| Tenkara Fly fishing (uopšteno) | |
|
+25Gamarus Edin-NP Mohiko Omar NMilanovic Sasats Damirt82 Ivants NB.Geronimo Murino Alp Mafke NikolaCG Saleja Alibaba Sale Gegula Madjoni BlackBelt Oholi2 Crni Ervin-Eko Micko Fićo MikiTenkara 29 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Ivants Visitor
Broj poruka : 209 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 13.02.2009
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 13:22 | |
| Mene muči jedna nedoumica, kako se barata štapom ove dužine na većini naših (srbijanskih) pastrmskih voda, imajući u vidu fiksnu dužinu sistema i ograničen prostor u svim pravcima | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| |
| |
NB.Geronimo Visitor
Broj poruka : 253 Godina : 57 Lokacija : Sarajevo Datum upisa : 24.05.2008
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 14:18 | |
| Hvala!
Nisam ni mislio da se ugradjujete | |
|
| |
Ivants Visitor
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 15:07 | |
| Odgledao sam video, ono što sam ja hteo da kažem je kako "vitlati" ovoliko dugim štapom u tunelu od grana. Većina naših pastmskih reka je takva, baca se sa vrlo nepristupačnih mesta, gde je i dužina od 9 fita mnogo. Sa ovolikim štapom je i kretanje po obali ograničeno, naravno kad je štap rasklopljen. Ne želim da raspravljam o tenkara tehnici, ukusi su različiti i stvar su izbora. Recimo, meni najbliža pastrmska voda je Rasina, i koje bio na njoj zna da sa ovoliko dugim štapom ne može da se kreće uz reku a pecanje bi bilo prava agonija. | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 16:23 | |
| Sa kakvim štapom je moguće loviti na toj rijeci? Tenkara štapovi postoje u dužinama i od 8ft. Oni nisu isključivo štapovi dugi po 4m. Ako te to buni....
| |
|
| |
MikiTenkara Guide
Broj poruka : 2508 Godina : 50 Lokacija : Podgorica Datum upisa : 09.11.2008
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 18:38 | |
| Za manje rijeke 11 ft. Ako je rijeka bas obrasla, ne kuuj tenkaru, mada se na tim rijekama tesko lovi iusicarskim stapo m od 8 ft... Dobar ovaj komplet od Hamingweysa. | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 18:48 | |
| Tenkara Outfit | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 18:49 | |
| | |
|
| |
Damirt82 Guide
Broj poruka : 1359 Godina : 42 Lokacija : Kotor Varoš Datum upisa : 08.05.2011
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 18:55 | |
| | |
|
| |
MikiTenkara Guide
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 19:04 | |
| Ovaj stap izgleda ljepsi i tanji nego na predhodnim fotografijama ? Kanim se da uzmem ovaj komplet , jer je taman za nase planinske rjecice... Bravo za fotke Cicko | |
|
| |
Crni Guide
Broj poruka : 1994 Godina : 46 Lokacija : Leskovac Datum upisa : 07.03.2010
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 19:20 | |
| Hmmmm moram da priznam da postajem sve vise zainteresovan za ovu skalameriju ... Jedno pitanje za one koji su malo vise u celoj toj prici,dali bi upredeni predvez odgovarajuce duzine zavrsio posao umesto originalnog Tenkara predveza? | |
|
| |
Ivants Visitor
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 19:27 | |
| - NikolaCG ::
- Sa kakvim štapom je moguće loviti na toj rijeci? Tenkara štapovi postoje u dužinama i od 8ft.
Oni nisu isključivo štapovi dugi po 4m. Ako te to buni....
Onaj tvoj Orvis komplet je idealan za takvu reku. Iskreno, nisam znao da postoje tenkara stapovi od 8 fita jer nisam mnogo proucavao tu tehniku. Za neke moje potrbe tenkara ima dosta ogranicenja, prvenstveno sto je sistem fiksne duzine pa samim tim i ogranicena daljina lova. Duzina stapa u oranicenom prostoru, jer koliko sam na klipovima video tehnika lova zahteva dosta visoko podignut stap kako bi se sto bolje kontrolisao sistem. Vidim da se ljudi iz okruzenja interesuje za ovu tehniku pa me interesuje kako bi resili ovakve situacije. Da budemo nacisto, nista protiv tenkare nemam samo pokusavam da razjasnim neke prakticne stvari,odnosno kako se prevazilaze takvi problemi. | |
|
| |
MikiTenkara Guide
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 19:46 | |
| Ivane, svi smo izgleda pocetnici u ovome. Ko prvi nabavi stap nek isproba i javi utiske. Na malim rijekama je dovoljno zabaciti musicu 6-7 m, a to zavrsavas stapom od 11 ft. E sad, ono podizanje stapa u vis sam i ja primijetio ali predpostavljam da se na obraslim rijekama moze izbjeci,npr. stap u stranu ili slicno... Ptedvez za tenkaru je kao i ovaj koji sada koristimo za ff , upredeni konusni,tipet je isti, malo parce strune koje dodje izmedju stapa i predvezaoze se iskoristiti od neke nase ,,L,, strune , ili kupiti namjenska od 15 m za 5-6 e. | |
|
| |
Saleja Guide
Broj poruka : 703 Godina : 43 Lokacija : Jagodina Datum upisa : 14.01.2011
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 20:10 | |
| Crni dobro dosao u klub....Ivane tamo gde jedva mases 7fita stapom i zavrsis na kraju nezgrapnim majanjem sa predvezom ili zabacivanjem tezinom strimera ili nimfe... postoje odredjeni nacini bacanja ili na kraju umkanjem ako bas toliko tesno.. u svakom slucaju imaces bolju kontrolu jer ti je kanap do samog tipeta. Sto se distance tice na mojim pastrmskim rekama to sto 11f pruza je i previse.. takodje i na klenovskim u mom kraju... sem naravski morave, mada i tu cu da je isprobam:))) Crni ne postoji predvez u tenkara sistemu... postoje dve vrste kanapa tradicionalni koji je fiksne duzine i izradjuje se od upredenog konca koji je na kraju voskiran i od najlona sto vidim kod hemingwaya i level kanap koji je sinteticki dobijes ga na kalemu i kroji kako ti je volja....njega moze da zameni running deo nekog starog wf kanapa npr. tezine 4#.... I na kraju ide tipet.. | |
|
| |
Saleja Guide
Broj poruka : 703 Godina : 43 Lokacija : Jagodina Datum upisa : 14.01.2011
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) Uto 06 Nov 2012, 20:12 | |
| Crni kakav si maher u izradi ufrckanih i ne sumljam da ces uspeti da ih napravis... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Tenkara Fly fishing (uopšteno) | |
| |
|
| |
| Tenkara Fly fishing (uopšteno) | |
|