Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Mušičarenje bucova

Ići dole 
+94
Milan_klenaros
Bojovic Danijel
Sico
Mohiko
Stimulator 64
Mladen
Lale
Peja
Marushani
Bahus
NMilanovic
Sale guitar
Darko
Micko
Raka Hardy
MDujmović
Falco
Ducka
Milan VB
Bahat
Micko Nis
Emporio Djuzini
Los_Pecaros3
Platipus2000
Pedja GM
Ekozelj
Gegula
Oldsurehand
Ivants
Fly Carpenter
Milantaa
NemaNja95
Flya
SnikS
Djomla
Markosekula
NB.Geronimo
Oholi2
Sokre
RadeZamora
Milance
Nikolats
Japanac
Baker on the fly
Sumadinac
Musicar
KobraKV
Predrag
Djomla-BL
Peka
Mafke
Vjeko
Helti
Tomos rider
Saleja
Nemanja79
Mediteran
Bax
Pedja
Omar
BojanTs
ShoneFly
Markovic
Sale
Renafly
Ogi
Alp
Cakan
Crni
Musa
NikolaCG
Bugitrs
Sasats
Acapapec
Cdejan
Oholi
LeDukri
Sasa D
Madjoni
Ervin-Eko
Cicvara
Mr.Zacoola
Mixmaster
Zvezdan
Bogi
Djorovic
Ranko
Goran R
100ka
VladisaNS
Radojica-pop
Zeka
Murino
Djole
98 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 42 ... 67  Sledeći
AutorPoruka
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Godina : 46
Datum upisa : 07.03.2010

Mušičarenje bucova - Page 17 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyNed 21 Avg 2011, 09:16

Da,da taj napad na strimera je nesto spektakularno,ladno ti se "resetuje" srce kad nenajavljen iz dubine izleti i zakuva iz strimera.Uuufff ako Bog da odo ja i danas jer znam (video sam) poprilicno vece od ova dva jucerasnja.
Nazad na vrh Ići dole
Alp
Guide
Guide
Alp

Broj poruka : 600
Godina : 64
Datum upisa : 18.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyNed 21 Avg 2011, 10:47

Mixmaster ::
Drava, Sava, Kupa, Una, Sana, Vrbas, Bosna, Drina, Tamiš, Tisa, Morava, Dunav...nude vrhunsku mušičarsku zabavu sa ovim srebrnim lepotanom. Prošetajte malo da vidite bucovski "rise" Laughing
Za one koji to nikada nisu videli, napad bucova na jato površinskih ribica izgleda otprilike kao da se u vodi biju dva mlada krokodila. Takav prizor ne samo da ne ostavlja ravnodušnim, već izaziva višeminutni breakbeat srčanog mišića. Laughing

Bucov (bolen) je doista vrhunska musicarska riba, ocito razlicito cijenjena u razlicitim dijelovima svijeta. Kada si vec spomenuo Savu, Dravu i Kupu, ne mogu ti ne reci da se kod nas ubijenje bucova (bolena) medju listom svim musicarima koji ih love, a i velikim dijelom varalicara smatra teskim primitivizmom. Cak i pretjerano naslikavanje tih velikih i lijepih riba van vode prije pustanja moze biti razlog da ti neki mladji ribolovac pridje i kaze: "Gospodine, ako ste gladni rado cu vam pokloniti svoj novac za sendvic". A od starijih mozes ocekivati i znatno manje ljubazne napomene i aktivnosti.
Nazad na vrh Ići dole
Saleja
Guide
Guide
Saleja

Broj poruka : 703
Godina : 43
Datum upisa : 14.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyNed 21 Avg 2011, 17:10

Auuu... kakvi su.... svaka cast..!!!
Nazad na vrh Ići dole
Mr.Zacoola
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2012'
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2012'
Mr.Zacoola

Broj poruka : 1812
Godina : 35
Datum upisa : 02.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyNed 21 Avg 2011, 20:14

Druže Crni, svaka čast! Bravooo

Sjajni ulovi!
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyNed 21 Avg 2011, 21:32

Alp ::
...Kada si vec spomenuo Savu, Dravu i Kupu, ne mogu ti ne reci da se kod nas ubijenje bucova (bolena) medju listom svim musicarima koji ih love, a i velikim dijelom varalicara smatra teskim primitivizmom. Cak i pretjerano naslikavanje tih velikih i lijepih riba van vode prije pustanja moze biti razlog da ti neki mladji ribolovac pridje i kaze: "Gospodine, ako ste gladni rado cu vam pokloniti svoj novac za sendvic". A od starijih mozes ocekivati i znatno manje ljubazne napomene i aktivnosti.

Čudno. Ovo znači da bi Crni, Sasats, ja... u Alpovom kraju bili proglašeni teškim primitivcima. Moguće da bi nas neko proglasio primitivcima, ali taj ne bi bio u pravu, govorio bi gluposti i uvredio bi najplemenitije među ribolovcima.

Nasuprot Alpu, ja, one koji bodu bucova, a ne zadržavaju ga, smatram primitivnijima od nas, jer jednostavno ne znaju šta će sa mesom bucova, pa ga se brzo otarase. Bucov je "š" klasa mesa i nije nikakva mudrost fijuknuti ga nazad u vodu. Ništa lakše od toga.

Ipak, pravi ribolovac ume da ceni ukus svake ribe koju lovi, pa na trpezi ima i bucova i lipljena i pastrmku i babušku...

