| Poliuretan mrav - NMilanovic | |
|
+8Mafke Andrei.A Ervin-Eko Ersin Murino SnikS Damirt82 NMilanovic 12 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 18:48 | |
| Nije neki detaljan SbS ali mi je najlakse ovako da podelim ovu musicu sa vama. Jedna od onih iz tajne kutijice - TMC 103BL #17 Telo (ili guza) - je radjeno od poliuretana i uz pomoc celicne zice dodano na udicu. Zica - je sa jedne strane savijena u oblik "U" i navezana na udicu sa druge strane formiran oblik "L" i na njega nabodeno telo, ulepljeno i ojacano koncem. (veoma tanka a jaka celicna zica - trajno - izcupana iz neke cetke) Glava - je takodje od poliuretana i jednostavno sam kroz nju naj prostije pazljivo provuku udicu i zalepio je. (naravno pre dodavanja guze ova slika ispod je sa nekih drugih modela da ne slikam opet) Antenice - pa nazezao sam parce bardljice (ne skroz ocisceno) takodje na parcice od te celicne zice, odsekao viskove i jednostavno ih "nabo" u glavu i zalepio. Grudi - su formirane od parceta foama ispod koga je namotan paun. Krila i Nozice - su od mekog domaceg pevca (crne i bele boje) navezane ispod pokrova od foama. Od prilike to izgleda ovako. Inspiracija za ovog mrava... | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| |
| |
NMilanovic Guide
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 18:53 | |
| | |
|
| |
NMilanovic Guide
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 18:57 | |
| Varijanta iznad je farbana sa crvenim detaljima (dosta takvih mrava ima u nasem kraju - cesto ih nalazim uz obale i Nisave i Morave) Evo je varijanta i u skroz crnoj boji. | |
|
| |
Damirt82 Guide
Broj poruka : 1359 Godina : 42 Lokacija : Kotor Varoš Datum upisa : 08.05.2011
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 19:06 | |
| Zanimljiva tehnika, ne sumnjam da će biti lovan | |
|
| |
NMilanovic Guide
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 19:13 | |
| Ja volim da pecam na imitacije mrava. Generalno bar kod mene tu vazi jedno pravilo .. sto realnije navezem mrava on to gore pliva!! Probao sam sve varijante i one najlepse sa bardljicama i epoksijem (ili topljenim lepkom) do onih sa telima od raznih konaca i cdc-om. Ni jednom nisam odusevljen prolvoscu. Generalno mrav i nije neki plivac i ribe ga radje uzimaju kad se "malo udavi" i sve je to OK ali ponekad mi bas prija da i mrava vidim kao neke druge musice. Ima lepih resenja od cistog dabinga (mislim da je Mix postovao par komada - odlicno rade posao) a evo i ovog "plivaca" - ako mi zatreba "gljurac" lako cu ja da ga podvucem pod vodu. Par slika sa casom (generalno ovaj moj aparat to ne moze bolje da izvede) - odozgo - | |
|
| |
NMilanovic Guide
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 19:15 | |
| - U nekom nivou vode - - Odozdo - | |
|
| |
SnikS Visitor
Broj poruka : 499 Lokacija : Aleksinac Datum upisa : 10.04.2011
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 19:29 | |
| Odlican mrav,bice on lovan u to ne sumnjam.Lepo si se ovo setio sa zicom. | |
|
| |
NMilanovic Guide
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 19:49 | |
| HVALA!!!!!!!
Da i meni se svidelo kako je ispalo.. Ovo cak ne mora ni da bude krilati mrav - moze ladno da se prefarba i da ispadne i jedna lepa osica ili neki drugi insekt. | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 19:54 | |
| Hvala NMilanović na volji da podijeliš svoje ideje sa nama na forumu :ziveli : | |
|
| |
Ersin Visitor
Broj poruka : 318 Lokacija : Munchen - Deutschland Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 20:11 | |
| Uvijek se divim ovakvim realnim imitacijama,juce Mafketovim rukotvorinama danas tvojim ...ma super bas ste pravi majstori u ovoj oblasti | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Pon 01 Apr 2013, 22:00 | |
| Mulanovicu, odlicno urajeno. Mnogo mi se dopada kako obradis poliuretan i kod ovog mrava i kod onih bambula. Malo mi ova zica "smeta" neznam kako se pokazala kod ribolova. Ja mrave na ovu foru kad radim uglavnom povezem "guzu" sa tijelom nailonom. | |
|
| |
NMilanovic Guide
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Uto 02 Apr 2013, 01:54 | |
| Hvala!! Ma ovo je zica iz neke cetke za cetkanje kucica, cist celik. Jedno 3x je tanja od udice, ja je savijam kljestima i ako je tako tanka, ne utice malte ne na plovnost a prakticno je ne salomiva. Ne znam kako da prenesem utiske preko slika i reci ali cim se uzme u ruke jasan je osecaj da je cela varijanta izuzetno trajna.
Slike su naravno uvelicane inace cela prica na #17 udici trazi oblikovanu zicu od 2-3 mm i u toj varijanti nikakav najlon ne donosi ni priblizno isto resenje. | |
|
| |
Andrei.A Fly fisherman
Broj poruka : 91 Godina : 43 Lokacija : EastRO Datum upisa : 03.01.2011
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Uto 02 Apr 2013, 04:54 | |
| great looking fly man ! | |
|
| |
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
| Naslov: Re: Poliuretan mrav - NMilanovic Uto 02 Apr 2013, 07:56 | |
|