Broj poruka : 1829 Godina : 46 Lokacija : Na Neretvi Datum upisa : 28.12.2010
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 12:41
Svima koji misle da Mix radi klena ide u CG neka vide sliku s Mladicom izraz njegovog lica za vrijeme borbe i poslije kad je ulovio i ja nemam šta više da kažem o temi lov klena vs lov salmonida.
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 13:53
Silvio ::
Svima koji misle da Mix radi klena ide u CG neka vide sliku s Mladicom izraz njegovog lica ...
Prvo - Mix prvenstveno ide u CG jer je okruzen prijateljima i tamo se oseca kao da je kuci. Nisi valjda pomislio da je zapucao 300km jer nema gde blize da peca?!?
Drugo - Nema taj izraz lica veze samo sa mladicom (mislis da mu je ovo prva?), isto je kad je u pitanju bucov sa Morave, krupan karas ili crvenperka sa neke bare - klen, pastrmla, lipljan ili stuka. Niti je to vezano jedino za velicinu ulova - Isto tako sretnog sam ga video kad je uspeo na vidjeno da prevari i obicnog cverglana na nimfu. Covek jednostavno voli i uziva musicareci sve vrste riba. Zato mislis je imao drugaciji izraz lica sa klenom od 3kg na stapu.
Biti iskljuciv znaci prvenstveno ogranicavati sebe u nekom uzitku.. A uzitak je prvenstveno individualan osecaj i za svakog moze biti drugaciji - samim tim iskljucivo licni gubitak.
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 13:56
Evo ja licno uzivam musicareci cak i "suncice/japance" apsolutno ne vidim u tome nesto lose (ko ume da uziva ne reba mu ni para ni muzike). Odavno je zavrsena ta prica uzivamo loveci samo salmonide a sve ostalo je ... To vise ni deci u predskolskom ne moze da se proda!
Ja mogu da razumem neko "ne znanje" ali ne i tu cudnu a potpuno ne opravdanu iskljucivost. Niko od nas nije ni glup, neimformisan ili uskracen za neku vrstu ribolova, vode ili ribe pa da smo nesto kako ti verovatno mislis "osudjeni da lovimo klena" (a usput jos i lazemo da nam je lepo jer nemamo sta drugo). Ako podjes od toga a onda shvatis da je to iskljucivo nas izbor (a ima nas jako mnogo) nelogigno je da na kraju makar ne pomislis da i u tome postoji nesto zanimljivo.
Pa opet ponavljam.. Ne znanje mogu da razumem ali ne i neko makar osnovno razumevanje ili jednostavno interesovanje sta li mi "ludaci" u tome vidimo zanimljivo!
... ja nemam šta više da kažem o temi lov klena vs lov salmonida.
I trece - Ti ne znas cak ni u kojoj temi pises / ova nosi sasvim drugaciji naslov Zašto volimo da mušičarimo klena? Igleda bitno da je tema o klenu pa sad sve jedno ti sve istu pricu teras ..
Deluje mi prijatelju da je tvoja casa do vrha puna i da nema mesta cak ni jedna nova kap da se doda - te nemoj ovaj odgovor licno ni da shvatis,
Silvio Guide
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 14:43
Gledaj ti se svojim postom obraćaš direktno meni pa ču ti na taj način odgovoriti: 1. Ja sam u svakom svom postu naglasio da odobravam svačiji ukus izbor i mišljenje i kao takvo ne dovodim ga u pitanja uopće. 2. Ja i dalje stojim iza svojih riječi što se mušičarenja tiče jer da nije tako bar negdje na ovoj zemaljskoj kugli bi postojao revir za mušičarenje gdje bi dominatna riba bio klen i ljudi bi zbog te ribe prelazili recimo po 3000km jes ali malo morgen. 3. Tko si ti da kažeš i djeliš bilo kakve ocjene o tome kakav je tko ribolovac ili osoba zato te molim prije nego li preraste sve ovo u neko glupo prepucavanje da pročitaš moje postove i sve će ti biti jasno zašto sam započeo postovanje u ovoj temi i da ja uopće ne osuđujem one koji love klena dapače i ja ga lovim nekad iz zabave a nekad samo zbog toga što ne mogu do salmonida. i na kraju prijatelju moj moja čaša je doista uvijek "napola puna" a nikad "polu prazna" jer me takvi motivi vode u životu i rad se družim i provodim vrijeme s optimistima a pesimizmom smo i onako svi na ovim prostorima okruženi.
Pishta Visitor
Broj poruka : 240 Godina : 43 Lokacija : Trnava,Jagodina Datum upisa : 20.01.2014
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 18:29
Salmonide su siri pojam da bi ih stavljali u poredjenje s'klenom. Saleja moj zemljak haos pravi u lovu mrene,a da li moze koja salmonida da se poredi po borbenosti sa mrenom ? Sta te mrene od blizu 2 kg prave stapovima klase #6 i #7,to je ludnica Saleja ne izbacuje fotose,steta,ali zadnje borbe sa mrenama koje je jedva uspevao da privuce,steta je sto nisu zabelezene kamerom. Bilo je komada kojima bukvalno nije mogao nista da uradi,sem da se divi poslednjem pogledu na repno peraje kao dva dlana sirine
NMilanovic Guide
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 18:54
Vidi prijatelju .. Ovo je osnova svakog tvog posta u bilo kojoj temi o klenovima ..
Zašto mušičarimo klena? Zato jer vam nedostaje Salmonidnih rijeka ili riba
To je uvek ista recenica kojom ulazis u bilo koju temu i isti zakljucak koji na kraju svake price das. Verujem da je to tako je mi se cini da ne znas da nabrojis vise od 5 pasrmskih reka po Srbiji niti gde se one nalaze. (da je drugacije ne verujem da bi ovo uopste i napisao) Za jug i istok zemlje garantovano, a cini mi se da nisi potpuno svestan ni broja ativnih musicara koji te reke redovno obilaze!
Ja stvarno ne osecam nikakvu potrebu da ti odgovaram (u mojim postovima nema 110% niceg licnog) dao sam par gerelanih odgovora jer dosta kolega koji pocinju da musicare (vecinom upravo klena) cita ovu temu i mislim da sam u njima reko sve sto sam imao - pa se iz dalje diskusije povlacim. pozzzzz
Andrija98 Fly fisherman
Broj poruka : 7 Godina : 26 Lokacija : Cacak Datum upisa : 10.03.2014
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 19:13
Jedan moj klen od letos! Nadam se da će ovog leta doći još neki lep. :)
Pishta Visitor
Broj poruka : 240 Godina : 43 Lokacija : Trnava,Jagodina Datum upisa : 20.01.2014
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 19:25
Andrija bravo decko .
Milanovicu,nemoj da se ljutis na naseg kolegu,vidis da je sav pun sazaljenja prema nama ciprinidasima. Lepo sto je uvidjavan,hvala mu. Zaista nema potrebe misliti da mi iz razlicitih delova Srbije namamo nikakvog izbora za lov atrativnih vrsta riba,naprotiv,izbor je ogroman .
NMilanovic Guide
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 20:34
Bravo Andrija majstore!!
Djuka Visitor
Broj poruka : 205 Godina : 40 Lokacija : Kotor Varos Datum upisa : 09.05.2011
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 20:45
Ljudi, stavljajte smajliće na krajevima rečenica da neko ne pomisli da ste ozbiljni kada poredite klena i mrenu sa pastmkom i lipljenom!
Zarkotekica Visitor
Broj poruka : 349 Datum upisa : 07.09.2013
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 22:28
Andrija98 ::
Jedan moj klen od letos! Nadam se da će ovog leta doći još neki lep. :)
Svaka cast kolega skidam kapu na lepom primerku
Stimulator 64 Visitor
Broj poruka : 324 Godina : 60 Lokacija : Zaječar, Srbija Datum upisa : 16.04.2009
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Čet 12 Jun 2014, 23:22
Broj poruka : 2568 Lokacija : bare,rukavci,kanali Datum upisa : 25.06.2009
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Pet 13 Jun 2014, 06:00
Djuka ::
Ljudi, stavljajte smajliće na krajevima rečenica da neko ne pomisli da ste ozbiljni kada poredite klena i mrenu sa pastmkom i lipljenom!
Mrena je doista zahtevnija kao ciljani ulov mahačem nego pastrmka,klen i lipljan . Nema baš preterani broj mušičara koji se mogu pohvaliti ulovom te ribe dok je verujem barem svako od nas imao ulove kako lipljana tako i klena i pastrmke .
Mislim da krupnijih klenova računam na ribe od kilo pa naviše ipak ima u prilično većem broju na vodama u BIH i Hrvatskoj nego u Srbiji pa je to možda glavni razlog zašto nisu preterano zanimljive mušičarima sa tog područja.
Silvio Guide
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Pet 13 Jun 2014, 07:37
Ako izuzmemo Drinu i Nišavu koja nije tipična pastrvska voda te rijeke koje navodiš nisu rijeke nego potoci a o zemljopisu imam u malom prstu kao ti u glavi...opet neko podcijenjivanje. Mladom kolegi Andriji svaka čast na ulovu!
NMilanovic Guide
Naslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena? Pet 13 Jun 2014, 09:59
Bas tako Shone .. Mrena na bilo kom stapu definitivno ostavlja utisak a na laganom musicarskom priboru je prosto nezaboravna.
Jebes ga .. Prvom stapu, koji sam ja izlomio jos negde u jesnen '98, je upravo presudila krupna mrena. U to vreme su lagani i ostri grafitni stapovi bili jednostavno previse kruti za takvo nadmetanje. Mislim da je generalno vise ljudi polomilo stapove od mrene nego od sarana..