Broj poruka : 2568 Lokacija : bare,rukavci,kanali Datum upisa : 25.06.2009
Naslov: Carp on the Fly - Barry Reynolds Ned 26 Dec 2010, 19:20
Carp on the Fly - Barry Reynolds
Nisam verovao dok nisam video da može ovako da se šaran zaleti na strimer i da ga pokupi ... i to na agresivnije povlačenje...2011 obećavam da moram da navatam nekog šarana
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: Carp on the Fly - Barry Reynolds Ned 26 Dec 2010, 20:56
Prava stvar! Samo da nađemo mesto na kome šarani šetaju ovako mirno kao ovčice i pola posla je obavljeno.
Oholi2 Visitor
Broj poruka : 151 Datum upisa : 06.10.2010
Naslov: Re: Carp on the Fly - Barry Reynolds Ned 26 Dec 2010, 21:49
Naslov: Re: Carp on the Fly - Barry Reynolds Ned 26 Dec 2010, 22:37
Da ....koliko vidim ovo su šarani od par kg a tek šta li radi neka grdosija od 10 ,15 + kg... ,meni je najfascinantnije bilo zato sam i postavio ovaj klip što se lepo vidi kako se šaran zaleće i kupi strimer jer sam do sada bio ubedjen da za njega treba neka lagana što prirodnija akcija ..Čitao sam naravno i da se dobija na strimere ali u većini slučajeva su muve bile glow bugs ili neke nimfe ..stvarno me fasciniralo sa kakvom se odlučnošću zaleće na strimer koji bi po menom mom mišljenju mogao da imitira možda čak i neku ribicu sa ovakvom prezentacijom...
Mix to na žalost kod nas jedino na nekim privatnim ribnjacima ili komercijalnim vodama ..ovako u nekom kanalu ispod auto puta ili slično ,nema šanse ,tamo ih smatraju za korov ribe i niko ih ne dira ovde bi se to "pohasalo" odčas posla ...
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: Carp on the Fly - Barry Reynolds Ned 26 Dec 2010, 22:45
Letos mi je isto ovako na strimera pošao rečni šaran divljak od preko 5 kg. Pošao i....predomislio se. Ovaj sa snimka je neobično agresivan i raspoložen.
Tomos rider Visitor
Broj poruka : 102 Godina : 40 Lokacija : Vrsac,Srbija Datum upisa : 17.12.2009
Naslov: Re: Carp on the Fly - Barry Reynolds Pon 27 Dec 2010, 08:16
Odlican video!
Ja sam ovog leta uspeo da prevarim krupnog sarana na imitaciju crvica,kojeg je pokupio na samoj povrsini vode!nazalost, nisam ciljno isao na sarana i imao sam tipet 0.16.....pokidao ga je posle besnog bezanja.......
Naslov: Re: Carp on the Fly - Barry Reynolds Pon 27 Dec 2010, 12:45
Pa trebao si da odsečeš tippet i vežeš muvu direktno na leader ako ti je deblji ,to je relativno brzo izvodljivo ..
Tomos rider Visitor
Broj poruka : 102 Godina : 40 Lokacija : Vrsac,Srbija Datum upisa : 17.12.2009
Naslov: Re: Carp on the Fly - Barry Reynolds Pon 27 Dec 2010, 14:17
Šta ćeš kad sam momak veseljak....
Ponadao se da ce tipet izdrzati ako ga malko pustim da divlja.....NOT!!!naravno,izvukao sam debelu pouku sta treba a sta ne kad se nadjes oci u oci sa ovim gladijatorom.....cifru ne znam,ali da je bio debeo,bio je...ovi sa snimka su omanji komadi naspram onog...
Opet kazem, dzaba sad prica...kad izvadim takav neki bojler,imacemo o cemu da razglabamo...hhhahahah!
Naslov: Re: Carp on the Fly - Barry Reynolds Pet 13 Jan 2012, 15:57
Danas sam odgledao ceo film ..odlična prezentacija Berija Rejnoldsa kako ,u kojim situacijama i na koje strimere treba juriti šarane divljake , ne ribnjačke ribe (kao što smo gledali onog Engleza koji ih prvo prihrani na pilete ) već prave divljake koji se hrane prirodnom hranom - račićima,crvima,sitnijim ribicama,puževima golaćima,glistama ,nimfama i slično ..