| Flyfishing avantura na Seychellen | |
|
+20Sasats Ervin-Eko Bojan_ba Gamarus Ogi MDujmović Mr.Zacoola Ersin NB.Geronimo Sasa D Predrag Lale Omar Mafke Mixmaster Murino Madjoni Oldsurehand Gegula Bojovic Danijel 24 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Ersin Visitor
Broj poruka : 318 Lokacija : Munchen - Deutschland Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Čet 29 Mar 2012, 11:28 | |
| Dzaba nekom da uziva i na boljem mjestu kad nezna da nam to ovako docara......jos jednom svaka cast Danijele
Pozdrav i Bistro | |
|
| |
Mr.Zacoola Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2012'
Broj poruka : 1812 Godina : 35 Lokacija : Niš Datum upisa : 02.02.2009
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Čet 29 Mar 2012, 13:15 | |
| Fantastična reportaža, Danijele! Pozdrav! | |
|
| |
Bojovic Danijel Guide
Broj poruka : 686 Godina : 52 Lokacija : Njemačka Datum upisa : 11.07.2010
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Čet 29 Mar 2012, 17:48 | |
| Zahvaljujem se svima vama, prijatelji i drugari na cestitkama i komplimentima.
Veliki pozdrav i BISTRO!!! :ziveli : | |
|
| |
MDujmović Visitor
Broj poruka : 159 Godina : 47 Lokacija : Bihać Datum upisa : 05.01.2012
| |
| |
Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 10 Feb 2013, 16:02 | |
| Jos nedelju dana me razdvaja od nove avanture, dusa je puna zelje da konacno stigne tamo. A prije nego bude nove reportaze, sjetih se da ovu dopunim sa materijalom koji je jos hvalio. Slike i kratki komentari. Jedna tema je bila slepanje, camac vuce tandem strimera ili popera od 20tak cm. Mi se na stapovima mijenjamo, ja dobijam udarac, sav sam se utegao kako riba vuce na 12tici stapu. | |
|
| |
Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 10 Feb 2013, 16:04 | |
| A onda ne mogu da vjerujem sta vadim, tuna od nekih 2,5Kg. | |
|
| |
Bojovic Danijel Guide
| |
| |
Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 10 Feb 2013, 16:12 | |
| A gdje je to tamo, posle ove romanticne slike, evo gdje je to. Ide se za vodom dok odlazi (Lowtide) do grebeni, i kad se voda vraca (Hightide) dolaze sa talasima i ribe. | |
|
| |
Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 10 Feb 2013, 16:20 | |
| I moram priznat, prvi pikusaj je bio katastrofa, talasi su me razbili i pocijepali, srecom sam nekako uspio da stanem opet na noge, kad me talas tresnuo i ponio, svi nacini da se suprostavim indijkom okeanu, donijeli su poraz. Posle sat idem na obalu odmaram, gledam, razmisljam i opet idem na mjesto poraza, ovaj put se dajem indijskom okeanu,ovaj put osjecam kao dise, dio sam njega i plesem sa talasima.Sta je cilj, sacekaj da se prvi talas na tebi slomi, i probaj da zabacis u dolinu izmedlju prvog i drugog talasa. | |
|
| |
Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 10 Feb 2013, 16:26 | |
| I kad sve to uspije, jos nijesi uhvatio ribu, ako su tu, vidih i u talasu koji juri prema tebi ko u akvarijumu, e aj ti sad u svom tom stresu, ostani na noge, drzi strunu u vazduh, spremnu za zabacaj, zabaci i namjesti strimera tako da on jase talas pred ribom.Dobijam samo dvije sanse, dva udarca i oba promasujem, nemozete da zamislite kako su brze, hitre ko munja. | |
|
| |
Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 10 Feb 2013, 16:36 | |
| Kao sto vidite na slici, zaliven sam do vrata, a to je super sta se druge prilike dogadja kolegi. Otisli smo na greben, jos nijesu bijesni talasi krenuli, vidimo pred njim u jednom kanalu blavu ribu, mislimo Bluefintavelly, on baca sat vremena bez resultata, ubi se covjek, pocijepa zivce vise nemoze, ja prilazim sa druge strane kanalu,kameru u vodu i pritiskam okidac, vadim kameru pogledam sliku i umirem od smijeha, jes ga ovaj ljepotan unistio.
| |
|
| |
Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 10 Feb 2013, 16:46 | |
| A onaj dan kad sam ja uhvatio onu zlatnu ribu, nije to bio kraj price, razmisljao sam dal da stavim ovu sliku ili ne posto slepanje ne smatram za FF iako se koristi FF stap od 12-14 i mamac je od perja i dlake. Kolege sanjaju Billfish (na engleskom) Segelfisch (na njemackom) ludi za njim, ja gledam rado reportaze o prorodi i zivotinjama tako da vidim jednu meni poznatu pticu sa Televisije, ptica trazi sabljarku, kad je nadje prati je, kad sabljarka lovi ona odozgo pada i susrece ribe, koristi sabljarku da dodje do plijena. savjetujem kolege, onu ubedjuju Kapitena da prati pticu i prekrstava njen smjer. | |
|
| |
Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 10 Feb 2013, 16:47 | |
| Na njemackom je ovo Fregattenvogel. | |
|
| |
Bojovic Danijel Guide
| |
| |
Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen Ned 10 Feb 2013, 17:06 | |
| A sta je ribolov, luda igra, sve moze da se dogodi a i nista, poraz i pobjedu nekad razdvaja samo jedan uzdav.Dajem stap kolegi, on ga skoro mrtvo drzi ko svi mi, vec mislimo, joj kad cemo konacno kuci.Iduci trenutak, budi siromaha iz njegovih misli, koje su sigurno kilometrima daleko od ribolova, mocan udarac,pa skok sabljarke, pa krivnjava "FISH ON" "FISH ON", ima li sta ludje od punog adrenalina, svi smo na 150,borba, bijsna vuca, na 12icu stap, i do kraja se nezna ko ce pobijediti, kolega pobjedjuce.Ja vadim kuku i vidim sabljarka nije imala sanse da se skine sa kuke, mogla je samo predez prekinut,posto ju je Gamakatsu kuka 6/0 gdje od usta mac pocinje, skroz probila. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Seychellen | |
| |
|
| |
| Flyfishing avantura na Seychellen | |
|