Dok mljackam bucove, ja to radim sa posebnim zadovoljstvom, jer me svaki zalogaj podseća na fenomenalne trenutke našeg nadmetanja, a istovremeno ispunjava vitaminom neophodnim za nastavak bucovdžijske karijere. Taj vitamin se dobija isključivo iz bucova, pa gutam ne mareći za loš kvalitet mesa i gomilu koščica koje moram da povadim iz svakog zalogaja. Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Alp
Guide
Guide
Alp

Broj poruka : 600
Godina : 64
Datum upisa : 18.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyNed 21 Avg 2011, 21:51

Mix, vrijedne ribe se u mom kraju ne "otresaju" vec obzirno pustaju zato da bi mi, nasi ribolovni kolege, prijatelji i na kraju nasa djeca sutra imali sto pecati. Cak i nepazljivo pustanje se ne smatra lijepim. Daleko da i kod nas nema mesarski orjentiranih ribolovaca, ali sve veci broj ljudi koristeci razum - po kojem se razlikujemo od zivotinja - uvidja da riba stara 10,15, 20 godina ima neusporedivo vecu vrijednost od hrane. Zato ih cuvamo.

Plemenitost se ne ogleda u tome da, oprosti na izrazu, nesto propustis kroz dupe. Vec kroz obzirnost prema drugim ljudima, vodi i prirodi u cijelini. Kroz ne cinjenje stete u najmanju ruku. Daleko od toga da riba ne sluzi i za hranu. Ali ne jedu se najvrijednije ribe, ne tamani se sve sto se ulovi, ne nose se ribe u vrecama svaki put kada se ide iz ribolova. To nije ni lijepo, ni civilizirano, ni korisno... I vecina ljudi to prije ili kasnije shvati i prihvati.

Cudi me da ti to nakon relativno dosta godina bavljanja ribolovom nije jasno.

Sendvic, mozda?
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Godina : 51
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyNed 21 Avg 2011, 22:41

Ne bi se slozio sa Mixom oko jedne stvari !!!

A to je da meso beluna nema nikakav kvalitet. Ja bas obozavam da jedem ovu ribu i veoma mi se svidja ukus njenog mesa .
Čak i nisam ljubitelj recne ribe nesto posebno, ali belun ulazi u listu recnih riba koje rado jedem sampion 1

Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyNed 21 Avg 2011, 22:44

Alp, kralju mušičarenja bucova,

Rado bih sa tobom raspravljao o tome šta je šta je plemenito ili šta je pravilan postupak sa ulovom, ali moraću to da prekinem, jer je ovo tema u kojoj su ravnopravni i oni koji vraćaju ulov i oni koji ga zadržavaju. Mušičarenje bucova nije rezervisano ni za jedne ni za druge.
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyNed 21 Avg 2011, 23:13

I ja se na slazem sa Mixom da moras vaditi koscice iz svakog zalogaja,ovisi ko i kako sprema.Mozda bi mogao da navratis da zajedno mezimo jednog uz vince ili pivce kako god.

Cisto da napomenem a ujedno se izvinjavam za OFF,ovo su prve ribe koje sam poneo kuci a bilo ih je podosta.Ne ovih gabarita ali vecih nego sto pojedinci slikaju i kace na forum slikajuci se u milion poza...Ja sam dozvolu platio i ne moze me niko ubediti da sam osakatio J.Moravu jer sam izneo dve,ponavljam dve
ribe.

Pozdrav i svako dobro Nenad
Nazad na vrh Ići dole
Japanac
Fly fisherman
Fly fisherman
Japanac

Broj poruka : 6
Godina : 42
Datum upisa : 27.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyNed 21 Avg 2011, 23:54

Gazda Crni, da si pustio bucove, i ja bih tebe pustio u 4 am da ideš doma nakon što Zvezda/Partizan izgubi... ovako- ima vala da se iskupiš sa dopunskom gajbom. :ziveli :
Nazad na vrh Ići dole
Markovic
Visitor
Markovic

Broj poruka : 161
Datum upisa : 16.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyPon 22 Avg 2011, 00:03

Један са Млаве...

Mušičarenje bucova - Page 17 Fotografija0111z
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyPon 22 Avg 2011, 00:19

Japanac ::
Gazda Crni, da si pustio bucove, i ja bih tebe pustio u 4 am da ideš doma nakon što Zvezda/Partizan izgubi... ovako- ima vala da se iskupiš sa dopunskom gajbom.

Moze druze...evo i sutra cu da uhvatim jednog ali cu da ga pustim obavezno :ziveli :
Nazad na vrh Ići dole
Japanac
Fly fisherman
Fly fisherman
Japanac

Broj poruka : 6
Godina : 42
Datum upisa : 27.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyPon 22 Avg 2011, 01:12

Liiiiiiiiiii b'e, al' će da bude pijenje. skocko

Za sledećeg 2+ ja častim (ne mora' ga pustiš, mada znam da hoćeš ;-) )
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyPon 22 Avg 2011, 07:28

Zanimljiv ulov sa Mlave. Da li je bucov stalni stanovnik te male reke ili je slučajno zalutao?
Nazad na vrh Ići dole
Markovic
Visitor
Markovic

Broj poruka : 161
Datum upisa : 16.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 EmptyPon 22 Avg 2011, 09:56

Па и није баш Млава мала...

Mušičarenje bucova - Page 17 Pa245578
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje bucova   Mušičarenje bucova - Page 17 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Mušičarenje bucova
Nazad na vrh 
Strana 17 od 67Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 42 ... 67  Sledeći
 Similar topics
-
» Strimer za bucova
» Strimer za bucova II

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Mušičarenje bucova/bolena/beluna-
Skoči na: