Broj poruka : 1001 Godina : 60 Lokacija : Zaječar Datum upisa : 01.03.2012
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Pet 13 Jun 2014, 18:48
Svasta covek da procita ali preimucstvo coveka je u tome sto sve moze da odbaci kao glupost,tema bese ,,Zasto volim da lovim klena,,imam kolegu musicara ovde u Zajecaru pored dva timoka,on nikada ne ide u klenolov,zivi za dane kad moze da skokne na neki deo reke po pastrmku,kad slucajno ulovi klena tri put opere stap,kaze da mu je toliko prljav da ne zeli ocima da ga vidi. Jednom mi rece kako mozes Bahuse da lovis ovog smrdeza tom kreljevskom tehnikom,tako ti je to kolko ljudi tolko cudi.Kako rece Silvijo 100 zena 200 sisa.
Nikola Ilke Fly fisherman
Broj poruka : 3 Godina : 36 Lokacija : Nis Datum upisa : 16.09.2013
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sub 14 Jun 2014, 11:21
Pocelo je :) Mix, stap radi odlicno :D
Zarkotekica Visitor
Broj poruka : 349 Datum upisa : 07.09.2013
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sub 14 Jun 2014, 21:47
lep komad 620 gr ulovljen u toponicku reku
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Uto 17 Jun 2014, 17:26
Ova priča se uvijek na isti način završi ... samo se mijenjaju sporedne uloge u njoj
Silvio Guide
Broj poruka : 1829 Godina : 46 Lokacija : Na Neretvi Datum upisa : 28.12.2010
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sre 18 Jun 2014, 15:54
Klen od skoro 60 cm u vodi gdje ih ima dovoljno 100% nije problem da se ulovi. I nitko me nemože uvjeriti u suprotno.
Pishta Visitor
Broj poruka : 240 Godina : 43 Lokacija : Trnava,Jagodina Datum upisa : 20.01.2014
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sre 18 Jun 2014, 16:28
Silvio,voleo bih da budes moj gost i provedem te po lepim pastrmskim vodama,ali pre svega bih te odveo na jezero koje pravi reka Grza. Tu patroliraju ogromni klenovi,a neuhvatljivi su. Cini mi se da je cak i g. Mix na temi ''klendziski zabac'',provukao nesto o ovim klenovima. Mislim da postoji tema ''teske i lake ribe'',nisam 100 % siguran za tacan teme naziv ,a mislim da se i tu pominju famozni klenovi sa Grze. Ni Mix nije uspeo da prevari (ili je uspeo nesto malo ), i savetovao je koege da ne gube vreme pokusavajuci lov klena vec da love pastrmku.
Proveo sam puno god varalicareci na ovoj reci i jezerima,ali kada se ovi klenovi priblize varalici plivajucoj cak i u mirovanju i pokusam da varalicu polako pokrenem ( Rapalina imitacija pastrmske mladji br.3 npr.), klen bukvalno eksplodira kao bombu neko da je bacio. Uzaludna su bila moja strpljiva cekanja i kamuflazna garderoba kao komandos, NISTA tim klenovima nisam mogao a nisam jedini. Pokusavali su iskusniji musicari,ali vrhunac dana je bio kada se samo obazre i lenjo pridje imitaciji i osmotri je. Ogromni klenovi su kao sto sam pmenuo u samom hladu blie obali,ili vece jato lepih primeraka sam oprodje lagano i izludime.
Voda je kristalno bistra na plicim delovima gde se recica uliva u jezeroi bukvalno mozes da klencugi brojis krljust i samo se divis lepim crvenim perajima dok ''levitira''.
P.S. Pominjao mi je kolega da je sada pokojni majstor za klena u sred noci na dubinski metod na kederovanog pesa uspeo u par navrata da ulovi orijase od blizu cetiri kg,ali ja to ne svrstavam u sportsku metodu.
MaxFly Visitor
Broj poruka : 297 Godina : 45 Lokacija : Villach,Östereich Datum upisa : 01.01.2011
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sub 26 Jul 2014, 07:23
Ovaj je uhvaćen na rijeci Kokri u Sloveniji.
Iako je Kokra prepuna svih vrsta mušičarskih riba meni je najslađe bilo pecati ovakve glavonje.
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sub 26 Jul 2014, 07:32
Max
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sub 26 Jul 2014, 09:19
Evo me opet na jednom od najboljih balkanskih revira. Lim i Ljuča su puni lipljena i pastrmke, a u svakom viru šeta i po nekoliko mladica. Plavsko jezero je puno pastrmki i štuka, ali za početak ću ipak da obiđem jedno klendžijsko mesto...
Zašto?
Valjda zato što treba ići redom. First things first - prvo treba uloviti prvu mušičarsku ribu, baš onu koju je tako lepo i precizno opisao onaj stari Rimljanin Aelian.
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sub 26 Jul 2014, 10:38
Bravo Max, lepotan!! :ziveli :
MaxFly Visitor
Broj poruka : 297 Godina : 45 Lokacija : Villach,Östereich Datum upisa : 01.01.2011
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sub 26 Jul 2014, 10:52
Bilo je još dosta takvih ali i većih.Taj mi je bio prvi,na bukvalno drugi zabačaj,pa sam se malo spetljao(što se i vidi na slici). Ustvari žurio sam da što prije zabacim jer mi je to bio prvi ribolov ove sezone(nažalost).
Kokra je idealna rijeka,za moj ukus,malih dimenzija,plitka i prepuna ribe.U njoj se na jednu univerzalnu nimfu mogu uloviti razne vrste ribe klen,pastrmka,škobalj,mrena a na ušću Kokre u Savu(na slici meni iza ledja) se hvata lipljen..
Predivni tereni i odličan ribolov.. Taj klen na slici je uzeo osu koju sam pravio kombinacija balze i foama a ostale ribe pastrmke,klenovi i jedan škobalj na ovu nimfu.
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sub 26 Jul 2014, 13:10
Prelepa reka .. Na prvoj slici sa obalom me bas podsetila na nasu Nisavu. (ali naravno sa dosta manje riba u njoj)
Da protice kroz neku ""normalnu" zemlju verovatno bi prica bila potpuno ista.
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Sub 26 Jul 2014, 15:15
Mix, sutra sam u Plav. Ako se vidimo, pred mrak me vodis na stuku...
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Ned 28 Dec 2014, 09:33
Moj sin:
Prvo klenovi u šake, pa onda ostalo.
Vrbanić Danijel Visitor
Broj poruka : 162 Godina : 53 Lokacija : Varaždin Datum upisa : 21.12.2013
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Ned 28 Dec 2014, 19:23
Pogledajte film i presudite koju ribu je lakše uloviti klena ili pastrvu. Od dvadesetak riba na ovom dijelu vode gdje klena ima možda čak i više nego pastrve od dvadesetak riba samo su dva bila klena.Što mislite zašto?Ili još jedan primjer. Prije tri godine večinu vremena proveo sam mušičareći klena i druge ciprinide jer nam je pastrvska voda bila devastirana od strane kormorana i samo tri klena bila su duža od 40 cm.A ove godine sam u trideset izlazaka na pastrvu imao 30-tak pastrva preko 40 cm dužine što potvrđuje stajalište večine u ovoj raspravi da je kapitalni klen puno zahtijevnija mušičarska riba.