Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Foam - policelon

Ići dole 
+14
RadeZamora
Damirt82
Sasa D
NikolaCG
Micko Nis
Mafke
Sale guitar
Murino
Dragan Tasic
ShoneFly
Bahat
MDujmović
NMilanovic
Raka Hardy
18 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći
AutorPoruka
Dragan Tasic
Guide
Guide
Dragan Tasic

Broj poruka : 921
Godina : 63
Datum upisa : 24.12.2009

Foam - policelon - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyNed 11 Mar 2012, 21:52

Klasicna pegla izgori foam.

PRAVO JE RESENJE PEGLA ZA PEGLANJE KOSE.

Pritsnes,pustis pa brzo rastegnes.Pa drugi deo.I tako tanjis i dobjas sjaj.Pa onda sledi ptanje - zar to ne umanjuje plovnost foamu.
Da, umanjuje,ali ne treba pokrov da drzi plovnost musici.Ovo peglanje sluzi pre svega da se foam pravilno oblikuje oko tela musice.
NAJEDNOSTAVNIJE STVARI SU I NAJTEZE.NAME,PODTELO JE CELA PRICA.Oblkujte foam (ne bilo koji) u formu kopnenog insekta koji zelite.
Stavite ga na udicu pricvrstite osnovnim koncem.Donji deo udice je netaknut.Predjite osnovnim koncem preko tako oblikovanog podtela.
Predjte superlepkom da ga stabilizujete.E sada na njega motate materijal (npr.paun),ali sada moze samo jedno pero jer ste podtelom
vec dobili proporciju musice.I naravno, posto ima dosta foama koji je sakriven,a malo materijala koji se vidi na telu, plovnost je
obezbedjena toliko da mozete sebi dati oduska u farbanju pokrova, i td.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan Tasic
Guide
Guide
Dragan Tasic

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyNed 11 Mar 2012, 22:01

Naravno,tu postoj jos svastaa nesto,pa posebno za majske,za sitne jednodnevke,pa koga zanimaju,neka me pozove,da ne davimo ostale.
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

Broj poruka : 31734
Datum upisa : 26.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyNed 11 Mar 2012, 22:19

Dragan Tasic ::
...pa koga zanimaju,neka me pozove,da ne davimo ostale.

Dragan Tasić !

Tvoje iskustvo i "Male tajne" su nešto neprocjenjivo za mnoge ljude koji posjećuju ovaj forum, tako da se nadam da ne
postoji baš niko ko može pomisliti da je ovo "davljenje", već odlična i transparetna komunikacija u kojoj svojim velikim
iskustvom pomažeš mnogim ljudima koji bi da "zavire" u sve tajne flytyinga!

Zato nastavi u istom smo poslu cestitam
Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Dragan Tasic
Guide
Guide
Dragan Tasic

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyNed 11 Mar 2012, 22:32

Hvala na lepim recima.

Nema tajni. Svakog koga zanima ovakav nacin izrade muva neka mi se obrati.Zato smo tu.
Nazad na vrh Ići dole
Sale guitar
Visitor
Sale guitar

Broj poruka : 373
Datum upisa : 20.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyPon 12 Mar 2012, 00:54

Svaka cast.

Ako budem dolazio na sajam u Nisu sigurno cu pazariti neke od ovih lepih bubica,a bogami i ogrebati se za neki savet ili caku..
Nazad na vrh Ići dole
Raka Hardy
Guide
Guide
Raka Hardy

Broj poruka : 1487
Datum upisa : 10.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyPon 12 Mar 2012, 07:59

Ma kakvo ''davljenje'', ni govora! Ovo su tajne, koje bi malo ko podelio. Mnogo vezača krije dosta toga.
Već smo puno toga naučili iz Vaših postova i, ovu temu prati dosta ljudi.

Primetio sam, kod tela za Majsku muvu, jedan sloj debljeg i, čini mi se mekšeg foama. Svetle je boje. Koji je to foam? Neki alternativni materijal ili..?
Nazad na vrh Ići dole
Dragan Tasic
Guide
Guide
Dragan Tasic

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyPon 12 Mar 2012, 11:15

To je mekani kineski koji koriste zene za kosu.Brzo se topi pod temperaturom.Bas zbog toga ima svojstvo da pobegne,tj.da se siri na stranu,tako da se dobiju lepa prozirna rebra na majskoj.Unutra je spljosten jer je pobegao tamo gde zamislis.To kasnije mozes i flomasterom ofarbati zavisi u kojoj boji zelis rebra.Mozda ja preterujem,ali eto to sam resio na taj nacin.Meni se svidja.Doduse,treba malo prakse.
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

Broj poruka : 2767
Godina : 51
Datum upisa : 23.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyPon 12 Mar 2012, 17:14

Gospodin Tasic je karakter koji se vise ne srece,ni dobri ljudi ne otkrivaju tajne svog zanata. Ovo sto Tasic radi nije niko pre njega,drzati njegove bube u rukama ni jednog

musicara ne ostavlja ravnodusnim. Uzivo tek ,ko ih je opipao ostao je nem par minuta. Koliki je majstor govori to da mu za perfektnog gundelja treba 15-tak minuta.

Medjutim,treba dosta prakse odraditi pribliznu bubu, kod Tasica ne vazi izlizana deviza '' ucenik je prevazisao ucitelja'',njega niko nece prevazici,ne mislim na realistik izgled,

nego postojanost ,lovnost i plovnost i vise nego dovoljan realistican izgled,znaci 4 u 1 !

pozdrav za TASU-NASU od ucenika Mafketa
Nazad na vrh Ići dole
Raka Hardy
Guide
Guide
Raka Hardy

Broj poruka : 1487
Datum upisa : 10.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyPon 12 Mar 2012, 17:32

Mafke, sve si rekao! Bravooo

Veliko HVALA od mene!

thanks you
Nazad na vrh Ići dole
Micko Nis
Fly fisherman
Fly fisherman
Micko Nis

Broj poruka : 51
Godina : 38
Datum upisa : 07.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyPon 12 Mar 2012, 20:20

Cika Taso musice su vrhunske ('sampion 1'), na MS sam imao tu cast da vidim i drzim u ruci mrava i gundelja koji su fantasticni,
kao i sve ostale kreacije . Ostao sam bez teksta . Voleo bih i ja da znam da vezujem ovakve musice. Ali ne moze sve na pocetku .
Nazad na vrh Ići dole
NikolaCG
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
NikolaCG

Broj poruka : 4911
Datum upisa : 25.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyPon 12 Mar 2012, 21:57

Stvarno je čovjek majstor! sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
Dragan Tasic
Guide
Guide
Dragan Tasic

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyPon 12 Mar 2012, 22:43

Mozete raditi tela za neku drugu vrstu musca od alternatvnog foama i to na malim udicama...

Foam - policelon - Page 2 52940772

Nazad na vrh Ići dole
Dragan Tasic
Guide
Guide
Dragan Tasic

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyPon 12 Mar 2012, 22:45

Foam - policelon - Page 2 52246899

Nazad na vrh Ići dole
Sasa D
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasa D

Broj poruka : 5296
Godina : 46
Datum upisa : 07.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyUto 13 Mar 2012, 08:42

Svaka cast majstore! sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
MDujmović
Visitor
MDujmović

Broj poruka : 159
Godina : 47
Datum upisa : 05.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 EmptyUto 13 Mar 2012, 09:35

Strašne mušice...svaka čast... cool photos
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Foam - policelon   Foam - policelon - Page 2 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Foam - policelon
Nazad na vrh 
Strana 2 od 5Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći
 Similar topics
-
» "Box with foam-A"