Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Flyfishing avantura na Seychellen | |
|
+20Sasats Ervin-Eko Bojan_ba Gamarus Ogi MDujmović Mr.Zacoola Ersin NB.Geronimo Sasa D Predrag Lale Omar Mafke Mixmaster Murino Madjoni Oldsurehand Gegula Bojovic Danijel 24 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Bojovic Danijel Guide
Broj poruka : 686 Godina : 52 Lokacija : Njemačka Datum upisa : 11.07.2010
| | | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 17:03 | |
| Prodje jos jedno sat vremena, na druga mi nalijece copor Golden Trevallys, on dva put im nudi bez rezultata, ja sam stao nasred livade.Ti Golden Trevallys se vide samo kad jedu, vire im repovi iz vode dok oru livadu ko sarani u potrazi za rakovima, shrimp i ribicama.Ta pojava se vidi samo 3-4 put na Flat-u u velikom rastoju, takom da ih je tesko sresti i zabaciti im. Ja sam se postavio na sred livade gdje mislim da ce proci. Cekam vec pola sata, ne bacam, ne mrdam se i stvarno na 50tak metara ispred mene vidim repove i nesadose.Iduca pojava je tacno ispred mene, 7-8 metara, mrtav sam hladan, posmatram ih, cetvorica velikih, se guraju, udaraju, svadjaju, dok oru dno, a cetri manja cekaju pored njih lijevo i desno i napadaju sve sto izleti iz trave. Bacam Clousera metar ispred, samo sto je potonuo i ja ga pokrenu, pojuri jedan sa starne i ugrabi, kontra imam ga, malo veci nego onaj sto ste vec vidjeli, juri prema grebeni, juri pravo prema horizontu, pokusavam da ga zaustavim, imam 0,40 flurocarbon predvez. Zaustavljam ga konacno i okrecem na stranu i sad u ovom trenutku se sjecam onog zida (sto sam vidio iz camca), koji su stanovnici sa nekim cijevima betonirali pred greben, osjecam kako predvez grebe i prekide se... Piiii...
Poraz! Gorak i ruzan ko smrt.
PS. Zamalo, Grand Slam tri razlicita Trevallys za jedan dan, danas NE.
| |
| | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 17:08 | |
| Posle ovog dubokog razocarenja i komentara mog kolege sto ga izgubi, sto nijesi ovo ili ono, lako je pricati kad nijesi na stapu,a izmedju poraza i pobjede cak ni uzdah.Nadjo snage za jos par zabacaja bez volje i odsutan, poraz me ovaj put stvarno zabolje, ote mi snagu, nalece ova budala, jos mi je ona trebala u svemu ovome, evo mozete sad i vi da vidite nju. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 17:23 | |
| 29.03.2014
Zadnji dan u raju, zadnji dan ove avanture i kad covjek misli sta je sve dozivio da nemoze bit bolje, bog ima druge planove sa mnom. Jos nije kraj. Ja kazem svom partneru imam jedan predlog, poslusaj, pa reci sta mislis. Vodic je predlozio da napadnemo na Aerodrum Flat jednu ogromnu Barakudu, kazu vdijeli su je prije dva dana kad je plima bila najveca onda je usla u Flat da lovi pred Ovalom gdje se jedan potok uliva. Ja kazem partneru, da znam kako love i gdje se krecu Golden Trevallys i da moram pokusati sa osjekom samo 3 sata da ga uhvatim. On kaze super plan, napadamo Golden i Bonefish-e.Tu smo prije zore i bijela dana, idemo kroz vodu prema drugoj obali. Idemo niz obalu, naidje pas skitnica prati nas ko drugove, ko da je nas. Zao mi ga i ja kazem uhvaticu mu neku doradu ili snepera, zabacujem jedanput, drug ide dalje, pas leze iza meine, prije nego sto mogu drugi put da zabacim, vidim kako nesto bije u male ribice, prvi zabacaj, i pogresan pravac, jos jedan zabacaj jos vise pred njima na lijevo par poteza i udar, mislim imam neki trevally, ali odjednom dug bjeg, jak otpor, drug se vratio i smije se, ne moze da vjeruje, htio sam korov za kera da uhvatim, a sad 8ica mocno savijena i posle duze borbe trofejan Bonefish i za ovdje, preko 4 Kg i preko 70cm. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 17:24 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 17:25 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 17:35 | |
| Jos je osjeka od Golden Trevallys do sad ni traga. Nalece mi na nisan ovo, kazem drugu evo ga Adlerrochen (tako se zove na njemackom). Zabacujem mu Shrimp-a, nije ga vidio, jos jedan pokusaj jos vise ispred njega, vidje ga i ubrza, ja povlacim polako, on udara, konrta i imam ga, leti podvodno preko Flat-a, tako brzo da lijevo i desno od njega male ribice bjeze iz vode. Odjurio je vec 100metara od mene.Zaustavljam ga silom, on izlece metar iz vode i pade mahajuci krilima nazad, sad vracam strunu polako ga savladjujem.
Na obali, ima ruzna usta ko crijevo na dolje, ko one ribe (Stör) sto prave Kaviar. Kuka ga je skroz probila, e sad je oprez na redu, ima ozadi otrovnu bodljiku ko harpun od jedno 15tak cm i rep od metra koji koristi ko bic, ipak uspijevam brzo da ga oslobodim i vratim u njegov svijet. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 17:36 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 18:02 | |
| Izlazi sunce i daleko pred samu greben vidim nesto, mislio sam da veliki GTs mlate male ribe, pokrecem se polako i pod drugim uglom vidim velike repove iz vode, srce poce da mi kuca ko ludo od radosti, smirujem ga, nemam vremena za greske.penjem se na jednu stijenu i posmatram prizor, vodic copora ich vodi u Krug, u jednom krugu se samo 4 puta vide repovi.Dozvoljavam im da naprave dva kruga i onda se namjestam i sred kruga da bar dva mjesta mogu napast i da moraju kad tad pravo na mene ako sam dobro izracunao. I stvarno ih vidim, jos su daleko, van dometa, cekam, nestase i pojavljuju se opet samo 10 metara ispred mene, opet isto, 3-4 velika oru ostali preze. Zabacujem i prokleti refleks, prerano povuko automatski, zalece se manji sa strane i udari, kontra imam ga on odma put zida koji je odma lijevo od nas mozda 30metara. Probam na silu da ga zausravim i on se skida sa kuke. Nije mi zao, nijesam ubo vodju copora, ko da nista nije bilo, okrenuce jos koji krug sigurno. Pozvao sam druga, on ich sad isto vidi nesto se uznemirio, mijenja strimer u tom trenutku su tacno medju nas dvoje, ja mu kazem bacaj, bacaj, brzo, imas samo 10-15 sekundi, on kaze nemogu nemam strimer na predvezu. Ja bacam pred njima, i ovaj put cekam, ne mrdam, tek kad su repovi bili vise mog strimera, polako povlacim, samo sam uspio pola puta da povucem, udar, konrta i imam oraca, juri kroz travu prema zidu, vec je uspio tri zbuna izmedju mene i njega da zaobice strunom, ja nijesam cekao ni sekunde, ja jurim kroz Flat i travu za njim, moram ga na kratko drzati inace nemam sanse gubim ga. oslobacam srtunu od podvodnog zbunja. Sad imam opet direktan kontakt sa njim. Znam gdje ce jurimo prema zidu, on uza zid proba da prekine predvez, ja na zid, za njim mijenjam ugao stitim predvez.
E sad vec vidim predvez koji viri iz vode.
Toliko mu dam nimalo vise, na tako kratkoj vezi cemo se boriti po Flat-u. jurim ko manijak za ribim lijevo, desno. Ovaj put se nedam, ovaj put sam spreman na sve ( kad sam vodicu pokazao onog prvog Golden T. bio je ponosan, ali je rekao trofej je tek od 10 Pfd. takog je on uhvatio) ovaj ima i vise. Znaci jurim za hjim preko svih prepreka. Odlucuje se za zid, 10 minuta po Flat-u i sad jos deset minuta po zidu, ja jurim niz i zu zid za njim, on proba cijelo vrijeme medju cijevi da prodje, ja mu dizem silom glavu preko zida. Konacno se predaje, hvatam ga za rep i moj uzvik trijumfa cijepa tisinu Flat-a. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 18:07 | |
| | |
| | | | Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 18:27 | |
| Kao kakva dobra knjiga ili film, tvoje avanture se čitaju u jednom dahu! Hvala od srca, što ove emocije dijeliš sa nama na forumu. Mnogima je teško pohvaliti fotku ili napisati prostoproširenu rečenicu, a ovdje kod tebe ima štiva za kakav putopisni roman ! Želim ti zdravlja i volje za još mnogo sličnih avantura, a nama na forumu želim da sve to ponovo podijeliš sa nama ! Danijel momčino živ bio i ne staj dok ne uloviš majku svih riba :ziveli : | |
| | | Bojan_ba Visitor
Broj poruka : 312 Lokacija : Berane Datum upisa : 01.07.2013
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 20:03 | |
| E svaka ti cast, Danijele! Ziv bio i uvijek lovio i putovao!!!
P.S. Al' da ne zaboravis rodno Berane! :ziveli : | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen | |
| |
| | | | Flyfishing avantura na Seychellen | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |