare035
Ivants
Stars Member
Marinko81
NMilanovic
Mohiko
NemaNja95
Mediteran
Pex
Necafly
Alp
Cori143
Mr.Zacoola
Madjoni
Masic
Sasats
Omar
Ervin-Eko
Strashni
Mixmaster
24 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
AutorPoruka
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

Mušičarenje klena strimerom Empty
PočaljiNaslov: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 29 Avg 2010, 14:09

Klen je riba koju kao da su izmislili mušičari.

Lovi se nimfama, mokrim muvama, suvim muvama, strimerima...a uzima imitacije svih mogućih vodenih insekata, žaba, riba, biljnih
plodova i još mnogo toga. Napada sitne, ali i ogromne muve, a sezona mu traje 12 meseci godišnje.... Strimeraši ga uglavnom love slučajno,
dok proganjaju pastrmke, štuke, bucove ili mladice. Ipak, ova tehnika i tip muve može ponekad doneti vrlo  bogat ulov klenova.
Poznato je da je klen opasan grabljivac i da se rado hrani sitnom ribom. Kada niste zadovoljni ulovom drugim tipovima mušica,
probajte strimere.

Mušičarenje klena strimerom Klenna11

Mušičarenje klena strimerom Klenov10
Nazad na vrh Ići dole
Strashni
Visitor
Strashni

Broj poruka : 230
Godina : 41
Datum upisa : 14.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 29 Avg 2010, 17:23

Ja na ovu temu odavno razmisljam...

Jednom sam slucajno uhvatio lepog klena na Velikoj Moravi jureci bucova, bacao sam preko matice ka razlivu iza nekog ostrvceta i vukao ka sebi i
prilicno lepo je pokupio, mislio sam da je bucov... Takodje na Zapadnoj Moravi maznem jednog na strimera ali to sam ciljano tog dana resio da bacam
samo strimere ali sam gadjao obalu... slabo je radila riba jer su i ostali lose prosli ali to je dokaz da moze da se lovi na strimere...

Imam jednu znatno manju reku na pamet za ovakav nacin lova klena i ideja mi je pala na pamet kad sam sreo kolegu varalicara i video da on
dobija ribu na mestima gde ja samo pregazim jer mi nije izgledno ni za suvu a ni za mokru ali to ce sacekati da malo zahladni voda
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 29 Avg 2010, 20:53

Klen je riba koja ne prašta greške poput predalekog zabacivanja (prebacivanja), lošeg pada strimera (zbrčkan predvez, prejak pad strimera, lupanje
strimerom po vodi pri lažnom prednjem zabacu...) ili pogrešnog vođenja (isplivavanje, presporo ili prebrzo povlačenje, cimanje...). Učinite li ijednu
od ogromnog broja mogućih prezentacionih grešaka, nema popravke. Jednom li prepozna da je ono što mu se nudi možda prevara, uplašiće se i
neće vratiti za duuuuugi period. Neretko, alarmira i ostale iz susedstva, pa je posle svake greške najbolje promeniti mesto i ne vraćati se na njega
bar nekoliko sati.
Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 29 Avg 2010, 21:22

Mix, cestitam na ulovima............
Desavalo mi se da mi klen udari na strimera, ali ga uzme sasvim plitko ( za rep) i promasim ga.
Radi se o badzerima, valjda zbog bogatog repa samo ga tako uzima.
Mix, mozes li nam malo bolje predstaviti ovaj tvoj strimer jer vidim da ga vole i manji klenovi............ sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
Omar
Guide
Guide
Omar

Broj poruka : 2296
Godina : 50
Datum upisa : 11.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 29 Avg 2010, 21:29

MIX , Bravo za ulove .
Evo i ja da postavim jedno pitanje.

Kakvo je tvoje misljenje i iskustva sto se tice pecanja ( na strimere ) klena u Plavskom jezeru ?
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 29 Avg 2010, 21:56

@ Ervine!

Verovatno je klen uzeo celog strimera, ali nisi dovoljno brzo kontrirao. Vrlo često, potrebno je kontrirati pre nego što se oseti udarac. Najbolje je uočiti
napad i odmah zategnuti. Woolly Bugger nije predugačak strimer. Pogledaj -klen sa prve slike je sasvim lepo progutao udicu 2/0 sa ogromnim i relativno
tvrdim bucktail repom. Problem je što se ponekad teško ili kasno registruje kada klen uzme strimera.
Strimer sa druge slike je #6, kombinacija kozije dlake i
bucktaila. Dok sam ga pravio, mislio sam na jednu drugu ribu, čije ime počinje na b, ali se ispostavilo da ni klen nema nikakvih zamerki.

