Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Teški klenovi

Ići dole 
+4
Ervin-Eko
Vlajkoni
Mixmaster
Mafke
8 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
Mafke
Guide
Guide
Mafke

Broj poruka : 2767
Godina : 51
Datum upisa : 23.01.2011

Teški klenovi - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptyUto 05 Jun 2012, 14:24

Samo da dodam,da je sredinom 80-ih,poznati JA klenaros nalovio puno ogromnih klenova za kratko vreme bas na pomenutom jezeru.

Na nasu zalost u pitanju je bilo nocno pecanje dubinskom metodom na zivog cikova. Pecao je tacno u ponoc.

Sigurno su vece verovatnoce ulova na ovakve metode,ali mi smo misicari i namucicu se POSTENO .
Nazad na vrh Ići dole
Bahus
Guide
Guide
Bahus

Broj poruka : 1001
Godina : 60
Datum upisa : 01.03.2012

PočaljiNaslov: Jutros za dva sata ni jedan manji ispod 30 cm    Teški klenovi - Page 2 EmptyUto 05 Jun 2012, 14:40

Jos malo da otopli dolazi cika bahus da to pohvata i cao,sto duzi predvez, tipet od fluo carbona najmanje tri metra 0,12,
bambula 14 i to PRIKRADEM SE KAO INDIJANAC zamaskiran ratnim bojama...

Jutros za dva sata ni jedan manji ispod 30 cm

Teški klenovi - Page 2 Pb010010
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptyUto 05 Jun 2012, 14:50

Bahuse,jel ti ovo klen sa Grze????
Nazad na vrh Ići dole
Bahus
Guide
Guide
Bahus

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptyUto 05 Jun 2012, 15:36

Ne nije sa Grze ,to je klen sa crnog timoka od jutros,ali sam hteo u kontekstu vaseg izlaganja da kazem da je moguce uhvatiti i
te gore eto maj drugar je jednog krajem juna prosle godine uhvatio na j.coopera ,bili smo zajedno jedva ga je izvukao 48 cm.
Druga stvar mi obicno kao vi sto kazete idemo gore zbog pastrmke te na njega i ne obracamo paznju,ali sam siguran da to moze kao i u ovom primeru.Citav sistem mu je bio ,predvez 2,70 i tipet 0,12 od fluocarbona te sam iz tog razloga uveren da je to moguce.STO POSTO SAM SIGURAN DA JE MNOGO BORBENIJE od ovog sa C.Timoka U DONJEM TOKU celo vreme sam bio prisutan izvlacenju istog.
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptyUto 05 Jun 2012, 15:45

HVALA puno,ohrabrujuce za mene. Meni udari''pegava'' u glavu,prolazim pored 4 klenovske reke da bih preso 100 km (u oba pravca,ja sam Jagodinac),zbog klena. Od sada cu bas da idem zbog klenova,puuuuuuno jezero,zao mi je sto nismo slikali. Saleja kupio opasan aparat.
Nazad na vrh Ići dole
Bahus
Guide
Guide
Bahus

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptyUto 05 Jun 2012, 16:11

Kad sam rekao teski klenovi, Oktobar mesec recimo moj omoljeni mesec za klenolov,vodostaj je mali ,voda prohladna veoma bistra klen oprezan samo tako,moje i njegove sanse su nekako iste barem ja tako osecam tada se najboje osecam u klenolovu,citav sistem mi je osteljiv cak veoma cesto stavljam tipet 0,10 cm u tom periodu.Tada volim da ga lovim na vidjeno iz prikrajka sto bi rekao nas narod,ima taj mesec po meni onu pravu tezinu za lov klena ,mozda sad nekom to deluje drugacije ,ali meni, meni je to gust sto kazu.
Nazad na vrh Ići dole
MDujmović
Visitor
MDujmović

Broj poruka : 159
Godina : 47
Datum upisa : 05.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptyUto 05 Jun 2012, 20:18

Pozdrav svima vama! Pročitah na brzinu postove na ovu temu i zagolica me pomalo sve što je napisano.
Klenove lovim dobrih 20 godina i kada bih nešto sada rezimirao iz navedenih mišljenja kolega klendžija, rekao
bih: "Svi ste u pravu!" Tema jeste za duge i široke diskusije i rekao bih da svaka bara ima svoga gospodara,
pa je tako i kada je mušičarenje klenova u pitanju. Da vas malo zaintrigiram...

Šta mislite...jesu li klenovi sa slike "teški klenovi"??

Pozdrav svima!

Teški klenovi - Page 2 16848123957594268410278
Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptyUto 05 Jun 2012, 20:22

Deluje da nisu, ali sve dok im nebi lagano prisao i bacio musicu nebi mogao sa sigurnoscu da tvrdim. scratch
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Godina : 46
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptyUto 05 Jun 2012, 20:40

Tesko je sa slike reci ovo ili ono ali na prvi pogled dosta nezgodna situacija u kojoj sam siguran da ce dobar deo musicara izvisiti.

Ono sta bih ja radio u ovoj situaciji je sunjanje kao da je zivot u pitanju,o gazenju ne bih razmisljao ni pod dejstvom opijata,dug predvez(+3m) i iskljucivo tanak tipet,za pocetak mala muva recimo na #14 sto lakse plasirana cca 70-80cm od ciljne ribe.

p.s. Lepa slika al sto ne uhvati i onog levo sto mu se samo crni repic vidi sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
Bahus
Guide
Guide
Bahus

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptyUto 05 Jun 2012, 23:20

Druze sasvim si u pravu ,,svaka bara ima svog gospodara,,tako da i ovi klenovi su teski.
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptySre 06 Jun 2012, 09:15

Neko je ovde pomenuo Vapu. To nije reka za temu "Teški klenovi". To je reka za temu "Laki klenovi", jer se na njoj klenovi, i to, prilično krupni,
izuzetno lako love. Ta voda je prepuna krupnih klenova, koji bez posebne sumnjičavosti gutaju ponuđene muve.

Broj kilaša koje će iole vešt mušičar tokom jednog dana uloviti na Vapi jednak je broju kilaša koje će vrhunski mušičar uloviti za godinu dana (!) na Nišavi, Toplici, J. Moravi, Timoku...

Jednom sam je posetio. Bila je mutna i nepogodna za mušičarenje, ali sam ipak prizemljio par kilaša i gomilu lepih klenova. Po rečima najiskusnijeg vapskog mušičara, Mersida Kovačevića, na bistroj vodi mušičarenja klena na Vapi može da postane dosadno zbog svoje jednostavnosti.

Klenovi sa nekih hladnih planinskih jezera su uglavnom "teški". Taktika za njih je, osim dobro usklađenog pribora, predveza, muve , prikradanja i mudra procena gde i kako zabacivati. Vrhunski klendžija-mušičar zna da nije svejedno gde će pasti muva na jato krupnih klenova. On prati ponašanje svakog klena iz jata i bira idealan trenutak da mu ponudi muvu na idealno mesto i idealan način. To nije baš jednostavno, a mora se odrediti za svakog klena posebno. Neophodno je umeti pratiti "žrtvu" i "pročitati" je.

Problem kod "teških" klenova je što oni ne opraštaju nijednu greškicu, a postoji milion mogućnosti da se ona napravi. Mušičar mora da bude vrhunski bacač i iskusno i prilično inteligentno stvorenje, da bi doskočio ovakvom izazovu.
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptySre 06 Jun 2012, 09:58

Ovo je jedno od jata sa Grze,nisu krupni u poredjenju sa drugim klenovima. Ovi su oko 500gr,problem je ne mogucnost prezentacije muve.
Sve je obraslo a iza je staza,da ironija bude veca,bas tu miruju ili patroliraju kapitalci. Sitna ekipa,Teskih klenova!

Ovo je slikano u najtoplijem delu godine,videvsi nedaleko bas krupnog klena bacio sam mu muvu ,zinteresovano se uznemirio ali falilo mi je
cele 2m do njega. Jedva sam i dobacio do njegove ''blizine'' jer sam bio u obraslim lesnicima. Nisam se zadrzavao,jer sam poveo porodicu
koja me je cekala na 5 m. I sad se nosim mislju da sam uspeo da mu blize prezentujem,pokupio bi muvu,ali zurio sam kuci.

Prepoznao sam po njegovim znatizeljnim pokretima ''da trazi''. Znaci AVGUST mesec,bi olaksao ''teske klenove'',garant!

Teški klenovi - Page 2 Img2506k

Nazad na vrh Ići dole
Djomla-BL
Guide
Guide
Djomla-BL

Broj poruka : 530
Datum upisa : 30.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptySre 06 Jun 2012, 12:43

Belly boat je tu idealno rešenje......

Teški klenovi - Page 2 Vision11
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 EmptySre 06 Jun 2012, 13:55

Djomla dobar post

Ovo je idealno resenje,s obzirom da gde su mesta izglednija za prilaz,polako se utanja u dubok mulj.
Celo jzerce je opasano zaraslom stazom gde nije moguce lepo ispruziti kanap,tako da uvek fali 2-5m.
Dno je muljevito, tako da je rizik pokusati vadersom i 1m u jezero.

Evo jednog teskog glavonje u zamucenom jezeru !

Teški klenovi - Page 2 Img2535w

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Teški klenovi   Teški klenovi - Page 2 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Teški klenovi
Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2
 Similar topics
-
» Klenovi iz 2015.