| Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija | |
|
+94BogdanPejovic01 Воgdan01 Thymallus Zoran P Boris Tara fishing guide Alas sa Djetinje Thebane Dacha79 Waterfall Goran Rosen Rade Babovic Da Ka Murino Sebastian Fly Pdg Stars Member Keno Bosko Vulevic Blackmaster Mare035 Ermedin Pastrva Face90 Filip Stimulator 64 Sergio Berti Maricfly Peja Benj@m&n Bojan_ba Sale guitar Mijalko Pedja GM Zeljko_72 Ranko Mersad Rajic Bahat Bahus Platipus2000 DDj Mixmaster Brane1972 Redtag Lale Djuka Ervin-Eko Fly Daddy Pex Silvio Hura Big Bad Wolf Pustolov_pecaros MDujmović Clavis Radojica-pop Gegula MikiTenkara Peka NMilanovic Damirt82 Predrag Los_Pecaros3 Saleja Dzile BA Mohiko SnikS Geneva Renafly Alibaba Mr.Zacoola Mafke Wanya ShoneFly NikolaCG Sale Sumadinac Miran Fly Carpenter Ogi Sasats Fićo Cori143 Madjoni Micko Angler Cakan Musa Omar Masic Sasa D Ersin Sagemaster Goci MM 98 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Sre 26 Dec 2012, 22:27 | |
| Ovakva fotografija se dobija jednostavnim, a za mnoge komplikovanim, podesavanjem u fotoaparatu. Naravno, u aparatu koji to dozvoljava.
Nije pametno, mudro, zanimljivo, svrsishodno, komentarisati nesto, pogotovo na ovakav nacin, a pri tome neznati nista o materiji za koju je komentar vezan. Na forumu se takvi clanovi zovu spameri!
| |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| |
| |
Gegula Guide
Broj poruka : 717 Godina : 48 Lokacija : Nicosia Datum upisa : 04.11.2009
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Čet 27 Dec 2012, 07:03 | |
| - Radojica-pop ::
- Gegula ::
- Curak creek bi bio ozbiljna slika da nije bilo foto shop-a,,,,ovako
Izvini a gde vide da je obradjivana u foto shop-u i kakve to sad ima veze!? Fotografija je odlicna! Ne razumem se u tehniku a pogotovo u foto shop,posto ovakva voda ispadne na slici kao da nije voda meni se licno ne svidja i kvari sliku,izgleda mi totalno neprirodno...nisam mislio da vredjam i da se svadjam... | |
|
| |
Clavis Guide
Broj poruka : 545 Godina : 39 Lokacija : Ključ Datum upisa : 10.12.2011
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Čet 27 Dec 2012, 07:16 | |
| Malo duza expozicija na stativu vode u pokretu, meni se efekt sviđa :) Kao i fotografija u cjelosti. | |
|
| |
Gegula Guide
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Čet 27 Dec 2012, 07:30 | |
| Eto ti pricas a ja ne znam o cemu pricas...ne razumem se ali sam drugarski hteo da kazem da mi se prirodna voda puno vise svidja od ovakve...ako imas takvu fotku posalji mi je na mail ja sam ti zahvalan odlicna je je za desktop..... | |
|
| |
Thymallus Visitor
Broj poruka : 445 Godina : 38 Lokacija : Rijeka - Hrvatska Datum upisa : 05.01.2011
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Čet 27 Dec 2012, 08:18 | |
| Gegula, ja sam autor ove fotografije ako te baš interesira, a i sam sam je postavio. Nemoj misliti ako ti koristis Adobe Photoshop da ga svi koriste, već naprotiv ja ga zaobilazim u širokom luku. Mislim da ti je Nikola dao lijepo objašnjenje pa ću se samo nadovezati za njega. Ova fotografija koju si komentirao slikana je naravno sa stativa i to "dugom ekspozicijom" inače se "normalnim" okidanjem nebi dobio svilenkasti preljev vode na slici. Slikano je 5 istih slika samo različite ekspozicije, tj. 2 slike su podeksponirane, 2 slike su preeksponirane, a jedna je normalna. Te sve slike su programom Dynamic Photo HDR stavljene u jednu i to je cijeli proces slike, nema niti P od Photoshopa. Ako imaš još kakvo pitanje slobodno pitaj pa ću ti odgovoriti, a ne ulaziti sa komentarima direkno u glavu, kada nešto ne znaš. A ako hoćeš pošalji mi tvoju adresu pa ću ti poslati brdo ovakvih slika da imaš za desktop ili "nešto drugo", a ne ulaziti sa ovakvim komentarima. Eto iskreno se nadam da sam ti barem malo pomogao. | |
|
| |
Thymallus Visitor
Broj poruka : 445 Godina : 38 Lokacija : Rijeka - Hrvatska Datum upisa : 05.01.2011
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Čet 27 Dec 2012, 08:32 | |
| Meni se osobno veoma sviđaju fotografije vode, a pogotovo kada se uradi produžena ekspozicija. Upravo zato sam i postavio par ovakvih slika. Nadam se da će se neki složiti samnom. | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Čet 27 Dec 2012, 09:51 | |
| Ja lično ne bježim od Photoshopa. To je program namjenjen za dodatnu obradu fotografije kao i svaki drugi i većina fotografa koristi ovaj program za postprodukciju. Ja ga smatram drugim dijelom fotografisanja! Naravno, loše napravljenoj fotografiji, nijedan program nemože pomoći da bude dobra, dok dobroj fotografiji može pomoći da bude još bolja, pogotovo kod nas koji ne koristimo profesionalnu opremu! Moj aparat srećom ima mogućnost fotografisanja u RAW formatu, i to je dobro kada ga koristim u ribolovu, gdje nema mjesta za neko namještanje kadra i podešavanje, pa kasnije, na miru mogu popraviti šta nisam dobro podesio. No to je za drugu temu.
Suština je da ovo na poslednjim fotografijama, nikakav Photoshop niti drugi program, nemože napraviti. Ovo moram fotograf sam da snimi, a kasnije malo da doda ili oduzme neke stvari, recimo, white balance, svijetlo, contrast i slična jednostavna podešavanja. O nikakvim "efektima" ovdje nije riječ!
I meni se dopadaju ovakve fotografije.
Thymallus | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| |
| |
MDujmović Visitor
Broj poruka : 159 Godina : 47 Lokacija : Bihać Datum upisa : 05.01.2012
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Čet 27 Dec 2012, 11:02 | |
| Voda u pokretu + duga ekspozicija = čarolija. Nikakav fotoshop, samo stativ. Isti efekat se može postići (a to fotografi znaju), kada se slikaju vozila u pokretu po noći. Duga ekspozicija + aparat na stativu = puno svjetlosnih linija a nigdje vozila na fotografiji. Samo treba raditi i eksperimetnirati s kadrovima i tehnikama slikanja. :ziveli : | |
|
| |
Radojica-pop Guide
Broj poruka : 1570 Godina : 49 Lokacija : Raška Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Čet 27 Dec 2012, 18:35 | |
| - Gegula ::
- Radojica-pop ::
- Gegula ::
- Curak creek bi bio ozbiljna slika da nije bilo foto shop-a,,,,ovako
Izvini a gde vide da je obradjivana u foto shop-u i kakve to sad ima veze!? Fotografija je odlicna! Ne razumem se u tehniku a pogotovo u foto shop,posto ovakva voda ispadne na slici kao da nije voda meni se licno ne svidja i kvari sliku,izgleda mi totalno neprirodno...nisam mislio da vredjam i da se svadjam... Pa ako se ne razumes u tehniku nastanka fotografije, zasto komentarises i potenciras nesto sto nije tako? I gde procita da neko hoce da se svadja? | |
|
| |
Gegula Guide
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Čet 27 Dec 2012, 19:43 | |
| Nisam potencirao nista ,samo sam rekao (mislio) da je slika radjena u foto shop ali ok,pojasnjeno je...evo za sliku ide ali meni se slika kao takva ne svidja....voda mi izgleda vestacka.... | |
|
| |
Pustolov_pecaros Fly fisherman
Broj poruka : 18 Godina : 36 Lokacija : Loznica Datum upisa : 08.12.2012
| |
| |
Big Bad Wolf Visitor
Broj poruka : 369 Godina : 54 Lokacija : Nis Datum upisa : 18.04.2012
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Pet 04 Jan 2013, 19:52 | |
| Kucica usred raja. | |
|
| |
Pustolov_pecaros Fly fisherman
Broj poruka : 18 Godina : 36 Lokacija : Loznica Datum upisa : 08.12.2012
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija Pet 04 Jan 2013, 20:07 | |
|
Hvala :) A nigde nkog nema... Sam si, reka, suma i tisina... stavarno "Raj"
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija | |
| |
|
| |
| Panorame i dr. detalji ribolovnih destinacija | |
|