Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Flyfishing avantura na Seychellen | |
|
+20Sasats Ervin-Eko Bojan_ba Gamarus Ogi MDujmović Mr.Zacoola Ersin NB.Geronimo Sasa D Predrag Lale Omar Mafke Mixmaster Murino Madjoni Oldsurehand Gegula Bojovic Danijel 24 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Bojovic Danijel Guide
Broj poruka : 686 Godina : 52 Lokacija : Njemačka Datum upisa : 11.07.2010
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:06 | |
| | |
| | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:10 | |
| Kralj Flat-a GOLDEN TREVALLY
| |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:30 | |
| Posle slikanja on sebi dozvoljava i uziva u svojoj pobjednickoj cigari. Ja se okrecem prema horizontu, trazim i necete vjerovati, pravo iz sunca, presijava se u vodi, vidim nesto, sta je, jesu li repovi. Probam da se naglem sa tijelom, da promijenim ugao pogleda, nemu sad ni korak, stojim na travi u kojoj neke mreze rasti, kad hodas krckaju se ko keksovi, jedan korak i mozes ribe zaboraviti. Polako prilaze, duboka je voda, tako da samo malo vrhovi repa vire iz vode, nemogu da vidim koje su, mislim Golden Trevally 5-6 komada. Kad su stigli na domet mog streamera, zabacaj 1,5m pred njima, streamer potanja, pada na dno, uspijevam samo jednom da ga povucem, riba ga mlati, ja kontru (uvijek rukom, nikad ni slucajno stapom, sa stapom je dobro poznat na svim Saltwater destimacijama kao greska koja se zove "Troutstike") poce luda vuca, ja ju lijevo desno probam stapom zaustaviti, uhhh neda se, otimamo se, ja ocu da je zaustavim posto mislim da Imam Golden Trevally na stapu, otima mi malo po malo strune, cim malo otme ja ju opet zaustavim, i tako se mi cupamo. Prve bjegova sam parirao, sad je vec kruzenje po jednoj livadi nema prekreka, imam osjecaj pobjede. Kad smo konacno vidjeli ribu, smijemo se i moj partner i ja na stapu je Bonefish, skojim sam se ja ludo rvao. Svodim sve kraju kako treba i slijedi slikanje.
| |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:31 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:34 | |
| | |
| | | Platipus2000 Visitor
Broj poruka : 251 Godina : 55 Lokacija : Beograd Datum upisa : 14.08.2012
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:34 | |
| Svaka cast na lepim ulovima i jos lepsim fotografijama | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:50 | |
| E sad sam ja vec ko opijen od uspjeva, dusa mi leti preko Flat-a, upadosmo ko dva vuka i tresnusmo 3 dobre ribe za nekih 3 sata. U mojoj glavi se budi opet nada a i cilj, ocu li se ja danas dokopati tog pokala koji se zove "Grand Slam" Mi dvojica smo ko gladni vuci koji su osjetili miris krvi, trazimo, spremni ko snajperiste, prst je na obaracu jedva ceka da potegne.Opet ja primjecujem nervoznu vodu, daleko, jedna nova livada, blizu obale duboka je rupa, mozemo samo oko livade da stanemo u polozaj. Ne vidi se konstatno gdje su, cak tu, cak tako, ko male strelice, ko leptiri po povrsini i konacno u radijusu mog zabacaja.Dug zabacaj, sve sto sam mogao, ko carobno drugi porez streamera zaustavnja ruba udarom, kontra, imamo se.Vuce, bori se jako ali cudno nepoznato i cesto zijepa povrsinu ko sa dva repa, ja sam ocekivao Yellow Spoted Trevally, posto oni znaju cesto da love ribe pod povrsinom ko bucovi.Kad sam konacno vidio ribu, nemogu da vjerujem, jeli ovo moguce, jao ludilo. Nije velika ali je stvarno jaka i na kraj mi se cijelo vrijeme zalecuje i udara me u noge, proba streamera na mene da skine.
