Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Koristite li olovnu foliju ?

Ići dole 
3 posters
AutorPoruka
Maki
Visitor
Maki

Broj poruka : 309
Godina : 39
Datum upisa : 19.01.2011

Koristite li olovnu foliju ? Empty
PočaljiNaslov: Koristite li olovnu foliju ?   Koristite li olovnu foliju ? EmptySre 23 Feb 2011, 21:55

Da li neko koristi olovnu foliju, i kakva su vam iskustva sa njom?

Mislim da je i ona jako dobro resenje za otezavanje imitacija tankog trupa...
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Godina : 46
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Koristite li olovnu foliju ?   Koristite li olovnu foliju ? EmptyČet 24 Feb 2011, 01:00

Verovatno je koristi veliki broj vezaca jer je vrlo zahvalna za rad.Kao sto i sam kazes,lepo moze da se oteza neka imitacija bez da izgubi formu.Moje mokre i nimfe su u 90% slucajeva otezane upravo olovnom folijom.
Meni je nezamenjiva Koristite li olovnu foliju ? 254967
Nazad na vrh Ići dole
RadeZamora
Visitor
RadeZamora

Broj poruka : 306
Godina : 71
Datum upisa : 06.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Koristite li olovnu foliju ?   Koristite li olovnu foliju ? EmptyNed 12 Jun 2011, 21:28

Izgleda nezanimljiva tema jer niko da saopsti debljinu folije-trake, dimenzije trake ili rolne, upotrebu/secenje, namatanje,../dozvolu za koristenje na srpskim rekama-a znamo sta radimo, za koje imitacije je prioritetna i svrsishodna, ko je trgovac na nasem trzistu.To je jedno.
Danas na pastrmskim rekama, koje smatramo ili tako hocemo da su,ima na tone olova sa musica, pitamo se da li je onaj ribolovac koji uhvati i pusti ribu sa olovnom musicom i 5 kom izgubi za jedan izlazak sportskiji od nekog koji ih ne koristi/nisam od cistunaca, ovo tek kao razmisljanje a salmonide lovim prosecno dvaput godisnje /. Ovo sa rekama mora vaziti i za Moravu i slicne reke. Tako i pitanje o udicama bez kontrakuke ide u istom smeru, u nasoj okolini ih nigde nema, tako i ovde spadamo u lose ribolovce,trgovci bi morali da prate norme, kojih ovde nema.
Nazad na vrh Ići dole
Maki
Visitor
Maki

Broj poruka : 309
Godina : 39
Datum upisa : 19.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Koristite li olovnu foliju ?   Koristite li olovnu foliju ? EmptyNed 12 Jun 2011, 22:19

Dimenzije folije sa koju sam ja imao prilike da koristim su priblizno 5x11-12 cm... debljine oko petine milimetra...
Sto se tice zabrana koriscenja, ja nisam cuo da ih ima, u smislu da se folija ne sme koristiti... ogranicenja su uglavnom vezana za sam nacin ribolova, da se lovi bez povratne kuke, da se ne stavlja dodatno otezanje, van imitacije...
Sto se tice toga da li je ribolov sportski... u lovo pod vodom, iskreno zagovornik sam 99% lova na suvu...
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Koristite li olovnu foliju ?   Koristite li olovnu foliju ? Empty

Nazad na vrh Ići dole

Koristite li olovnu foliju ?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY TYING :: FLY TYING MATERIJALI i ALATI-
Skoči na: