Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Flyfishing avantura na Seychellen | |
|
+20Sasats Ervin-Eko Bojan_ba Gamarus Ogi MDujmović Mr.Zacoola Ersin NB.Geronimo Sasa D Predrag Lale Omar Mafke Mixmaster Murino Madjoni Oldsurehand Gegula Bojovic Danijel 24 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Bojovic Danijel Guide
Broj poruka : 686 Godina : 52 Lokacija : Njemačka Datum upisa : 11.07.2010
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 17:23 | |
| Evo primer, recimo ti si Barkeeper i ti znas super Troutfisher Cocktail da mixas, majstor si, stavio si ga na baru, puna casa. Sad te pita neko daj napravi mi Saltwater Cocktail, a ti? Nije ti poznat, cuo si da postoji. Sta ti treba? Kao prvo prazna casa, ona casa sto je puna sa Troutfisher Cocktail-om, nista ti ne pomaze,nista ne vrijedi, nula. Ti mozes sad da upalis google da se informises maksimalno sta ti treba, koje sve tecnosti idu u taj Saltwater Cocktail i da ga smixas, Ili ko ova telad koje sam ja sreo, da ko god na tvoj bar dodje i sta god on narucio, dobija taj tvoj Troutfisher Cocktail. | |
| | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 17:35 | |
| E kad su bjezali na plazu da puse smire zivce i utjese poraz. Ja odma koristim sansu, ako mene naidju ja ih posmudim, cijeli dan cekas na samo tu jednu ili dvije sanse.Kad moj streamer padne pred Bonefish treba mi maskimalno dva poteza i on ga pohlepno graba i ples pocinje. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 17:39 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 17:42 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 17:46 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 17:50 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 17:53 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 18:04 | |
| Da bi dosli do riba ja i moj partner smo cak i plivali do nekih podvodnih stijena i nekih kanala, pogledajte koliko smo daleko od obale, bilo je ludo uhvatili smo i izgubili, pokidali riba, bilo je par malih trevally na mom stapu kod njega barakuda od 70cm. Sa ovim sam odplivao do njega i popeo se na kamen, da bar jednog slikam, bio sam sav mokar i ja i kamera zato je slika ovakva. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 18:10 | |
| Konacno sam uspio da zakacim i jednu od Iglica ovdje, izgubio sam sigurno 7-8 velikih na Flat-u su oko 1,20m debele ko ruka, udare bijesno, brze ko strijele, pa kad puknu, objese se na streamer, kaos udaraz, ali onda zakljuca voda skokovi i oslobodi se udice. Pogledajte joj usta onda je sve jasno, a ova je stvarno jos pile. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 18:12 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 18:41 | |
| 18.03.2015
Idemo na nejveci Flat kod aerodruma, stigli, izlazimo iz auta, zauzeto mjesto, jedan Flyfisherman je tu, na rampu gdje se ulazi u vodu. Jao na stanu je stavio kameru na tronozac i snima se, baca uz samu obalu u vodu od 20tak cm, cudim se koja je ovo budala, peca, neke morske mrenice, vrh 15cm. A taj cosak gje peca je najpoduktivije mjesto za Bonefish-a, po kolici i velicini primeraka na cijelom ostrvu. Mi se ovih proslih dana cudimo i gantamo, sta li se dogodilo gdje su ribe. Sta cemo sad? Kaze moj Partner jebi ga idemo kroz njegov film i dalje od obale. Ok, krecemo, pretijecemo ga, parner, nas najstariji kolega i ja a ovaj cetvrti pocetnik poce pricu sa njim i po cigaru zajedno.
Samo sto sam poceo ni 10 minuta, nemirna voda, skoro nevidnjivo, ali sam primijetio, nakostijesio sam se, sav sam zategnut, cijelo tijelo ko feder. Ja mislim par GT-a, podjose predaleko za zabacaj pored mene prema obali, pored starom, neznam jeli ih primijetio, nije bacao. Pretrazujem povrsinu, trazim znak, trazim trag, odjednom na domasaj mog streamera, kao strelica u talas, ma ni 50cm, samo je jedan od njih dodirnuo povrsinu sa repom ispod povrsine, za mene dosta, na to sam cekao. Streamer pada 2 Metra pred njim, potonuo je mosta pola Metra, i vec ljuti udarac proba strunu iz ruke da mi otme, ja mu tresnem jos kontru pa onda ples. Zajeban teren, stijene, zbunje u vodi, otimamo se bijesno, ne dam mu nista na poklon, svaki metar strune mora da osvoji. Ipak stize do zbunja, nabija se u njega ja za njim, struna vise nije u vazduh nego pod vodu u zbunje, e sda je picim za njim pravo prema horizontu. Ako treba plivacu, boricu se , dacu sve od sebe, vadim strunu iz zbunja, opet je sve kako treba, borimo se danje, savladjujem ga konacno, hvatam ga za rep moj je, tek sad vidim koliko sam se od mojih drugara odanjio jureci za ribom.
Nije GT ovo je novi Trevally u mojoj Kolekciji Trevally-a ovo je kod mjestana Blacktip Kingfish ili Yellowtail Kingfish A na svijetu ga ima samo u Indijskom okeanu od Mozambika, Madagaskara pa do Seychellen
Poslednji izmenio Bojovic Danijel dana Ned 26 Apr 2015, 18:46, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 18:44 | |
| YELLOWTAIL TREVALLY | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 18:48 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:03 | |
| Posle slikanja kratak razgovor sa ovim reziserom, sto samog sebe snima dok hvata losake. On je Svabo/Troutfisher i tri nedenje je tu sa curom, pojma nema o terenu ili ribama, ali je ponijo 3-4 FF-stapa, svako jutro ti je on ko slon gazio vodu i mlatio sa strunom po vodi ko manijak bez ikakvog plana od 6-9 sati, sad je sve jasno, sto nema ribe. Ko da vam ja dodjem svako jutro tri sata u vase firove pa zagazim i bacam kamenje na sve ribe koje vidim i ne vidim, pa vi pecajte posle. Naputamo duhovnog siromaha, moj parner i ja smo sad u totalnom Huntingmodus-u Nalazimo prvo Golden Trevallys, nailaze njemu na domet, on ih hladnokrvno mlati i u akciji je sa jednim, na sledecim slikama cete vidjeti kako se savladjule Trevally, ako drzite stap pravo na gore, gubite, morate ga zaustaviti, pogledajte tijelo mog partnera, kako vuce i pogledajte kolika je riba. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:05 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen | |
| |
| | | | Flyfishing avantura na Seychellen | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu