Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Zašto volimo da mušičarimo klena?

Ići dole 
+39
Mare035
Fly Carpenter
Vrbanić Danijel
Ervin-Eko
Nikola Ilke
Stimulator 64
Djuka
Andrija98
Beso
Pishta
Face90
Zarkotekica
Peja
Fly Daddy
Andrei.A
Ranko
Milan_klenaros
Big Bad Wolf
MaxFly
Platipus2000
Sasa D
NMilanovic
Ducka
NemaNja95
Bahus
Lale
Murino
Gegula
Pedja GM
Sasats
ShoneFly
Predrag
SnikS
MarkoTimokRiver
Sale
Madjoni
Mafke
Silvio
Mixmaster
43 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Sledeći
AutorPoruka
Silvio
Guide
Guide
Silvio

Broj poruka : 1829
Godina : 46
Datum upisa : 28.12.2010

Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 10:03

Vjerujem da je mrena što se borbe tiče extra na FLY štapu, jedina riba koja se po borbenosti sa mekousnom pastrvom može mjeriti samo što ne pravi skokove kao meka ali da zna koristiti struju i da vuče kao mali vlak to je i skidam kapu za borbenost, definitivno najbolji borac mutnih voda.
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

Broj poruka : 2245
Godina : 45
Datum upisa : 13.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 10:08

Silvio ::
Ako izuzmemo Drinu i Nišavu koja nije tipična pastrvska voda te rijeke koje navodiš nisu rijeke nego potoci a o zemljopisu imam u malom prstu kao ti u glavi...opet neko podcijenjivanje.
Mladom kolegi Andriji svaka čast na ulovu!

Zemljopis u malom prstu = U Srbiji imamo samo dve pastrmske reke Drinu i Nis-avu (a jedna od njih i nije tipična pastrvska voda)
Znaci samo jednu jedinu pasrmsku reku odnosno Drinu i gomili nekih potoka -  Bravooo
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 10:21

NMilanovic ::
Verujem da je to tako je mi se cini da ne znas da nabrojis vise od 5 pasrmskih reka po Srbiji niti gde se one nalaze. (da je drugacije ne verujem da bi ovo uopste i napisao)
Za jug i istok zemlje garantovano, a cini mi se da nisi potpuno svestan ni broja ativnih musicara koji te reke redovno obilaze!

Pirot, Vranje, Leskovac, Nis, Aleksinac, Zajecar itd.. (Lakse nego da ti nabrajam sve reke)
Da li u opste imas predstavu koliko musicara ti gradovi imaju i kakvim su terenima i rekama okruzeni.. Ljudi tamo musicare generaciski (ono tradicije jos od dede sve do unuka).

Ti "potoci", kako ih ti zoves, su jos uvek toliko "mali" da se retko gde mogu lagano gaziti a ribolov je jos uvek otezan.

Recimo kad bi prosetao samo do Pirota docekala bi te tako snadbevena musicarska radnja da bi pomislio da si Londonu. Kad bi pitao gde taj dan da lovis morali bi da sastave manju komisiju da se dogovore gde prvo da te posalju.

Poslednji izmenio NMilanovic dana Pet 13 Jun 2014, 10:34, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 10:34

Čuj sve OK ja uopće ne podcijenjujem nikoga zašto to potenciraš stalno? Ali ti trebaš biti iskren i priznati da Srbija i nema neke pastrvske vode tj. ako i ima da (nisam posjetio niti jednu) u njima baš i nema neka populacija pastrve lipljena itd... (Gradac, Moravica) reviri izuzimam. A sad o tradiciji mušičarenja i gdje to ljudi češće upražnjavaju u BiH ili Srbiji nema potrebe da naglašavam.
Ja bi iskreno volio da recimo s tobom provedem jedan ljep dan mušičareći Klena, Mrenu ili recimo Bucova zašto ne?!
A uvjeren sam da bi i ti rado probao uloviti jednu meku ili recimo marmoratu i siguran sam u to kad bi držao u rukama jednu tako endemsku Salmonid-u u rukama (znajući da to samo na tom mjestu i toj rijeci možeš doživiti) i osjetiti draž borbe s njom i draž kad je prevariš da više nikad ne bi podcjenjivao ništa i nikoga.

Znači poanta je u tome da uvijek treba samo opušteno i polako sve kad tad dođe na svoje mjesto.   :ziveli   :
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 11:44

Da bi lakse ukapirao postovacu ti slike kao primer jednog od "tih potoka" iz Pirotskog kraja
Visocica - Rzana
Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 2vbkfus
(Originalna sa mog avatara)
Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 21bsxaq
(Miki Rzanac - obe slikane prosle god iz vode - trenutno je vodostaj jos uvek veci)

Trenutno je aktuelna majska / Meta su autohtone domace potocare / Kilasice kao ulov su cesta pojava a lovljene su i prave lepotice oko broke 2,5.
Slicno je i sa ostalim rekama u regionu (kanjone Temske, Jerme itd.. bolje da ne pominjem svaka slika je za Desktop)
Moravica je mozda trenutno i daleko naj-neposecenija reka u okolini.
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 11:47

Daleko od toga da u Srbiji nema prelepih pastrmskih reka ali daleko od toga da one nemaju svoje probleme kao i sve ostale vode u regionu, mislis da u Bosni cveta cvece sto se ribljeg fonda tice.
(sve isto kao kod nas, imaju vise vecih voda pa su posledice mozda manje primetne ali se sve svodi na isto)
Sto se tradicije tice vas je izgleda tamo zapadnije neko ozbiljno zbunio, pa vise ljudi u tom kraju ima sto su neki deo pribora dobili od dede nego sto uopste koriste internet vezano za musicarenje.

