Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Zašto volimo da mušičarimo klena?

Ići dole 
+39
Mare035
Fly Carpenter
Vrbanić Danijel
Ervin-Eko
Nikola Ilke
Stimulator 64
Djuka
Andrija98
Beso
Pishta
Face90
Zarkotekica
Peja
Fly Daddy
Andrei.A
Ranko
Milan_klenaros
Big Bad Wolf
MaxFly
Platipus2000
Sasa D
NMilanovic
Ducka
NemaNja95
Bahus
Lale
Murino
Gegula
Pedja GM
Sasats
ShoneFly
Predrag
SnikS
MarkoTimokRiver
Sale
Madjoni
Mafke
Silvio
Mixmaster
43 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
AutorPoruka
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 12 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 12 EmptyČet 05 Jul 2018, 19:37

Nema jačih fightera od salmonida. Štuka samo tako izgleda, kao neki harambaša, ali njena borbenost na udici je na nivou klena ili mladice - osrednja.

No, stara je zabluda da je bolja "mušičarska riba" ona koja se više otima. Jok, atraktivnosti mušičarenja neke vrste doprinosi dugi niz faktora. Ja čak i nisam ljubitelj prevelike živahnosti riba koje kontaktiram.

Meni vrlo često dosadi da se natežem sa brojnim pastrmkama i lipljenima. Ruka me ponekad zaboli kad ih rasheftam. Vrlo često kažem "Ajde bre, izlazi već jednom, koji ti je..., pustiću te." Laughing. Jednom sam u Sloveniji polomio vrhunski štap jer mi je dosadilo da vadim kalife od po 2-3 kg. Nemajući više živaca da ih teglim, jednu poveću sam povukao vrlo snažno i riskantno u jakom brzaku i "kvrc" štap puče i to na oko 1m od vrha.

Jes' da su mi i klenovi polomili jedan omiljeni štap na Plavskom jezeru, ali to je bilo zato što sam komade od po 1.5-2kg u neverovatnom broju (i to moram da tajim da nekoga ne opali infarkt, bolesti srca su vodeći uzrok smrti u poslednje vreme Laughing ) glisirao preko lokvanja. Tu nema druge- tippet 0.20mm, jaka bambula i čim ga pecneš odmah ga dižeš ka sebi (isto važi i za tamošnje štuke)
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 12 EmptySre 24 Okt 2018, 20:35

Ja rekoh da se moda menja. Jedina razlika između ovoga i mušičarenja salmonida je u pegama. Klen ih nema, osim ako nije bolestan. To je sve. Sve ostalo ostalo je isto. Ovaj fenomenalni video to jasno pokazuje. Ko nije slep, može da vidi:

Na snimku je zanimljiva klendžijska rečica, kakvih ima širom Evrope. Ko ne boluje od pega, može da uživa u njima i u nadmudrivanju sa opreznim, inteligentnim, znatiželjnim...pa čak i ukusnim klenom.
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 12 EmptyPon 07 Jan 2019, 19:07

Ja volim da mušičarim klena, jer znam da ću u ovoj 2019. da ih rasturim Laughing

Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 12 46598041952_7f14a0f8f1_c

Nameračio sam se na neke opasne reke i jezera na kojima ne da niko ne mušičari klena, nego lokalni ribolovci ne mogu ni da zamisle šta će da se dogodi kad 'mesar iz Niša' uleti u vodu. Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 12 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Zašto volimo da mušičarimo klena?
Nazad na vrh 
Strana 12 od 12Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
 Similar topics
-
» Sve o lovu klena

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Mušičarenje klena-
Skoči na: