Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 17:14
Pitam se, Čemu ta "reklama" i "marketing"? Kada nešto reklamiraš, to valjda želiš da unovčiš. Kakve to veze ima sa nama? Mi, mušičari, ne prodajemo reke.
Ako na reci gospodare ribokradice, a ribolovci imaju običaj da malčice prekrše zakon, zašto reklamirati takvu vodu kao da na njoj borave sve same poštenjačine i Catch & Release ribolovci?
Treba napisati: "Dođite na našu lepu reku, ali nemojte se začuditi ako vidite harpunaša ili mrežaroša. Ako vidite poštenog sportskog ribolovca, on će verovatno pokupiti sve ribe koje ulovi. Može se dogoditi i da naiđete na mušičara koji poštuje sve propise, ali su šanse za tako nešto veoma male."
Tako zvuči istina.
Zašto bi mi, balkanski mušičari, lagali da na našim vodama "cvetaju ruže"? Mi (valjda) nismo lažovi. Zapravo, mi bi trebalo da se ponosimo time što smo izabrali ovaj vrhunski sport, iako živimo u zemljama u kojima se ribokradica smatra sasvim normalnim čovekom, a ribe su pred izumiranjem. To je naša prednost kao sportista, u odnosu na zemlje u kojima svaka baba-penzionerka baca mušice.
Crni Guide
Broj poruka : 1994 Godina : 46 Lokacija : Leskovac Datum upisa : 07.03.2010
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 17:27
Ja se iskreno nadam a eto i kolega Fruk nam je rekao da se stanje svesti menja,sporo ali ipak ima pomaka.Taj pomak treba reklamirati jer je to normalno i lepo. Ako tako reklamiraju svoju reku imace za rezultat vise normalnih ljudi na reci pa taj mrezaros,harpunas ili dokoni ribolovac koji trpa kedere u torbu nece moci da vrslja kako mu volja.Deca koja odrastaju tu odrastace u boljem i normalnijem okruzenju.... Ja nisam uporedjivao nas balkance kao musicare sa zapadnim musicarima mada ruku na srce i trebalo bi jer trebaju oni nama da budu uzor a ne mi njima.Oni ima cime da se dice a mi treba da povijemo repove i pokusamo da isplivamo iz g..ana u koja smo se sami uvalili. Tako je kod njih pecaju i babe i deca i ... to je lepo i za pohvalu.
Mixmaster MASTER
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 17:46
Crni, ja nemam razloga da se stidim. Naprotiv, veoma sam ponosan i to, upravo zbog toga što sam mušičar sa uništenih i opustošenih voda.
Mi, mušičari sa takvih voda, možemo samo da poslužimo kao neverovatno pozitivan primer onima sa prebogatih voda. Naša mušičarska kultura je za svaku pohvalu, jer mušičariti u ovakvim uslovima je pravo čudo. Biti mušičar u Švedskoj, Norveškoj, Škotskoj ili Sloveniji, to nije ništa čime se možeš pohvaliti. Tamo, baba kad ode u penziju, može da kupi štap, siđe do prve reke i naklepa ribe do mile volje. Heheh, zar ja da se stidim pred njom?
U tim zemljama pohvale ne zaslužuju tamošnji mušičari, već vlasti koje dobro gazduju svojim vodama. Ne vidim zašto bi kod nas mušičari nekome bili krivi, pa morali da se stide. Istina je sasvim obratna - mi zaslužujemo samo pohvale, a kao sportistima, prvi koji bi trebalo da nam zavide su oni koji dolaze sa prebogatih i atraktivnih voda.
Crni Guide
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 17:59
Ne kazem da mi musicari treba da se stidimo pricam uopsteno i uopste ne uporedjujem musicare sa zapada i ove ovde.
Ovoliko reka,ovoliko jezera,ovoliko potoka,ovoliko bara a sve prazno,prljavo ... tuzno.Pa naravno da treba da se stidimo.Zar bi ti vise voleo da ti klinci odrastaju uz one koji ubijaju sve sto im se zakaci na udicu ili da se ugladaju na babu iz Svedske koja ce pustati nedorasle primerke jadnih riba koje su izmedju ostalog i zakonom zasticene?! Ja bih birao babu iz Svedske ako vec nema bolje i nebi me bilo stid.
A to da smo nebeski narod i da smo u svemu najbolji to vec znam,sa tim predispozicijama sam se i rodio zato smo tu gde jesmo i u muzici i u sportu...uopste u zivotu.
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 18:05
Ako moze da se bira ja bi unuku od te babe ..pa kako bude
Crni Guide
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 18:08
Kralju
Mackey Guide
Broj poruka : 712 Godina : 38 Lokacija : Kolašin Datum upisa : 11.10.2011
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 18:15
CRNI BRATE
Mixmaster MASTER
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 18:20
Crni ::
Ne kazem da mi musicari treba da se stidimo pricam uopsteno i uopste ne uporedjujem musicare sa zapada i ove ovde.
Ovoliko reka,ovoliko jezera,ovoliko potoka,ovoliko bara a sve prazno,prljavo ... tuzno.Pa naravno da treba da se stidimo.Zar bi ti vise voleo da ti klinci odrastaju uz one koji ubijaju sve sto im se zakaci na udicu ili da se ugladaju na babu iz Svedske koja ce pustati nedorasle primerke jadnih riba koje su izmedju ostalog i zakonom zasticene?! Ja bih birao babu iz Svedske ako vec nema bolje i nebi me bilo stid.
A to da smo nebeski narod i da smo u svemu najbolji to vec znam,sa tim predispozicijama sam se i rodio zato smo tu gde jesmo i u muzici i u sportu...uopste u zivotu.
Uh, Crni, ima toliko toga i u ovom tvom postu sa čime se ne slažem.
To što su vode upropaštene nije zasluga mušičara. To je zasluga ne-mušičara. Upravo zbog toga balkanski mušičari ne treba da se stide, nego ponose. Mi smo nešto kao svetlost u mraku.
Ne bih voleo da se moji klinci ugledaju na babu-ribolovca. Kultura se ne stiče u brzaku do kolena, već na sasvim drugom mestu. To, da se kultura stiče u ribolovu, prvi put pročitah na domaćim ribolovačkim forumima. Naravno, to je neistina.
Ne znam o kom "nebeskom" narodu piše Crni, ali u mojim rečima nije bilo ničeg pozitivnog za nekakve narode, osim za mušičare. Ovdašnje stanovništvo uništava vode, a mušičari su ljudi sa posebnom kulturom, koja nema veze sa ovdašnjim običajima. Mi prkosimo realnosti na način koji može da posluži samo kao svetao primer.
Crni Guide
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 18:38
Po treci put... Gde sam napisao da su musicari upropastili vode?! Ne prepisuj mi nesto sto nisam napisao niti pomislio. Ovde ne pisemo o opstoj kulturi(mada bi mogli i tu temu malo da zagrebemo) svako razuman i normalan zna da se ona stice kod kuce. A sto se tice musicara nisu ni oni svi cvecke i ne mirisu svi to i sam dobro znas.O tome kako smo nadobudni i Qrceviti vidi se i po tome sto nas(musicare) smatramo za nesto uzviseno a istina je da smo najgori od svih sportskih vrsta ribolovaca jer nigde nisam naisao na toliku kolicinu sujete i Qrcenja kao kod musicara.
Kad citam tvoj post imam utisak kao da ne diskutujes samnom.
Mixmaster MASTER
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 19:07
Naravno da među mušičarima ima i veoma nekulturnih, necivilizovanih i primitivnih ljudi. Međutim, samim tim što su se opredelili za lov ribe na sportski i najteži način, svi oni zaslužuju bar jednu pohvalu.
Na Balkanu, mušičari zaslužuju i više od toga, jer je ovde narodni običaj da se riba lovi mrežama, ostima, bombama, strujom, motkama... U civilizovanim zemljama situacija je skroz obrnuta. Tamo se ribokrađom bave ludaci, a mušičarenje je sasvim uobičajeno, kao šutiranje lopte.
Zato su balkanski mušičari "qrčeviti" (kako piše Crni). Imaju dobar razlog za to. Na Zapadu, mušičar nema nijedan razlog da bude ponosan, jer ne radi ništa posebno.
Crni Guide
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 19:12
Ja se iskljucujem iz dalje prepiske... :ziveli :
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 20:00
Ja se iskljucujem iz dalje prepiske...
Nemoj tako Crni,istina je i u tvojim i u Mixovim postovima...
Fruk Visitor
Broj poruka : 142 Lokacija : Sarajevo Datum upisa : 25.02.2010
Naslov: Re: Marketing... ?! Ned 18 Dec 2011, 23:16
Ja sam na guglu otkucao musicarenje neretva i ovaj sajt mi je prvi ponudjeni.Ti sto zele da zarade od turista morali bi malo da povedu racuna sta,kad i kako objavljuju. Ako vec znas ljude ti im jednostavno sugerisi da promene slike i postave nove to bar nije problem da urade.
Proslijedio sam linkove dalje, hvala na informacijama.
Crni Guide
Naslov: Re: Marketing... ?! Pon 19 Dec 2011, 11:04
Fruk ::
Proslijedio sam linkove dalje, hvala na informacijama.
Tvoj gest je za svaku pohvalu Mnogi bi trebalo da razmisljaju kao ti jer ja nisam imao zle namere a onakav tip marketniga ce im naneti vise stete nego li koristi ma koliko to neki smatrali da nije istina.
:ziveli :
Mekousna Visitor
Broj poruka : 391 Godina : 46 Lokacija : Konjic, BiH Datum upisa : 21.04.2011