Takođe pogrešno je mišljenje da se strimerima love uglavnom krupni klenovi. Često su sitniji primerci manje oprezni i lakše se kače na strimere.

@ Omare!

Nisam bacao strimere za plavskog klena. Strimerisanje klena na stajaćoj vodi se donekle razlikuje od korišćenja strimera na reci.
Takođe može biti veoma efikasno. Rano izjutra, po oblačnom vremenu ili talasima, verovatno bi bilo zanimljivo probati strimere na #6 do #2.
Udariće plavska babaroga, 100%.
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Godina : 51
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 05 Sep 2010, 10:09

Imao sam priliku da posmatram Mixmastera kako "rastura" klenove na strimera!!!

Tog dana vidno je bolje uzimao strimera nego bilo koju drugu muvu koju sam mu ja ponudio.
Iz prve ruke sam dobio uputstva kakvi strimeri su potrebni ,
na kakvim mestima se koriste i kako ih treba voditi . veoma malo ( takoreci nimalo )
imam iskustva u lovu klena strimerom , pa sam resio da pokusam na mom terenu .

Na ovog sam juče pecao na Moravi .... udica 6

Mušičarenje klena strimerom 67759810
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 05 Sep 2010, 10:12

Oblačno i vetrovito vreme .

Klen se tesko podiže na površinu, samo pri obali baš sitni primerci,ali veoma su bili zainteresovani
za laganog strimera koji je išao neposredno ispod površine...

Mušičarenje klena strimerom 28075510
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 05 Sep 2010, 10:14

Evo dela ulova od juče ...

Mušičarenje klena strimerom 87297110
Nazad na vrh Ići dole
Masic
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Masic

Broj poruka : 987
Datum upisa : 04.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 05 Sep 2010, 10:43

Fantastičan ulov, svaka čast...,može malo detalja o tome kako si vodio strimer...?

Pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.vestackemusice.com
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 05 Sep 2010, 11:16

Marko, još sam u fazi učenja i experimentisanja pa ne mogu da tvrdim kako je pravilno bacati strimer klenu.

Meni je uspevalo kad strimer povlačim lagano sa prekidima od par sekundi.
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

Broj poruka : 9731
Datum upisa : 14.10.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 05 Sep 2010, 17:29

Sasats ::

Meni je uspevalo kad strimer povlačim lagano sa prekidima od par sekundi.
Nijesam neki ekspert za klena ali i meni je slično tako palilo sa strimerima.....povučem ga jače pa ga skroz zaustavim scratch
Nazad na vrh Ići dole
http://www.flyfishingprimus.me/
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 05 Sep 2010, 19:12

Ciljano musicarenje klena strimerom upraznjava relativno malo ljudi pa svako iskustvo napisano ovde dosta vredi . daj madjo neki strimer ...boja , velicina ...pa da se proba ovamo  sampion 1
a ja sam i danas u strimeraskom fazonu . Danas je na jelovniku bila bambula
strimer . udica je 6 , telo poliuretan a rep kristal fles.( snimio sam ga u mixovoj kutiji  study )odlican fazon ...dva u jedan  cheers  
i suva i strimer . ribe ga uzimaju neposredno po padu na vodu ili kad se povuce malo ispod same povrsine

Mušičarenje klena strimerom 21448710

Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 05 Sep 2010, 19:12

Mušičarenje klena strimerom 44924910
Nazad na vrh Ići dole
Mr.Zacoola
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2012'
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2012'
Mr.Zacoola

Broj poruka : 1812
Godina : 35
Datum upisa : 02.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom EmptyNed 05 Sep 2010, 22:01

Sale, svaka čast na ulovu!

Mene već duže vreme intrigira strimerisanje klena, ali nikako da mu se posvetim. Sećaš se da sam zimus pravio one male, šarene strimere i pričao ti da sam ih namenio klenu... Generalno, slabo sam ozbiljno pecao klena ove godine, pa se kroz to "opravdavam". Na Moravi, itekako ima smisla strimerisati, ne samo zbog toga što je moravski klen zainteresovan za njih (za razliku od nišavskog) , već i zbog toga što ima tu još kandidata, koji bi mogli da "srknu" strimerče na udici #6... Treba experimentisati, praviti razne strimere, te voditi iste različitim tehnikama. Možda će oni "doći glave" onim mečićima od 2kg+, koji su nam u većini slučajeva nedostižni dok mušičarimo suvim i mokrim muvama, nimfama takodje.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena strimerom   Mušičarenje klena strimerom Empty

Nazad na vrh Ići dole

Mušičarenje klena strimerom
Nazad na vrh 
Strana 1 od 6Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Mušičarenje klena-
Skoči na: