| Mušičarenje bucova | |
|
+94Milan_klenaros Bojovic Danijel Sico Mohiko Stimulator 64 Mladen Lale Peja Marushani Bahus NMilanovic Sale guitar Darko Micko Raka Hardy MDujmović Falco Ducka Milan VB Bahat Micko Nis Emporio Djuzini Los_Pecaros3 Platipus2000 Pedja GM Ekozelj Gegula Oldsurehand Ivants Fly Carpenter Milantaa NemaNja95 Flya SnikS Djomla Markosekula NB.Geronimo Oholi2 Sokre RadeZamora Milance Nikolats Japanac Baker on the fly Sumadinac Musicar KobraKV Predrag Djomla-BL Peka Mafke Vjeko Helti Tomos rider Saleja Nemanja79 Mediteran Bax Pedja Omar BojanTs ShoneFly Markovic Sale Renafly Ogi Alp Cakan Crni Musa NikolaCG Bugitrs Sasats Acapapec Cdejan Oholi LeDukri Sasa D Madjoni Ervin-Eko Cicvara Mr.Zacoola Mixmaster Zvezdan Bogi Djorovic Ranko Goran R 100ka VladisaNS Radojica-pop Zeka Murino Djole 98 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Ned 21 Okt 2012, 20:09 | |
| - Mixmaster ::
- Heheh - savet od 470 evrića.
Hvala Mixe na pojasnjenju,nisam bas Moravski musicar jer volim manje reke,koje su takodje leti relativno tople, pa sa uzivanjem gacam u patikama. Akcenat sam bacio iskljucivo na dobar pribor ( stapove),tako zanemarih propratne stvari. Za Crnicu i Grzu,Resavu 80 % resavaju dublje obicne cizme.Za Moravu 100% prolazi PVC kombinezon. Ogi ima dobru foru sa maskirnim pantalonama od grubljeg platna preko PVC-a,tako stiti PVC od ostecenja,ideja Nije u pitanju cena PVC-a ,vec neprijatnost koju mozes da dozivis kas spreman na vodi osetis vodu unutra Salu na stranu ,moracu da nabavim ozbiljan vaders sa cokulama za nepznate terene i vode koje planiram da obidjem,vec sam se kupao po Drini ! | |
|
| |
ShoneFly Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
Broj poruka : 2568 Lokacija : bare,rukavci,kanali Datum upisa : 25.06.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Ned 21 Okt 2012, 20:49 | |
- Slažem se da je to najlepša slika. Za to je zaslužan mušičar, Bojan Devrnja, naš član iz Beograda. Retko imam pored sebe ljude koji mogu da naprave kvalitetnu sliku. Uglavnom sam usamljen dok mušičarim. Ostale slike sam slikao sam (stavim kameru na drvo, pa me sama slika) ili su me slikali neki priobalni čudaci, koji ne umeju da koriste "moderne sprave". Na jednoj slici (vratite se par stranica unazad) odsekli su rep bucovu.
Jao Mix kada te ja uslikam imaš da budeš ki Marlon Brando :) | |
|
| |
Vjeko Fly fisherman
Broj poruka : 62 Godina : 42 Lokacija : nedođija Datum upisa : 07.09.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Čet 25 Okt 2012, 22:35 | |
| | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Čet 25 Okt 2012, 23:47 | |
| Zanimljiv video.
Vjeko, na snimku se vidi da si strimera zabacio nizvodno i držao ga u matici bez privlačenja. Da li često primenjuješ taj način vođenja strimera za bucova? | |
|
| |
Vjeko Fly fisherman
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 26 Okt 2012, 19:52 | |
| Na snimci sam bacao uzvodno i puštao sam da struja napne žnoru i tako nosi strimer bez povlačenja rukom uz pokoji trzaj vrhom štapa, tako najčešće lovim na pozicijama di su već ribe ispikane, a tamo di još nisu dobile po nosu i još su naivne kemijam sve i svašta. | |
|
| |
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 26 Okt 2012, 19:58 | |
- Zanimljiv video.
Vjeko, na snimku se vidi da si strimera zabacio nizvodno i držao ga u matici bez privlačenja. Da li često primenjuješ taj način vođenja strimera za bucova? To pali i na Tamišu -lerujemo strimere često uz sitno cimkanje vrhom štapa na određenim pozicijama. - Vjeko ::
- na snimci sam bacao uzvodno i puštao sam da struja napne žnoru i tako nosi strimer bez povlačenja rukom uz pokoji trzaj vrhom štapa, tako najčešće lovim na pozicijama di su već ribe ispikane, a tamo di još nisu dobile po nosu i još su naivne kemijam sve i svašta.