Ne uspijeva i hvatam je. | |
| | | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:56 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 19:58 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 20:06 | |
| 18.03.2015
12 Sati, uspio sam "Grand Slam" bolje receno "Mahe Grand Slam" Bonefish, Permit i jedan Trevally (posto ovdje nema Tapruna) Grand Slam ovdje, gdje je zadatak u nedelju dana jednu dobru ribu uhvatit, lud dan, sad znam kako je kad nije riba trofej nego posebna kolekcija riba napravi da je dan trofej 18.03.2015 resto dana je Siesta za mene, suncanje, opustanje. Kaze moj partner imas jos pola dana, jos jedan Golden Trevally i imas "Super Grand Slam" Ali ja sam sit, ma nema sance, postujem pravilo, prestani kad je najsladje. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 20:15 | |
| Zadnje dane provodim skroz opusteno, posjecujem jedno drugo ostrvo od Seychellen "Praslin" prelijepo za turizam, ali za ribilov nula, ima samo dva Flat-a jedan je veliki ali svi napadaju tu ribe tako da su srasno plasljive, ma cak i cipole bjeze prije nego dignes stap. A drugi je dubok, talasi stalno nanose travu i ima Sandmücken to su musice koje bijesno ujedaju, ma komarci su za njih zlato. Kad te ujedu ko iz rafala, sve otvorene rane jedna do druge po nogama i pocnu da se gnoje, nastradali su bili Truotfisher-i ja sam odma ukapirao i otisao nazad na moje ostrvo, njima se svidjelo ostali i lomili se tu dva dana bez ribe. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 20:25 | |
| Zadnji dan lovimo, nas dva manijaka, dva vuka, ko ludi, voda nam skoro dom pod pazuvo. Partner gubi u prvom bjegu Golden Trevally, mene nailazi jedan crni GT, iznenadio me otozadi, ipak sam ga vidio prije nego on mene, dobar komad preko 80cm 15Pfd, to je vrh za ove Flat-ove. zabacujem mu streamer 3m pred njim, pljucnu streamer on se odma okrenu prema njemu, polako vucem, ocekujem udar, da bi imao jos mjesta, fore za kontru, zalecuje se punim, nije ni 50cm do streamera, kad odjedmon udar, posto sam ga ocekivao i bio spreman ja sam kontru ko automatski udario, stap savijen, otima mi strunu ali nije crni pored njega, iza njega je bio jedan manji, kojeg ja nijesam vidio, on mu je mog streamera pred usta oteo. Tako da posle solidne borbe bez novih iznenanja, na slikanje stize ovaj. Jos jedan Yellowtail Trevally.
| |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 20:26 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 26 Apr 2015, 20:40 | |
| Htjeli smo u 12Sati da prestanemo, ali mi lovimo danje i u zadnje zabacaje dok pristajemo da je dosta, meni konacno ulijecu Golden Trevally, zabacaj, pravo pred njih, jedan potez, i vec sam u kaosu, cupanje, rvanje, rodeo. 14 dana sam ovo zelio i u zadnje zabacaje avanture mi je na stapu, uspijevam da se odbranim prepreka u vodi da ga u pravi trenutak okrenem, doveo sam ga na livadu, sad slijedi kruzenje, ja taj krug sve vise suzujem, vidim ga po velicini ko ovaj partnerov sto ste vidjeli. Savladao sam ga skoro, nemoze vise da vuce, nedam mu, vec sam probao da ga uhvatim za rep imao sam vec predvez u ruku, jos se neda povuce malo i samo jos mlati glavom, i odjednom spade sa udice, skide se i polako pade na travu 4-5 metara pedamnom metar dubine. I cudno, prvi put se ne osjeca ko poraz, skroz sam opusten, sve je bilo super i udar i borba do kraja, osjeca se ko nerijeseno ili cak ko pobjeda, dobar oprostaj, stojim i gledam ga kako se odmara u travi i posle par sekundi polako ode u svoj svijet a i ja cu nocas u avion i u moj svijet. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen | |
| |
| | | | Flyfishing avantura na Seychellen | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|