Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Flyfishing avantura na Seychellen | |
|
+20Sasats Ervin-Eko Bojan_ba Gamarus Ogi MDujmović Mr.Zacoola Ersin NB.Geronimo Sasa D Predrag Lale Omar Mafke Mixmaster Murino Madjoni Oldsurehand Gegula Bojovic Danijel 24 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 20:46 | |
| I ja uvek sa velikom pažnjom i zadovoljstvom čitam Danijelove priče iz tropskih krajeva. Svaka čast za odlične ulove! Ove reportaže su napisane tako da i mi možemo da osetimo deo doživljaja. Hvala na tome Danijele. Ovo mi je ulepšalo dan. | |
| | | Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 22:43 | |
| Danijele, hvala na ovako lijepoj reportazi. S merakom sam je procitao u dahu i uzivao u svakoj reci i fotografiji. Malopre sam stigao sa pecanja, mrtav umoran i taman se spremao za krevet ali ovo me rastrijezni. Pozdravljam te brate. | |
| | | Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 22:47 | |
| Svaka cast majstore ...i na pecanju i na pisanju | |
| | | Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 06 Apr 2014, 23:28 | |
| Kao i uvijek odlicna reportaza,a ulovi za svaku pohvalu! Svaka cast majstore! | |
| | | Oldsurehand Visitor
Broj poruka : 246 Lokacija : USA Datum upisa : 16.06.2010
| | | | Bojovic Danijel Guide
Broj poruka : 686 Godina : 52 Lokacija : Njemačka Datum upisa : 11.07.2010
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Pon 07 Apr 2014, 17:10 | |
| Zahvaljujem vam se svima na komplimentima i lijepim rijecima.
BISTRO! :ziveli : | |
| | | Ersin Visitor
Broj poruka : 318 Lokacija : Munchen - Deutschland Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Pon 07 Apr 2014, 18:07 | |
| Divota nema sta ,hvala na predivnoj reportazi :ziveli : | |
| | | Lale Guide
Broj poruka : 2385 Lokacija : Berane Datum upisa : 21.08.2010
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Pon 07 Apr 2014, 21:16 | |
| Kao po obicaju lijepe reportaze lijepi ulovi za ocekivati od tebe Daki Majstore pozzz....Lale...... | |
| | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 15:56 | |
| SEYCHELLEN (TRECA RUNDA) Posle onog ludog lomljenja i razbijanja u Mozambiku (Novembar 2014) u potrazi za ribom, ko da sam pustinju pretrazio, jedva sam cekao da stigne Mart mjesec, da krenemo opet na Seychellen. Ovaj put je osjecaj ko da idem kuci, ko da se konacno vracam, posle dugih godina punih ceznje, zeljan da konacno opet budem dio svega toga. A plaze, Flat-ovi za mene ko bakina basta. To sam mislio, kad smo sletili u samu zoru i krenuli prema vikendicama, svi se cudimo, koliko se za godinu dana promijenulo, kaos. Semofori, saobracaj, lavina auta, novi restorani, nove kuce i dvorci nekih ruskih i arabskih bogatasa, na puno brda na sami vrh njihovi dvorci, onaj sarm slobode i divljine se sve vise gubi. A riblji fond, 2/3 je nestalo, na puno mjesta se riba uopse vise ne ponasa prirodno, jata su mrezama i kosevima razbijena, tako da pojedinacne, izgubljene i veoma plasljive plivaju po Flat-u.
Tuzno. Ranije, prve godine 2012, su stanovnici isli u ribe i hvatali to sto im treba za ishranu porodice. Sad se sve ribe hvataju, koliko god mogu da uhvate na sve moguce nacine i prodaju ih u restorane a za porodice nose one koje nemogu da prodaju, ribe velike ko dlan. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 16:16 | |
| Toliko o prvom soku, ali ja sam ovdje dosao da pecam ribe, ima sve da preturim, da pretrazim, ko gladan vuk. Ekipa ovaj put opet 8 ribara, 4 Saltwater veterana i 4 Saltwater pocetnika (ali kazu da su bijesni Troutfisher-i, daju cak kurseve u tome). Kad ja takve price cujem, pokusam da cutim a ako stvarno pretjeraju ja im onda uvijek isti komentar tresnem. Vani je indijki okean (ili bilo koja druga voda, jezero, rijeka) idi uhvati plijen i pokazi mi koliko si vrijedan, sta umijes, a sta sam od svih divljih plemena na mojim avanturama naucio, ako si "Hunter" (lovac) uzmi koplje i donesi kuci plijen, ako se vratis bez plijena, ti nijesi " Hunter" nego cobani ostatak tvog zivota ti vise ne dobijas koplje za lov, nego stap za svinje. A na Christmas Island je Maori vodic mene rekao, da su Musicarski stapovi ko koplja, rekao mi je "Uzmi svoje koplje i idi u lov" Ja sam ovaj put bukirao 14 dana, u ovoj reportazi, necu nabrajati dane (samo cu vam pokazati ulove i opisati dva najbolja dana). | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 16:25 | |
| Ja sam usavrsio moj mamac, koji se prosle godine uspjesno pokazao. Znaci sve ribe su uhvacene na isti streamer, vidjecete ga na svakim ustima riba. To je vrsta clousera, neka moja kreacije, moze i ribu i shrimpa (onog providnog raka bez klijesta) da imitira, zavisi kako ga vucem.Tako da sam za iducih 14 dana potrosio 9 tih streamera.
A sad idemo u ribe.
Prvi koji mi posle stvarno posle ludog trazenja konacno nailazio na nisan je ovaj, samo ta jedna sansa, cijeli dan, iskoriscavam je ko penal u finale, treavally borba ja stvarno svaki put poseban merak za dusu i moja je. | |
| | | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 16:34 | |
| Trazi se, hoda se satima, prati se plima i osjeka. Onda ternutak, trzaj, kontra sve kako treba a onad iznenadjenje na stapu. Moj prvi Triggerfish je, jedna od najmanjih vrsta a i najljepsi. PICASSO TRIGGERFISH | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 16:36 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 17:05 | |
| Na ovom mjestu dizem kapu od svih Guide-ra ovdje, koji se tim profesionalno bave. Evo zasto, vodic grupe me posle par dana zamolio, da pomognem gajdujem, pocetnike do ribe. Hey mi smo na Seychellen Mahe sto znaci jedan Bonefish u nedelju odavljen posao. Ja ih dovodim do 4 Bonefish-a na daljini od 7-10 metara u skroz bistoj vodi na plazi, to su bile 100% uhvacene ribe, nijesu nijednu uhvatili, ukocili se, bacili su strunu na ribu, a ovaj jedan Troutfisher, doveo sam ga na grupu od 7 Bonefisher, propustio sam ih da prodju pored mene nijesam bacao, naisle su pravo na njega na 7 metara, stavio sam mu streamer od mene na predvez, baca,vodja jata odma uzima streamer, on polako podize stap ko da nimpfari, ribe pukose u bjeg na sve strane, a njegova je struna labava ostala.
E braco nema tih para, da bih ja posao na primer na Seychellen, da ne pecam, sam da ne bacam nego corave cobane, da vodim do ribe a oni nijednu neuhvate.Da skratim odma pricu, ta 4 Troutfisher za 14 dana nijedan Bonefish nijesu uhvatili, ovim neke sice, onih snappera ko dlan.Nijesu se kvalifikovali, ti se vise nece pojavit na Saltwater, posto istina i puni poraz su gorke tablete, tesko se gutaju.
Nemoj te me pogresno razumjeti i ja sam rado Troutfisher, ali sam tako stvarno osim ovih jos vise Troutfisher-a sreo, pojavili se na Flat-u ko Virus, ko boles, Francuzi, Belgijanci (oni nijesu ni znali kako ribe izgledaju koje zele da uhvate, pitali su nas a u rici 6tice stapovi, bez komentara) a o jednom Svabi kasnije vise. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen | |
| |
| | | | Flyfishing avantura na Seychellen | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|