Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Flyfishing avantura na Christmas Islands

Ići dole 
+11
Peja
Ervin-Eko
Ersin
Big Bad Wolf
Murino
Mohiko
Mixmaster
Redtag
NMilanovic
Keno
Bojovic Danijel
15 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći
AutorPoruka
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

Broj poruka : 686
Godina : 52
Datum upisa : 11.07.2010

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptyPet 08 Mar 2013, 20:22

P.S.

Ovaj drugi Gt u cetvrtom danu je procijenjen na preko 25 Pfd.
primijeticete da na kraj ni Pfd. vise ne broje, nego samo, dobra riba je komentar.
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptyPet 08 Mar 2013, 20:29

26.02.2013

Dan VI

Cijeli sam dan bacao sa 10kom i 12ticom, ubio se u prelijepoj prirodi ali ribarskoj pustinji, nekako naleceh na dva
Quinfish i jednom Langnose Emperor, kojega cete sad vidjeti, sumnjam da me neko nasadio, ili guide,
ili ga nagovorili kolege.

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 14jn6e1

PS. Trebacu dva dana mozda da ovu reportazu zavrsim, izbirao sam nekih 100nak slika od preko 800 samo mojih
koje cu vam pokazati, sa tekstovima, predstavljacu vam dan za dan, sta se dogadjalo u ribovovackom raju.
Molim vas ne upadajte mi sa komentarima dok ne zavrsim. Hvala.

Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 12:03

Teren ribolovacka nula, ali priroda ekstra.
Posto ovi mauri sa prirodom zive i njena bica zijene, zivotinje nevide u covjeku neprijatelja,
ne treba da zumiram,mogu da im pridjem polako i ja sam dio prirode.

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 E66lq8
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 12:05

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 2li7itz
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 12:07

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 20uu7pi
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 12:10

A ovaj zajebani igrac je veoma brz, i dok ja probam da ga fotografiram, izgleda mu je dosadilo,
hrabri malenko me napada. (malenko je rak veliki ko dvije sake)

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 264riis

Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 12:30

27.02.2013

Dan VII

Vec sinoc sam primijetio, na tabli u kantini, ubacen sam u drugu grupu, razlog neznam, ubazili su me u grupu,
koja je puna,normalno 4 ribara sa dva vodica, sad 5 ribara i 3 vodica, neprijatno mi je, nebi zelio nikoga da
opterecujem.Pitam sjutra dan odma, oprostite nov sam u vasoj grupi, kakav je vas plan i kakva je raspored.
Oni totalno opusteni, kazu mi idemo pecamo i uzivamo, nikakvih ustucenja nema.Pitaju me jesi li upecao juce
dobru ribu, ne pitaju koliko Pfd., nego dobru, kazem ne bio sam u pustinji.Dolazimo na mjesto oni kazu ti i
jedan on njih koji juce nije uhvatio dobru ribu imate prednost da birate teren, da pocnete.

Ja krenem u potragu, na jedno malo smo strvo, dok ja ocima snimam teren ovaj moj mauri snima mene, i
onda me pita" Oprosti sto pitam, jesi li lovac " ja ga pitam zasto " On mi kaze, vidi u meni lovca, po nacinu
mog ponasanja u prirodi.

Ja mu objasnjavam da nijesam njemac, sto ga nimalo nije iznanadilo, vidjeli su me, samo u sorcu, sav istetoviran,
a cim sunce moju kozu poljubi, sa potamni, svabe ili blijedi ili crveni ko rakovi.Covjek mi kaze " Izbirao si super
teren za lov, uzmi svoje koplje lovac i idi loviti" od tog tenutka u navoj grupi niko vise ne kaze stapovi nego koplja
.
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 12:46

Krecem u lov, trazim, gledam vrebam, nista mom oku ne moze izbjezi.

proslo je 10min. dojednom male zipole, bjeze iz dubine u sami plicak, jos nevidim nista, ali moj strimer, strazari,
cuva granicu ka dubini,pravo na granici u plavu vodu. Udarac ko munja iz vedra neba, prvo drzim strunu skroz cvrsto
pa kontra rukom, pa kontra tijelom,sad smo vec u ljutitom sukobu, Nautilus CCF kocnica je skroz zatvorena, ipat ode
beking da da sam je skroz otvorio. Borimo se, ja probam da joj se tako suporostavim, da je zaustavim, da joj opet
beking otmem, nazad metar po metar, idem ka ivici, stap drzim kolko mogu uvis, svertan toga ako dodirne negdje
kamen gubim, ona pobjedjuje.Borimo se, polako, postepeno, se vraca beking kroz prstenove stapa na moju CCF.
Stize i struna, cm po cm, otimam ribi, sve je blize, i onda dodje i taj trenutak, prvi pogled, odusevljen sam,
kad odjednom moj vodic me pretece i stoji izmedju mog stapa i ribe, riba se jos nije predala.
Vidim ja, on nervozan, oce covjek da mi pomogne i moju ribu izvadi, ja mu kazem, molim te nemoj slucajno da
dirnes moju ribu.On iznenadjen, pita "Stvarno", ja kazem "Da, ja sam vadim svoje ribe", on se zadovoljan nasmija
i ode na obalu.Riba je savladana, hvatam je za rep i predatsvam vam je, jos sam u americkom fazonu i mislim evo
mene u 30Pfd. Klubu.

Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 12:48

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 Sqtdgy
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 12:52

U desnoj ivici njegovih usta, vidite kafenog strimera, moja imitacija zipole od 15cm na udici 6/0

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 Biqd09
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 13:03

Posle ovog brzog uspjeha, adrenalin me opio, ostavio sam zadovonjan 12ticu, uzeo 8icu i u potragu za Bonefish-om.
Trazim ih u plicaku, preko pijeska, nista ni traga. Izmedju dva ostrva, struja talasi, vidim ribe kako jasu tajas.
Mislim se koje su ovo, polako se prikradjujem i nemogu da vjerujem sta vidim, izgledaju ko Bonefish, ali udaraju ko
bucovi u talas u male ribe, ok, maslinasti Closer pada u talas, i imam, dan snova, kad god su kolege pogledale prema
meni moj je stap bio savijen, smiju se i kazu nije ni cudo da su te iz one gruope izbacili, sale se nastavi samo tako
i mi cemo te izbaciti. Necu da sav ubijam sa brdom slika, pokazacu vam samo kapitalce.
To su bile ribe oko i preko 70cm.

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 W0hnb5
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 13:05

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 Spyec2
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 13:06

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 I7998m
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 13:18

E kad sam se napecao, stvarno dobrih i jakih Bonefish, pred kraj dana, uzeh opet 12ticu, ono aj da probam
stvarno sam zasitio dusu, napecao se, ali nesto mi u meni kaze, zabaci 12ticom za kraj.
Nikakve aktiviteti nema, jedan meni zanimljiv teren, napadam, mamac imitacija lignje, primijetio sam
ovi GT vole lignje ko i ja, kad sam na moru u CG svakji dan jedem lignje, lignje su zakon.
Neznam jesam li 15tak minuta bacam, pojavi se sila, skopa lignju u zabacaju, samo sto pade u vodu i
pljusnu na povrsinu, skoci priba pola glave iz vode u uze ju punim, bila se tako zalecela i strimera zaobisla,
da ja u udaru vec bila u suprotnom pravcu od mene, svom snagom i tijelom lezala na struni, kontra???
nemam sansa da ista mrdnem, suprostavljam joj se samo mojim tijelom, prve sekunde su protekle,
jos sko u jakom kjontaktu sam borba pocinje, rvanje ko sa covjekom, oce stap iz ruke da mi strgne,
ja se nedam, dok polege cestitaju, daju savjete, podrzavaju i slikaju, ja i riba se borimo.
A ptice prate moju veliku ribu, misle da je u lovu i padaju se plijenu, malim ribicama.

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 Dpeosm
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 EmptySub 09 Mar 2013, 13:20

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 6iwj05
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 4 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Flyfishing avantura na Christmas Islands
Nazad na vrh 
Strana 4 od 9Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći
 Similar topics
-
» Flyfishing avantura na Bahamas
» Flyfishing avantura na Seychellen
» Flyfishing avantura na Azores
» Flyfishing avantura u Mozambiku
» Flyfishing ...

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu