Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Flyfishing avantura na Christmas Islands

Ići dole 
+11
Peja
Ervin-Eko
Ersin
Big Bad Wolf
Murino
Mohiko
Mixmaster
Redtag
NMilanovic
Keno
Bojovic Danijel
15 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći
AutorPoruka
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

Broj poruka : 686
Godina : 52
Datum upisa : 11.07.2010

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 Empty
PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptySub 09 Mar 2013, 21:22

Detalji dana, ja na svom ribolovackom mjestu, plijen dana i brod.

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 2chq169
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptySub 09 Mar 2013, 21:24

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 2ywwps6
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptySub 09 Mar 2013, 21:25

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 3581h5v
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptySub 09 Mar 2013, 21:29

Jos dan nije gotov, iz ribolovackog vida, da.
Ali mi manijaci morki i premrznuti do kostiju i duse nam drhte.
Moramo sad ozadi na kamion, na klupu i nekih 15m voznje i promaje, uhhhh ruzno.
Trebao sam 20tak minuta pod vreli tus da prestanem da drhtim.
Tako zavrsava ovaj dan.
Nazad na vrh Ići dole
Redtag
Visitor
Redtag

Broj poruka : 355
Datum upisa : 15.06.2012

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptySub 09 Mar 2013, 22:48

Sjajno, Danijele! Tvoji dosadasnji dogadjaji su opasni za kardiovaskularni sistem. ;) cool photos dobar post
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptyNed 10 Mar 2013, 08:50

Ima li još? Laughing

Ovo su baš sjajne avanture, Danijele.
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

Broj poruka : 2245
Godina : 45
Datum upisa : 13.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptyNed 10 Mar 2013, 14:29

Prelepa prica!!!
Odlicno ispricana - i sa zadovoljstvom sam je celu dva puta procitao (imam osecaj kao da sam bio tamo)

Iskreno hvala za trud da se sve ovo napise a fotogravije su carobne!

Bravo majstore!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptyNed 10 Mar 2013, 15:28

Hvala Kolege :ziveli :

Nijesmo jos gotovi, pred nama su jos dva dana
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptyNed 10 Mar 2013, 15:51

04.03.2013

Dan XII

Vec sinoc dok smo vecerali, svi smo gotovi, posle one kisetine, niko nije ostao suv, svi mokri do kostiju,
svi premrzli, i ostali timovi su bili na Offshore pecanju ko mi.
Niko nema volje da peca, svi misle na nevrijeme, na kisu i na drhtajucu dusu koju su svi imali.
Pola timova ne izlazi, odustaje, ni ja nemam nimalo volje, a moja dva druga iz tima su plamen,
kazu neostajemo ni slucajno kuci, ako idu oni idem i ja, sta cu cijeli dan u onoj kamenoj kucici.
Znaci jutro je svinulo bez ikakve volje se obukujem, nije mi se roba ni osusila, grozno.
Na Kamion ozadi, na klupu, koja je mokra od nocne kise, sednemo, ko u baru, voznja pocinje,
promaja, voze nas vani ko na front.
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptyNed 10 Mar 2013, 16:04

Izbacise nas na jedno mjesto koje mi je poznato, koje sam intensivno dozivio, vidio kako kolega posle 45min.
krvave borbe gubi ribu, u tom trenutku kad je struna prolazila kroz prstenove stapa, kad je konacno svojih 200m
bekinga vratio na rolu, GT nalazi stijenu i prekida predvez Fluocarbon od 130lb.
I ja sam na tom terenu imao borbi, i intensivno pecao, tako da znam kako teren izgleda.
Dva velika vira, dubine, ko jezera, izmedju njih plescani prsten, voda do pojasa, ima stijena i na kraj drugog jedno ostrvo.
Tu smo kolege napadaju odma GTje, ovaj jedan 8icom i poperom, vara 3 komada (oko 2,5 kg) , a cetrvti iste velicine
mu lomi 8icu Echo stap.
Ja vidim u startu jato od 10tak dobrih Bonefish-a, koji konstantno naidju, odu, naidju, stavim provjerenog Clousera i
uzivam, a kisa, kaos, prvo vrucina, prvo otvoris, pa onda skines Jaknu, znojis se, a onda opici kisa te me iznenadi i
istusira, opet zijeli dan mokar, grozno.
Posto razbi, prepolovi ovo jato, 7 komada hvatam, vise ne dolaze, znaci sad u start sa 12ticom na GT.
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptyNed 10 Mar 2013, 16:21

Jedan kolega ostao bez oruzja, moze samo sa reservnom 7icom da napane Bonefish, ovaj drugi ima neke namazane GT
pred sobom na ivici donjeg vira.
Posmatram, 5-6 GT od po 5kg panadaju malu ribu, njegov strimer nece.
Posmatram dalje okolinu, nesto mi je sumljivo iza njih, jesam li nesto vidio, koncentrisem se, svicnu nesto, podize se povrsina,
ko da podmornica izlazi, misao kao Munja noc, osvijetli moj duh, jao veliki GT, kazem kolegi ali on sa svog mjesta i sa ovim
razbojnicima pred sobom nemoze do njega a i ne trudi se, mozda nije vjerovao sta kazem.
ulazim u vodu do pupka, na granivi kornjeg vira, polako, skroz polako, nepravim talase.
gledam u donji vir, ne ove pred njim, nego nekih 5-6m iza njih, nevidi se jasno, ali tu je Nervos Water, talasi protiv vjetra,
Lignja leti u Epizentrum u oko oluje, daleko iz vida ovih 5to kilasa, ako je vide i zakace se, ode veliki bez povratka.
Prvi zabacaj, povlacim, povlacim, napet sam ko puska, ko bomba iz koje je osiguc ispupan, svaki stenutak spreman da
detoniram, povlacim, povlacim, nista, strimar je stigao do mene sam.
Gledam, nesto je tu, dize povrsinu vode, pravi talase uzvodno, protiv vjetra, nesto je tu.
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptyNed 10 Mar 2013, 16:42

Drugi zabacaj pravo gdje sumnjam, gdje osjecan nesto, nesto sto me uznemirava.
Pade moj strimer lignja, plusnu na povrsinu, polako ulazi kroz povrsinu u vodu (nije uopste otezana)
kad odjednom talas prema lignji, dize se povrsina i prije nego dalje ide, ko da stade film u mojoj glavi,
u ovom trenutku, prije eksposije, moze 100 gresaka covjek da napravi, platio sam skolu, ne udaris li dobre kontre
gubis ribu, ali ako ti uleti velika riba 15kg na gore, i uzme strimera i vuce od tebe a ti tresnes musku kontru,
kaos to sam ja prvih dana uradio Gamakatsu 6/0 se ispravi, ili ovo drug uhvatio jednog od 15tak kg, borio se bijesno sa njim
ja mu ga vadim, dajem u ruku za slikanje, on mu pade iz ruke i sa kuke, prije nego je uspio da se zaleti, i klizne,
ja ga hvatao za rep i opet ga kolegi natovarim u narucje, sad gledamo udicu Owner Circlehook 8/0 slomio se vrh na vilici GTa.
Trenutak je prosao, budim se iz filma, ko golman sam na penalima, u koji ugao da skocim, da li da ostavim strimera, dali da ka povucem,
oce li ga uzeti ako da ostavim...automacki skoro u ko u snu, povlacim, kad je ruka pola puta prosla, teret, mocna teret,
okecem se u kuku, udaram kontru tijelom.
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptyNed 10 Mar 2013, 17:20

Puce riba, stap se savi, beging mi otima sa skroz zatvorene kocnice od CCF, odose 150m, nije
problem da nemam dosta bekinga (imam 450m), nego sto dalje ode ima vise sanci da se negdje na stijenu
nasloni. dorimo se u donjem viru, on je odjurio prema pucini, ja sam se ivicom sputio u 1/3 vira, sad vec planiram,
namjeravam da ga, ako ostane samnom u sukobu, u ovom viru pobijedim, nesmijem ga ni slucajno pustit u gornji vir.
Borimo se vec 5min ja mu uzmem 5m bekinga on mi otme 10m, to se ponavlja 10tak puta, dovukao sam gado granice
vira ja sam ovdje on tamo nekih 60tak metara od mene. Potezi od nas obojice ko u sahu, znao sam pokusava da pobjegne
na gore, u gornji vir, ja se spustak niz donji vir i mijenjam ugao prema njemu.
Uspijevam da ga zaustavim na gornjoj granici drugog vira, sta se sad dogadja necu nikad u zivotu zaboraviti, suprostavio sam
mu se maksimalno, stap XI2 12tica do kraja savijena, predvez Fluocarbon 80lb (ja sam najslabiji koristio nijesam mogao naci deblji
kolege koriste 130lb) na granici, udica 5/0, drzimo se, 10min, 10min nerijeseno (nijesam dosad dozivio da je covjek od 100kg
morao da mi se suprostavi 10min a kamoli da bude nerijeseno, sobzirom da sam izbacivac u Diskoteci i bavim se borilackim vestinama)
Drzimo se, bizepsi mi gore, drzimo se, moram nesto uradit, probacu da ga iscupam iz ravnoteze, ko kad se sa covjekom rvas.
prvo 2-3 koraka na gore, pa 5-6 na dolje, neprija mu, poce da udara glavom, jos vise ga nategnem, a i on iskusam borac,
punom parom prema mene, ja trcim unazag u vodi do stuka i moram koliko mogu, da zadrzim teret na udici (pecamo bez
povratnica, da ih ne zijepamo). Uspijevam, to mu je bio zadnji adut, sve blize dolazi, sruna pravi vec prve krugove na roli,
jos 30m, savladan je, krugovi sve kraci, udarci glavom, zaleti sve manji.
dovlacim se unazad u plice da ga prihvatim. Vidim ga, voda se zairavila, od nas dvojice, hvatam ga za rep, moj je,
moj YEAAAAH.... uzvik trijumpfa, pocijepa tisinu.
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptyNed 10 Mar 2013, 17:26

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 21n4n5z
Nazad na vrh Ići dole
Bojovic Danijel
Guide
Guide
Bojovic Danijel

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 EmptyNed 10 Mar 2013, 17:28

Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 X2nj8z
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands   Flyfishing avantura na Christmas Islands - Page 7 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Flyfishing avantura na Christmas Islands
Nazad na vrh 
Strana 7 od 9Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći
 Similar topics
-
» Flyfishing avantura na Bahamas
» Flyfishing avantura na Seychellen
» Flyfishing avantura na Azores
» Flyfishing avantura u Mozambiku
» Flyfishing ...

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu