| Savršen zabac | |
|
+4Ervin-Eko Oholi2 Mafke Mixmaster 8 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Alp Guide
Broj poruka : 600 Godina : 64 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 18.06.2008
| Naslov: Re: Savršen zabac Uto 28 Jun 2011, 21:16 | |
| Sto je savrsen zabac za neku odredjenu priliku nije tema za neku smislenu diskusiju jer odgovor je vrlo jednostavan i odavno poznat.
Savrsen zabac je svaki onaj koji omogucije da se ulovi riba, uz uvijet da izveden namjerno, da ga ribolovac moze ponoviti i objasniti zasto je u tim okolnostima bolji od nekog drugog razlicitog ili slicnog. Dakle, ako si bacio i ulovio ribu slucajno daleko od toga da znas bacati.
Cinjenica je da postoje ljudi koji imaju izrazitu zicu za ribolov. Oni ce uvijek uloviti vise od drugih koji tu zicu i talent nemaju, znali ili ne znali bacati. A u toj kategoriji talentiranih, oni koji uza sve ostale vjestine i iskustvo koje cine dobrog ribolovca znaju i tehnicki dobro bacati, u svakoj prilici, daleko i kratko, precizno i na razlicite korisne nacine ulovit ce vise.
Mada postoji jos jedan element u prici koje musicarenje istice od drugih nacina ribolova. Dobro musicarsko bacanje je i lijepo. Lijepo cak i onima koji se ne bave ribolovom. Predstavlja odredjeni nacin ponasanja i pogleda na svijet koji pojedinim ljudima moze biti vazniji od samog ulova.
| |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Savršen zabac Uto 28 Jun 2011, 21:28 | |
| Ervine nema sanse da je klen ili neka druga riba nekome naklonjena . taj momak je tog dana nesto radio bolje od tebe .
Ja na prvo mesto uvek stavljam poznavanje ribe i njenih navika i poznavanje vode i terena na kojem se lovi . Mogu da bacanje podignem vezbom na nivo instruktora , ali to mi nece doneti ulov ako ne umem da pecam . covek koji zna gde treba da baci muvu i kako ona treba da prodje kroz vidno polje ribe , zavrsio je vise od pola posla . druga polovina je taj savrseni zabacaj . Jedno bez drugog ne ide nikako .
| |
|
| |
Alp Guide
| Naslov: Re: Savršen zabac Uto 28 Jun 2011, 21:38 | |
| Razjasnio bih jos jednu stvar vezanu uz instruktore. Dobar instruktor ne mora nuzno biti ni ekstra ribolovac ni ekstra bacac. Dapace, ima ih dosta koji nisu ni u jednoj od te dvije kategorije. Njegov posao je da zna objasniti na razumljiv, sistematican i uceniku ugodan nacin kako uzivati u musicarenju. Kako brze, bolje i jednostavnije nauciti tehniku da bi vise uzivali u pecanju.
Poslednji izmenio Alp dana Uto 28 Jun 2011, 21:45, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Savršen zabac Uto 28 Jun 2011, 21:48 | |
| - Alp ::
- Dobar instruktor ne mora nuzno biti ni ekstra ribolovac ni ekstra bacac.
Nove informacije za mene Ubedjen sam bio da ispit mogu da prodju samo vrhunski bacaci | |
|
| |
Alp Guide
| Naslov: Re: Savršen zabac Uto 28 Jun 2011, 21:57 | |
| Recimo, na jednom ispitu moras baciti u dalj 20, a na drugom 27 metara. S time si jako daleko od vrhunskog bacaca u dalj, a bacanje u dalj je samo od 30-tak disciplina koje se polazu. Da bi prosao moras biti dovoljno dobar u svima, ali ne i vrhunski.
Iako, da ne bi imao krivi pogled na stvar, medju instruktorima ima puno vrhunskih bacaca i vrhunskih ribolovaca. | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Savršen zabac Uto 28 Jun 2011, 22:05 | |
| Čovek koji prodje test u 30 ak disciplina je za mene vrhunski bacac . Mozda su moji kriterijumi niski ali tako ja to vidim .
| |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Savršen zabac Uto 28 Jun 2011, 22:11 | |
| - Sasats ::
- ervine nema sanse da je klen ili neka druga riba nekome naklonjena . taj momak je tog dana nesto radio bolje od tebe .
Saša, ovo sam više onako figurativno rekao.... Reći ću ti šta je bolje radio od mene, odnosno gore ali dobitna kombinacija..... On je bacao od obale nekih 5-6 metara i to s mukom, ali je to bilo dovoljno daleko da dobaci do pojasa trave u kojem se nalazio klen. Ja sam uživao u prirodi i ribolov me nije toliko zanimao jer riba i nije nešto mnogo bila raspoložena za mušicu. Mogao sam i ja na toj daljini da upecam dva puta više od njega ali nisam želeo da ga "ubijem u pojam" već sam sa zadovoljstvom gledao kako se on navlači na mušičarenje. | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Savršen zabac Uto 28 Jun 2011, 22:12 | |
| Gospodin A. Puškadija je sve to prošao i govori nam iz iskustva...... | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Savršen zabac Uto 28 Jun 2011, 23:43 | |
| Pristojan klen, na osiromašenim vodama Srbije, je riba koja od mušičara zahteva vrlo kvalitetnu prezentaciju. On neće oprostiti bilo kakvu bacačku grešku. Jednom li primeti da se neko vrzma i mlatara u njegovoj blizini, ne samo da će se uplašiti, nego će paničnim ponašanjem razjuriti i svoje susede.
Na nekim vodama je gotovo nemoguće uloviti iole ozbiljnog klena bez savršenog zabaca i perfektno izvedenih ostalih radnji. Zapravo, klen je riba na kojoj je preporučljivo uvežbavati zabacivanje i vođenje muve. Ako se na ovom opreznom glavonji uvežbate, zabacivanje pastrmkama, lipljenu ili štuki biće vam dečija igra. | |
|
| |
Radojica-pop Guide
Broj poruka : 1570 Godina : 49 Lokacija : Raška Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Savršen zabac Pet 16 Dec 2011, 21:16 | |
| Negde na Ibru u potrazi za klenom.
Da li je "savršen" zabacaj?
Ako je mušičar hteo da bude baš takav svakako da je SAVRŠEN.
[You must be registered and logged in to see this image.] Ivica-fider, fotografisao Jocko, a spakovao ja. | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: Savršen zabac Sub 17 Dec 2011, 01:19 | |
| Lijepo! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Savršen zabac | |
| |
|