Ja upravo to jos pre 10-tak postova i pokusavam da ti objasnim ..
NMilanovic ::

Niko od nas nije ni glup, neimformisan ili uskracen za neku vrstu ribolova, vode ili ribe pa da smo nesto kako ti verovatno mislis "osudjeni da lovimo klena" (a usput jos i lazemo da nam je lepo jer nemamo sta drugo).
Ako podjes od toga a onda shvatis da je to iskljucivo nas izbor (a ima nas jako mnogo) nelogigno je da na kraju makar ne pomislis da i u tome postoji nesto zanimljivo.

PS. Za Klena, Mrenu ili recimo Bucova ces morati malo da sacekas - mozda i do Avgusta po svemu sudeci
(Klendjiske reke bas kasne sa sredjivanjem) ali docekacemo i to - Taman da se dobro napecamo salmonida i lepo uzelimo!
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 11:54

Glupi Bosanci niti internet ne zanaju da koriste  help 1 (imaju evropskog FF prvaka i redovno na svijetskim prvenstvima nastupaju što misliš zašto?)...
aj ba daj sliku tih voda ljeti da vidimo kakav je vodostaj i neda mi se više sekat s tobom postaješ bezobrazan...
Nazad na vrh Ići dole
Pishta
Visitor
Pishta

Broj poruka : 240
Godina : 43
Datum upisa : 20.01.2014

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 12:27

Ma Silvijo druze,fakat je da BIH je zakon za vode i ribolov,ali shvati da ima prelepih voda i u Srbiji (dosta manje nazalost,ali je ima ),ali utisak zadrtog klenarosa se ne moza odrediti, nikakva voda. Eto,ja bi npr. potrazio krupne klenove kada bih se pojavio na tvom podrucju,obaveznooooo  :ziveli : 
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 12:47

Dobro došao si kad god hoćeš ... kod mene imaš i posebnu vrstu klena (turski klen - stugač - sval) koji se mnogo više hrani mušicama npr. od običnog klena glavonje i ovu ribu nekad predveče pecam na suhu što zna biti ljepo. I ja uopće ne sporim da u Srbiji ima preljepih salmonidnih voda (doduše ne veliki broj) i neznam zašto se to potencira nego samo kažem a što je apsolutna istina da BiH ima 100puta više takvih voda a malo sam i rekao. I nikad nisam reko da je bilo koja riba ili vid mušičarenja bez veze samo sam iznjeo svoje mišljenje šta je za mene ljepše bolje izazovnije i meni zanimljvo.
Nazad na vrh Ići dole
Zarkotekica
Visitor
Zarkotekica

Broj poruka : 349
Datum upisa : 07.09.2013

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 14:10

Desi ti bio 98 god, de si pecao druze,u racinom knjisku de su svi musicari upisani koji se znaju sa racom ti si upisan ako se nevaram 2010 ili 2011 god a svi smo ucili od njega.ja se tebe nesecam u tom periodu iako sam ja ucio 2000 god tada su bili raca ,vanja kuzma pera randja mali,mersid miljan malo kasnije pa zakula,zuba vogeli,tasa a tebe se nesecam brate,jedino ako si pecao kao samostalac pa te tada nismo znali
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 14:18

Ja sam bio u Čapljini gdje i sad...
Nazad na vrh Ići dole
Zarkotekica
Visitor
Zarkotekica

Broj poruka : 349
Datum upisa : 07.09.2013

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 14:20

ne ti brate
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 15:40

i neda mi se više sekat s tobom postaješ bezobrazan...

Nisam siguran sta sektat znaci ali sve jedno odgovoricuti na ovaj deo bezobrazan..

Ako izuzmemo Drinu i Nišavu koja nije tipična pastrvska voda te rijeke koje navodiš nisu rijeke nego potoci ...
A posle par razmenjenih postova..
Ja uopće ne sporim da u Srbiji ima preljepih salmonidnih voda ....

Ovo ti je samo zadnji primer ...
Ja uopste ni ne vodim nikakvu raspravu sa tobom .. samo reagujem kad neko napise da je napolju mrak u dva popodne. I nisam ni malo bezobrazan.
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 15:54

Sekat - zajebavat- nedjebavati itd...
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 EmptyPet 13 Jun 2014, 15:57

"Sto se tradicije tice vas je izgleda tamo zapadnije neko ozbiljno zbunio, pa vise ljudi u tom kraju ima sto su neki deo pribora dobili od dede nego sto uopste koriste internet vezano za musicarenje."

Toliko o tome da nisi bezobrazan...
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zašto volimo da mušičarimo klena?   Zašto volimo da mušičarimo klena? - Page 7 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Zašto volimo da mušičarimo klena?
Nazad na vrh 
Strana 7 od 12Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Sledeći
 Similar topics
-
» Sve o lovu klena

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Mušičarenje klena-
Skoči na: