| BOMBER-nimfa red tag | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Sumadinac Guide
Broj poruka : 1147 Lokacija : Ivanjica, Srbija. Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: BOMBER-nimfa red tag Ned 31 Jul 2011, 15:07 | |
| Bomber je u stvari zlatoglava varijanta cuvene imitacije RED TAG, gotovo identicne izrade. Iz tog razloga treba potrositi nekoliko reci za kratku istoriju cuvene imitacije. Inace Red Tag datira iz sredine devetnaestog veka i vezuje se za ime gospodina Martin Flina, stanovnika Worcestershire-a u Engleskoj. Najpre je nazvana Worcestershire Gem. Inače ovo je bila izuzetno lovna suva imitacija, ali se odlično pokazala i kao mokra, namenjena ribolovu lipljena. U to vreme se lagano razvijalo pecanje suvom muvom, tako da se ova imitacije moze svrstati u najstarije suve muve. Nije poznat podatak kako je ova imitacija dospela na tlo Australije i Tasmanije, ali se pozudano zna da je izazvala izuzetno interesovanje kod pastrmki. Tamosnjim ribolovcima je bilo tesko da je nazivaju Worcestershire Gem pa su je prekrstili u RED TAG kako se i danas zove. Iako je do danasnjih dana RED TAG poprimio niz modifikacija, ipak je zadrzao svoj prepoznatljiv crveni rep od vunice, telo od pauna. Danas postoji veliki broj varijanti, dodaju se krila od cdc peca, uklanjaju se nogice....sve te varijante su provereno lovne. Trebalo je smisliti kako ovu imitaciju spustiti blize dnu, kada riba nije aktivna. Nije bilo tesko, samo je dodata zlatna metalna glava i problem je resen. Tako je nastao sadasnji BOMBER inace izuzetna imitacija, posebno dobra u lovu lipljena. U sledecem SbS-u se vidi detaljna izrada jedne moje varijante Bombera, gde sam malo odstupio i dodao rebra od zlatne ovalne lamete. Od materijala je korisceno: UDICA: TMC 3761sp #14 OTEZANJE: Tungsten gold 3.3mm KOSNOVNI KONAC: 8/0 crni REPIC: Uni-Stretch Chinese red TELO: paunovi isperci REBRA: UNI-French oval gold Medium NOGICE: Braon petlovo pero DRINSKI LIPLJEN ULOVLJEN NA BOMBERA. | |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: BOMBER-nimfa red tag Ned 31 Jul 2011, 15:16 | |
|
Poslednji izmenio Sumadinac dana Ned 31 Jul 2011, 15:19, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: BOMBER-nimfa red tag Ned 31 Jul 2011, 15:20 | |
| | |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: BOMBER-nimfa red tag Ned 31 Jul 2011, 15:21 | |
| | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: BOMBER-nimfa red tag Ned 31 Jul 2011, 18:12 | |
| odlicna muva sumadinac dobra ne samo za lipljena vec za sve ribe evo nadjoh dve slike u makro modu gde se dobro vide moje varijante ove odlicne univerzalne muve .... | |
|
| |
Fly Daddy Guide
Broj poruka : 876 Godina : 54 Lokacija : Pored vode Datum upisa : 02.06.2008
| Naslov: Re: BOMBER-nimfa red tag Ned 31 Jul 2011, 23:32 | |
| Godinama u nazad na Mlavi i tirolca (dok je bilo dozvoljeno, tj dok niko nije znao sta je to ) ovo je bila muva N* 1. Kazu mi da je 90 % pastrmki ulovljeno bas na ovakvu muvu, samo tada mesingane glave niko nije ni imao pa je pravljena kao mokra. Sve u svemu vrlo lovna muva. | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: BOMBER-nimfa red tag Ned 31 Jul 2011, 23:38 | |
| Šumadinac, odličan SBS.... Lovio sam lipljena s ovom nimfom ali sam je radio bez nožica da bi lakše stigla u dublje slojeve vode. I za klena ovo mi je omiljena nimfa... | |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: BOMBER-nimfa red tag Pon 01 Avg 2011, 09:40 | |
| | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: BOMBER-nimfa red tag Pon 01 Avg 2011, 16:52 | |
| Ova nimfa ima sve vrhunske karakteristike,prosta i lovna Bravo Šumi ...što više gledam muve koje su dobre za Drinu sve veću sličnost nalazim sa muvama koje su dobre za Zetu | |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: BOMBER-nimfa red tag Pon 01 Avg 2011, 17:40 | |
| Ovo je neka univerzalna imitacija koja ubija svuda gde sam pecao. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: BOMBER-nimfa red tag | |
| |
|