| Ножице за копнене инсекте | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Dragan Tasic Guide
Broj poruka : 921 Godina : 63 Lokacija : Niš Datum upisa : 24.12.2009
| Naslov: Ножице за копнене инсекте Uto 24 Jan 2012, 13:50 | |
| Прављење ножица за мушице-копнене инсекте није тешко. Најбоље ми се показала вештачка свила.У зависности колико желите да ножице буду дебеле, толико нити извадите.Ако је то једна нит (најчешће), један крај нити уштипите у стегу,а други чврсто држите (пазите да буде компактно).Супер лепак (најбољи је кинески 601-кошта 25 динара а одмаг суши)-притисните тубу да мало подлије, и тим делом пређите преко свиле.Пазите да не претерате јер се онда стварају беле куглице.Ако сте направили како треба, добили сте чврсту прозирну траку.Кажем прозирну, јер најчешће користим жуту свилу коју можете, кад је навежете префарбати у коју боју желите - нарочито браон и црна.Кад намонтирате тако одрађену свилу на удицу,треба вам несто са чиме ћете савити ножице.Најбоља је она лемилица која има танак врх и регулатор температуре (пробајте пре него што вежете на којој се температури овако обрађена свила савија).Можете користити и загрејану иглу за шивање (ако се ради о мањем броју мусица). Постоји лак поступак ако желите да вам ножице у једном -почетном делу буду дебље па потом тање, и да у свом другом сегменту буду живе.Ако вас интересује можемо и о томе. | |
|
| |
Sale guitar Visitor
Broj poruka : 373 Lokacija : Beograd-NBG Datum upisa : 20.03.2010
| Naslov: Re: Ножице за копнене инсекте Uto 24 Jan 2012, 14:19 | |
| Naravno da nas interesuje :) pogotovo to od debljeg ka tanjem,ali recimo za suve muve,znaci da je plovno... moze i neka slika ako ima..Hvala | |
|
| |
Dragan Tasic Guide
| Naslov: Re: Ножице за копнене инсекте Sre 25 Jan 2012, 12:45 | |
| Aко желите конусне ножице, увијте свилу (више нити) па пређите преко супер лепком - у дужини потребној за почетак ножица,исеците са једне и друге стране по неколико нити (стањите) - па пређите преко тога супер лепком.Крајеве можете оставити нетретиране супер лепком. Ја радим више, па сам направио и помагало.Парче лима У профила (облик потковице) - избушим већу средњу рупу и са сваке стране још по три рупице.Тако и са доње стране профила (без средње рупе).Бушење поновите још неколико пута, да одмах имате за више ножица.Третирану свилу-конац једноставно провлачите кроз рупице.Све се укрштају саме на средњој рупици.Капнете врло мало супер лепка на тачку укрштања.Пређите мало пеглом (мало дуже ако желите да вам почеци ножица буду дебљи.Исеците маказама конце унутар профила, и ето, имате одмах 5,6 пари готових ножица. | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| |
| |
Sale guitar Visitor
Broj poruka : 373 Lokacija : Beograd-NBG Datum upisa : 20.03.2010
| Naslov: Re: Ножице за копнене инсекте Sre 25 Jan 2012, 19:07 | |
| | |
|
| |
Dragan Tasic Guide
| Naslov: Re: Ножице за копнене инсекте Sre 25 Jan 2012, 19:39 | |
| | |
|
| |
Saleja Guide
Broj poruka : 703 Godina : 43 Lokacija : Jagodina Datum upisa : 14.01.2011
| Naslov: Re: Ножице за копнене инсекте Sre 25 Jan 2012, 19:52 | |
| Hvala za info | |
|
| |
RadeZamora Visitor
Broj poruka : 306 Godina : 71 Lokacija : Novo Selo- zapadnomoravsko Datum upisa : 06.02.2011
| Naslov: Re: Ножице за копнене инсекте Sre 25 Jan 2012, 20:04 | |
| ТАСО, хвала ти за отворену тему, сад сам баш у јеку израде разних врста ових ножица па ме занима које то врсте вештачких свила долазе у обзир/назив и произвођач, или..../ или да сами експериментишемо /ЗАИНАТИО САМ СЕ НА ОНУ ТВОЈУ ПРЕКРАСНУ ЗЛАТИЦУ И НЕ ОДУСТАЈЕМ/ | |
|
| |
Dragan Tasic Guide
| Naslov: Re: Ножице за копнене инсекте Sre 25 Jan 2012, 20:25 | |
| Ja koristim onu Zagrebačku! Moja topla preporuka za klena, radi se za 2 minuta,plovna i lovna | |
|
| |
Dragan Tasic Guide
| Naslov: Re: Ножице за копнене инсекте Sre 25 Jan 2012, 20:26 | |
| | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Ножице за копнене инсекте Sre 25 Jan 2012, 20:43 | |
| Odlicna buba... | |