| Tenkara Fly fishing (uopšteno) | |
|
+25Gamarus Edin-NP Mohiko Omar NMilanovic Sasats Damirt82 Ivants NB.Geronimo Murino Alp Mafke NikolaCG Saleja Alibaba Sale Gegula Madjoni BlackBelt Oholi2 Crni Ervin-Eko Micko Fićo MikiTenkara 29 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Pet 02 Nov 2012, 23:17 | |
| - Saleja ::
- Hm.... Eko aj raspitaj se ako ima toga jos ... mozes da se setis koliko je to novca bilo???
Sale, cini mi se da nije bilo skupo. Koliko sutra cu ga pozvati i pitati ga, ako uspem da ga dobijem. Otisao bih i sam da vidim i da slikam, ali na zalost nemam toliko slobodnog vremena. U ponedeljak sam bio kod njega i nisam ih ni pogledao, jer me nesto posebno i ne privlace.
Poslednji izmenio Ervin-Eko dana Pet 02 Nov 2012, 23:21, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Saleja Guide
Broj poruka : 703 Godina : 43 Lokacija : Jagodina Datum upisa : 14.01.2011
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Pet 02 Nov 2012, 23:20 | |
| Sve si ti naivan.... mada kako si zagrizen za ultra fine stapove vidim i ja da ce tebi ovi tvoji da vise o zid.. Eko aj molim te, ispitaj to... pitaj i koje su duzine??? | |
|
| |
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 00:13 | |
| bez cekrcica nikada na vodu, ,uvek ustreba distanca ili mali pust. | |
|
| |
Alibaba Visitor
Broj poruka : 342 Datum upisa : 31.01.2012
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 05:23 | |
| Mafke Tenkara sluzi za kratke distance tehnika pecanje je drugacija nego mahac i zato se nemoze uporedjivati , tamo de tenkara peca mahac nemoze ni da pridje. Mahac je jedno tenkara sasvim nesto drugo ,zajednicko im je samo to sto se peca na musicu. | |
|
| |
MikiTenkara Guide
Broj poruka : 2508 Godina : 50 Lokacija : Podgorica Datum upisa : 09.11.2008
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 07:54 | |
| Slazem se sa tobom Aco. Tenkara je namijenjena kracim distancaa ali ne i malim rijekama. Sa ovim se stapom moze musicariti i na vecim rijekama , ali na manjoj distanci. Desavalo mi se na Limu , koji i nije bas mala rijeka da riba uzima na 5m od mene, nekada i na duzinu stapa. To sto se ne nosi cekrk vec samo stap i predvez, cini ovu tehniku zanimljivom bar meni. Naravno da cu nositi na rijeku i moj musicarski stap, ali iskreno...jedva cekam da kupim ,, tenkaru,, | |
|
| |
Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 08:26 | |
| Kod haminway-s a su stigli stapovi ,juce sam ih gledao i veoma lice na DAIWE amorphus , simpatican stapic veoma pedantno uradjen . ne znam jos cenu za nase trziste ,ali u engleskim katalozima je 250 funti komplet | |
|
| |
Mafke Guide
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 08:42 | |
| - Alibaba ::
- Mafke Tenkara sluzi za kratke distance tehnika pecanje je drugacija nego mahac i zato se nemoze uporedjivati ,
tamo de tenkara peca mahac nemoze ni da pridje. Mahac je jedno tenkara sasvim nesto drugo ,zajednicko im je samo to sto se peca na musicu. Ma znam Alibaba,izgledao sam puno materijala o ovoj tehnici,nego zafrkavam Saleju malo,da mu kontriram.Cesto razgovaramo o Tenkari ovde u Jagodini Pa ja kao ljubitelj ultralight FF-a,vec sam trebao odavno da imam Tenkara komplet,a s obzirom da sam ljubitelj potoka,verovatno da ga ne bih ni vadio iz auta,bio bi mi TERENAC ! | |
|
| |
Alp Guide
Broj poruka : 600 Godina : 64 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 18.06.2008
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 09:24 | |
| - Miki-fly ::
- To sto se ne nosi cekrk vec samo stap i predvez, cini ovu tehniku zanimljivom bar meni. Naravno da cu nositi na rijeku i moj musicarski stap, ali iskreno...jedva cekam da kupim ,, tenkaru,,
Stap, strunu i predvez. Kod tenkare postoji i struna i predvez. Samim predvezom ne bi mogao bacati vec smo umakati. | |
|
| |
Mafke Guide
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 09:38 | |
|
Negde procitah ali ne pamtim gde, da neki ribolovci parce dotrajalog kanapa montiraju na petljas i stave predvez,pa tako pecaju na pec,bilo zivim ili vestackim insektima !
Da li ovo moze da se nazove preventivnim Tenkara priborom ?
| |
|
| |
Alibaba Visitor
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 09:47 | |
| Tenkarom mozes normalno zabacivati kao kod mahaca samo nemoze se produzavati struna jer je ogranicena. Mafke kao sto vidim slike de pecas tebi bi doslo kao kec na desetku. | |
|
| |
Mafke Guide
| |
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 10:51 | |
| Pogresio sam oko proizvodjaca, stapove koje sam video proizvodi Milo. Sad sam kontaktirao prodavca i on mi objasnio da se ne radi o tenkara stapovima vec o takmicarcima koji su napravljeni kopiranjem tenkare. Vizuelno nema nikakve razlike kad je sklopljen, to me je i zbunilo pa sam pomislio da je tenkara. Cena je bila 16000 dinara. Izvinjavam se.... | |
|
| |
Alibaba Visitor
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 10:52 | |
| Mafke mozemo jednom zajedno na pecanje videces sta je prava stvar za te recice | |
|
| |
Mafke Guide
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 11:14 | |
| Izvoli ,uvek mi je svaki kolega dobrodosao Ali,kako Tenkarom dobaciti na ''brisanom prostoru'',koliko sam primetio,svi su iza nekog zaklona ,dok love Za ovu reku nema sanse,e ,po brdskim potocima i recicama vec je druga prica . Koliko li kosta neka polovna Tenkara ? | |
|
| |
MikiTenkara Guide
Broj poruka : 2508 Godina : 50 Lokacija : Podgorica Datum upisa : 09.11.2008
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Sub 03 Nov 2012, 11:38 | |
| 150 dolara komplet u USA. To cu da narucim ako ovi u Hamingways budu skupi. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) | |
| |
|
| |
| Tenkara Fly fishing (uopšteno) | |
|