| Điđi miđi :P | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Điđi miđi :P Sre 12 Sep 2012, 15:07 | |
| JA sam pri zadnjoj poseti Ribniku lepo lovio na Midza Lipljana ,ali na velicini 22 | |
|
| |
Flya Visitor
Broj poruka : 270 Lokacija : Bled Datum upisa : 06.06.2012
| Naslov: Re: Điđi miđi :P Sre 12 Sep 2012, 15:52 | |
| Sale volio bih da vidim tog miđa na 22 ako može. Evo moga na 14. @Đedo, znam ja da ti imaš i loviš na veoma finu dvojčicu ali to je još uvek karbon a da probaš onog skota od fiberglasa heh....mnogima se ne dopada jer je ko kuvana špageta i mnogi su oduševljeni samo četvorkom iz te serije...naravno, oni koji vole glass štapove. Karbon i glass dvojka u full flex verziji se 100% razlikuju. Ko god dođe ovde kod mene ako budem u prilici rado ču mu se pridružiti :ziveli : | |
|
| |
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
| Naslov: Re: Điđi miđi :P Sre 12 Sep 2012, 16:28 | |
| Seb,fantastican kolorit tvoje imitacije . Sto se tice ''spageta'' stapova,ja ih cenim i cesto sam ismejan iza ledja (sve cujem u roku od 1 -og h),sto sam uopste ljubitelj ultralight-a + ful flex-a. Jednostavno,svi jure ostre stapove (bar u JA),a ful + manje jacine smatraju sprdacinom. Posteno,ni ja njih ne smatram musicarima i vezacima | |
|
| |
Flya Visitor
| Naslov: Re: Điđi miđi :P Sre 12 Sep 2012, 18:27 | |
| Ih bre Mafke bas si smesan, tamo kod tebe se love aždaje od riba pa i non stop vetar tuče i normalno da im trebaju oštri i jaki štapovi ;) Šalu na stranu, ti takvi moderni štapovi su stvarno ekstra i posebno za Drinu te za ostale veče vode gde je distanca bitna ili za nimfarenje gde je opet oštar i dug štap opaka alatka u ruci znalca... Totalno razumem ja te tvoje kolege ali i ja jako volim i finiji pribor što bi malo ko poverovao budući da mi je štap wt12 i wt8 mnogo često u rukama tokom godine :D ali itekako lovim i nižim klasama. Sve ovisi šta, gde, kada i čime...nego da se vratimo temi. Ovaj midž je jedna od najjednostavnijih i među najskromnijim muhama. Potrebna ti je samo odgovarajuća udica, konac i oguljeno paunovo pero te malo epoxy-a ili laka...ja koristim uv lepak jer je to u cca4 sec tvrdo i nema čekanja dok se muva osuši.
Metoda kojojm sam dobro lovio koristeći miđeve je francusko nimfarenje i uzvodno popreko u bistrim vodama i najviše u sporim tokovima. | |
|
| |
Djomla-BL Guide
Broj poruka : 530 Lokacija : Banja Luka Datum upisa : 30.03.2009
| Naslov: Re: Điđi miđi :P Sre 12 Sep 2012, 19:47 | |
| Fantastični ulovi Interesuje me ima li ova imitacija midža i malo otežanja u telu? | |
|
| |
Flya Visitor
| Naslov: Re: Điđi miđi :P Sre 12 Sep 2012, 22:56 | |
| Nema, jedino otežanje je udica :) ali sa tankim predvezom lepo to potone taman gde treba, ako zelim dublje produzim predvez i malo dalje uzvodno bacim a ako je tok malo brži onda tonuči predvez ali mnogo češće sačmu i nema frke. Inače bez ikakvog otežanja lovim jer je voda tu spora a na nekim mestima lagano kruži. Inače ovakve glatke mršave nimfice posebno sa tungsten glavicama tonu veoma brzo i najčešće se koriste kod francuskog načina nimfarenja sa tim njihovim tipičnim dugim liderom i predvezom. | |
|
| |
Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Điđi miđi :P Sre 12 Sep 2012, 23:26 | |
| POstavicu sliku ovih dana ,crni midz je upitanju . Mafke upotreb takvih stapova ima smisla kada se love male ribe do 30 cm najvise ,za ostale ribe je to maltetiranje i ribe i ribolovca . | |
|
| |
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
| Naslov: Re: Điđi miđi :P Čet 13 Sep 2012, 00:16 | |
| - Sale ::
- POstavicu sliku ovih dana ,crni midz je upitanju .
Mafke upotreb takvih stapova ima smisla kada se love male ribe do 30 cm najvise ,za ostale ribe je to maltetiranje i ribe i ribolovca . Pa tolike ribe i hvatam brate pa uzivam u #2-ci,eventualno klena ponekog od 400 gr. Kada naleti klen od 700-900 gr,nemam kontrolu nad njim i uglavnom se spasi u sevar i grane. Logicno je da koristim jaci pribor kad se naostrim na krupnijeg klena,ali ovih dana zbog vodostaja i opreza klenova,samo #2. Nisam sado-mazo imenjce,evo dokaza #2 i #4-ka za malo vece ribe : Da ne bude da samo #2-ku forsiram,bez obzira na uslove lova | |
|
| |
Flya Visitor
| Naslov: Re: Điđi miđi :P Čet 13 Sep 2012, 10:27 | |
| krasan komplet Ne znam koliko su vam poznati midževi kakve je pokazao Oliver Edwards u jednom os svihu ft vido snimaka...koristim ih več dobrih 5 godina i nikada se nisam nešto proslavio sa njima...kod mene je manje više tako da što je muva jednostavnija to bolje lovi... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Điđi miđi :P | |
| |
|
| |
| Điđi miđi :P | |
|