| Mušičarenje bucova | |
|
+94Milan_klenaros Bojovic Danijel Sico Mohiko Stimulator 64 Mladen Lale Peja Marushani Bahus NMilanovic Sale guitar Darko Micko Raka Hardy MDujmović Falco Ducka Milan VB Bahat Micko Nis Emporio Djuzini Los_Pecaros3 Platipus2000 Pedja GM Ekozelj Gegula Oldsurehand Ivants Fly Carpenter Milantaa NemaNja95 Flya SnikS Djomla Markosekula NB.Geronimo Oholi2 Sokre RadeZamora Milance Nikolats Japanac Baker on the fly Sumadinac Musicar KobraKV Predrag Djomla-BL Peka Mafke Vjeko Helti Tomos rider Saleja Nemanja79 Mediteran Bax Pedja Omar BojanTs ShoneFly Markovic Sale Renafly Ogi Alp Cakan Crni Musa NikolaCG Bugitrs Sasats Acapapec Cdejan Oholi LeDukri Sasa D Madjoni Ervin-Eko Cicvara Mr.Zacoola Mixmaster Zvezdan Bogi Djorovic Ranko Goran R 100ka VladisaNS Radojica-pop Zeka Murino Djole 98 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 14:14 | |
| Tarpončić | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 15:03 | |
| Bravo za ulov! Sezona bucova je u punom jeku izgleda. | |
|
| |
KobraKV Visitor
Broj poruka : 413 Godina : 44 Lokacija : KRALJEVO Datum upisa : 28.06.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 15:10 | |
| MIXE,BUDI SRECAN STO TI OVA ALA OD BUCKA NIJE PROGUTALA PORED STRIMERA I I OVAJ STAP SA SVE CEKRKA....SALIM SE BRATE ..SVAKA CAST MAJSTORE..KOLKO RECE DA OVAJ MERI.... | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 17:42 | |
| KobraKV, bilo je "povuci potegni", štap savijen do vode petnaestak minuta i "bzzzz, bzzzz..." sa čekrka bar deset puta. Izmerio sam mu težinu u dragstoru, u obližnjem selu, na digitalnoj vagi, a dužinu metrom koji nosim u prsluku. Ovaj od danas je bio, kao što već napisah, 79 cm i 4.510 kg, što znači da sam popravio svoj rekord za 2 cm i 360g . Evo kako izgleda pored klena kilaša, svog komšije - ljubitelja bambule: | |
|
| |
KobraKV Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 18:42 | |
| Sampione skidam ti kapu,vrlo dobro znam kako izgleda bucov od 4 i kusur kilograma i kakav je borac jer sam ga ranijih godina kada nisam imao vremena da se teram sa pegavom vrlo cesto jurio strimerom i dobijao komade od pola do kilogram ipo u principu na nase moravske kozje bradice pa izrevoltiran sto nenapadne koji veci cak bacao i varalicu i upravo najveci bucov koga sam isto na varalicu dobio bio je 4.8kg i znam koliko je dugo mucio i mene i mog ,,shimano tehnijuma ,,a ,,stradik,,samo cvrci....Pa mi je jasno koliki je zar borbe bio izmedju tebe sa musicarom u ruci i ovog ,,kolosa,,...Svaka cast...RECI MI SAMO KOJE DUZINE I KLASE TI JE STAP MIXE... | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 19:26 | |
| - KobraKV ::
- ,,...Svaka cast...RECI MI SAMO KOJE DUZINE I KLASE TI JE STAP MIXE...