Slažem se potpuno i ovde su oguglali na varaličarske alatke a upravo taj način vođenja im valjda nije sumnjiv pa se zato i zaleću na strimer. Vjeko kaži mi jel bacaš male ili veće strimere ? ako kažeš male - onda je isti fazon kao i kod mene . | |
|
| |
Vjeko Fly fisherman
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 26 Okt 2012, 20:15 | |
| Inace bacam strimere od oko 10cm - 12cm, ovu sezonu sam u par navrata bacao manje i malo siromasnije (tanje) od oko 6cm i rezultat je bio skoro isti ali na manje strimere su uglavnom lupale manje ribe | |
|
| |
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 26 Okt 2012, 20:19 | |
| Zanimljivo ... kod mene podozrivo gledaju velike strimere . | |
|
| |
Zvezdan Guide
Broj poruka : 561 Godina : 45 Lokacija : Kladovo Datum upisa : 22.06.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Ned 28 Okt 2012, 09:15 | |
| I kod mene su prilično podozrivi prema velikim strimerima,osim u rano proleće ili kad su vode neuobičajeno mutne i velike u letnjem periodu.Kakva je situacija sa bucovom trenutno?Kod mene se već povukao prilično daleko i retka su raubovanja u obali.Iako ima puno kedera u dunavskim plićacima,krupna riba je daleko.Mislim da je jedan od razloga i prilično veliki broj kormorana koji vršljaju u priobalju već desetak dana.Očito,bucov ne voli kad je ova ptica u njegovoj neposrednoj blizini. | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Ned 28 Okt 2012, 18:14 | |
| Zvezdane, bucovi su se malčice smirili i ovde, na J. Moravi. Još pre neki dan, kada su me posetili Šone i Sale, sve je izgledalo mrtvo. Iz nekog čudnog razloga, bucovi su se tog dana pojavili pred nama (luda sreća) samo na petnaestak minuta. Posle toga je opet bilo mrtvo. Da se nismo našli u pravo vreme na pravom mestu (šanse jedan prema milion) ne bi ni videli bucova. Ja sam i danas posetio J. Moravu, na nagovor Pere, kog je nakon par krupnih bucova opasno zahvatila aspomanija . Pretpostavio sam da su to "ćorava posla", ali 'ajde, bolje je prošetati kraj reke nego džonjati na asfaltu (nađoh izgovor ) Slična situacija - sve izgleda mrtvo, ali umalo da zveknem jednu "mečku" od 70+. Imao sam dva praćenja i nakon toga udarac bucova. Na njegovu sreću, strimer se nije zakucao u njegova ogromna usta. Kratko smo pecali, jer je vrlo brzo počeo da duva neki hladni uragan. Mislim da sezona nije gotova. Mušičario sam bucove do decembra i dobro se sećam odličnih dana čak i sa susnežicom i veoma niskim temperaturama. Ruke i prsti se koče, a bucov radi kao blesav! Evo još jedne fotke od danas, čisto da vidite da se vrhunska muva (ona koja vadi ribe) ne menja. Reklamiramo Greys, za dž. | |
|
| |
Zvezdan Guide
Broj poruka : 561 Godina : 45 Lokacija : Kladovo Datum upisa : 22.06.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Ned 28 Okt 2012, 18:18 | |
| Na žalost,kod mene je malo drugačije,Dunav je veliki,i čim krenu hladnije noći riba se definitivno povlači na nedostupnu distancu za mušičarenje.Na Moravi je to bitno drugačije,riba je dostupnija.Izgleda mi da je to vrhunska bucovska voda! | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| |
| |
Renafly Guide
Broj poruka : 1568 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 09 Nov 2012, 09:51 | |
| [img] [/img] [img] [/img] | |
|
| |
Renafly Guide
Broj poruka : 1568 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 09 Nov 2012, 09:55 | |
| Veci ima 2kg.Bilo je jos jedan dobar ali mi je pokidao 0,25 zbog terena jer je puno granja I bilo je jedno kupanje. bio je suncan dan. | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 09 Nov 2012, 10:35 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje bucova | |
| |
|