Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Heptagenia sulphurea (Yellow Mayfly, Sulphur) | |
| | Autor | Poruka |
---|
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| | | | Mixmaster MASTER
| | | | Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Heptagenia sulphurea (Yellow Mayfly, Sulphur) Sub 05 Apr 2014, 23:36 | |
| Ima ih u Moravi kod mene | |
| | | Clavis Guide
Broj poruka : 545 Godina : 39 Lokacija : Ključ Datum upisa : 10.12.2011
| Naslov: Re: Heptagenia sulphurea (Yellow Mayfly, Sulphur) Ned 06 Apr 2014, 08:50 | |
| Hvala Mix! Neki dan sam rovario po potoku i našao sijaset "dezena" nimfi ovih živuljki. I imam puno pitanja.... da li generalno sve heptagenidae imaju pljosnatu glavu sa jasnim razmakom između očiju, jako naglašene ekstremitete da sa veće daljine podsjećaju na zvjezdicu i ovo heptagenidae ni raščlanjivanjem nisam uspio prevesti. | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Heptagenia sulphurea (Yellow Mayfly, Sulphur) Ned 06 Apr 2014, 14:26 | |
| Tačno je da su sve nimfe iz porodice Heptageniidae pljosnate i snažne. Sve se drže za podvodno kamenje i uglavnom vole brzu vodu. Ipak, pomalo se i razlikuju po obliku i šarama. Na primer, nimfa iz ovog naslova izgleda ovako: | |
| | | Clavis Guide
Broj poruka : 545 Godina : 39 Lokacija : Ključ Datum upisa : 10.12.2011
| Naslov: Re: Heptagenia sulphurea (Yellow Mayfly, Sulphur) Ned 06 Apr 2014, 21:57 | |
| - Sve se drže za podvodno kamenje i uglavnom vole brzu vodu. ::
A zato ovakva građa koja im omogćava da prijanjaju ko ostrige, za razliku od lijenih tulara koji predrijemaju ispod kamenja. Morat ću naći kakvo idejno rješenje da što bolje naglasim ove atribute kod imitacija, da vidim nosi li to kakvu prevagu... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Heptagenia sulphurea (Yellow Mayfly, Sulphur) | |
| |
| | | | Heptagenia sulphurea (Yellow Mayfly, Sulphur) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|