Odlično pitanje. Koristim štap 9ft #5/6. Ova dva krupna bucova iz proteklih par dana sam cepnuo na svoj omiljeni RST MPL, a od sličnih štapova u rezervi imam i jedan Hardy Demon 9ft #5 i Sonik sk4 9 ft #5/6. Ništa jače od toga (meni) nije potrebno. Sasvim normalno mušičarim bucove i štapovima 8.6 ft #5, a ništa ne nedostaje ni kompletu 8 ft #4/5. | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 21:00 | |
| | |
|
| |
KobraKV Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 21:04 | |
| na odgovoru Mikse..Video sam na slici da je je rec o ,,RST,,a zivo me je interesovalo koja ti je klasa i duzina stapa...poprilicno sam iznenadjen da ovakve mrge bijes 5 pa i 6. mada nekazem da nemoze i da to nije dovoljno snazno kod njega jer bucov je jak i eksplozivan i prvom momentu uzimanja strimera i kod dobre kontre vrlo cesto i ostane na udici a i svoju snagu ispuca u brzom vremenskom intervalu a onda se izvali ko klada ili ti panj iz vode .Ali svakako mislim da bas zbog te njegove eksplozivnosti stap klase 4 i 5 po meni neigraju ulogu....vec 6 i 7 su ok.Interesuje me a verujem i vecinu kolega koliki su ti zabacaji sa 5 kad vec bacas strimer na udici br 2...tezak je to strimer za klasu 5. :ziveli : majstore | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 21:23 | |
| Svaka čast Mixe | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 21:37 | |
| KobraKV, štap i konac #5 su sasvim dovoljni za zabacivanja preko 20 m. Strimeri za bucove uglavnom nisu teški. Naprotiv, lagani su i aerodinamični, pa ne prave probleme pri zabacivanju. Ja pri mušičarenju bucova izvodim svoje najduže zabace. Ponekad mi izleti ceo konac. Mislim da mi strimer ponekad sleti na oko 30 metara. Međutim, tako nešto ne preporučujem, jer najveću efikasnost u mušičarenju bucova imam na umerenim i manjim distancama (10 - 20 m), a taktika prišunjavanja "u šesnaesterac" u stilu krokodila je i kod bucova nezamenjiva. Talasanje i bacanje u dalj je i u ovom slučaju (kao i kod drugih riba) najčešće početnička greška.
Pre nego što bilo ko naruči jak štap, veliki čekrk i debeo konac, neka zamisli bucova zakačenog na štap #9 i tippet od 0.16 mm, pa uporedi to sa štapom #4 i tippetom 0.25mm. Shvatiće da je za vađenje ribe bitnija jaka struna nego jak štap. Od teškog štapa, konca i čekrka će se brzo zamarati ruka od zabacivanja, a pri kontriranju je potrebna ogromna sila da pokrene sve te kilograme (!) opterećenja. Sa druge strane, lakši štap je brz kao munja i prijatan za upotrebu.
Od trenutka kada opali bucov, on vuče po čistini i ne zavlači se u granje, pa je borba i laganim priborom prilično izvesna. | |
|
| |
KobraKV Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sre 17 Avg 2011, 22:03 | |
| . ..sve to stoji Mikse sto si rekao,i slazem se sa tobom da je na laganiji pribor veca draz vadjenje ribe ali ipak mislim da sem stuke koju takodje pecamo na strimer i to sigurno ne sa 5 ,za beluna ipak primerenija klasa stapa 6 i 7...mada je sve stvar ukusa...zamisli da soma varalicaris sa stapom akcije bacanja 20 do 40 gr....smesno.. dosada sam se sunjao na vodi u stilu kobre,pa sam vatao bucove do kilogram ipo na strimera...poslusacu tvoj savet pa cu probati to krokodilsko sunjanje,mozda i upali...Salim se Mikse naravno | |
|
| |
Vjeko Fly fisherman
Broj poruka : 62 Godina : 42 Lokacija : nedođija Datum upisa : 07.09.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 19 Avg 2011, 11:45 | |
| prekrasne ribe su pale ovih dana ...... i cestitan na podizanju letvice za PB | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| |
| |
KobraKV Visitor
| |
| |
Musicar Visitor
Broj poruka : 474 Godina : 49 Lokacija : Jagodina Datum upisa : 02.04.2009