Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Dabinzi za repove/guzu muva

Ići dole 
4 posters
AutorPoruka
Raka Hardy
Guide
Guide
Raka Hardy

Broj poruka : 1487
Datum upisa : 10.11.2010

Dabinzi za repove/guzu muva Empty
PočaljiNaslov: Dabinzi za repove/guzu muva   Dabinzi za repove/guzu muva EmptyPet 19 Apr 2013, 19:23

Često i sami vezači zanemare ovaj detalj.
Ako radimo recimo guzu muve: braon, malslinasta, fl narandžasta ili fl zelena,
lepo je to pročitati, kupiti kesicu proverene firme ili praviti neki mix. No, kada je u pitanju ne naše, nego oko ribe i
lovnost, e tu je već neopisiva razlika nijanse i svetlucavosti.

Već neko vreme, ispitujem fl orange dubbing i, svi lepo izgledaju u kesici, ali koliko su lovne muve?
Razlika je u: možda jedan lipac drinski u par dana i nekoliko dnevno kada se gotovo ne diže. Prošle sezone sam baš
imao priliku da se uverim u to, veći broj izlazaka.

Na oko, gotovo su isti, ali slučajno mi je jedna muva ispala u vodu pored one navezane i BUM! Primetih neverovatnu razliku.

Predstavljam vam FL. ORANGE nekoliko najpoznatijih proizvođača. Test u vodi:

Koji od njih? E, priča ne bi bila toliko zanimjiva da ne ostavim da malo i sami probate. Bar neko vreme. sampion 1

Dabinzi za repove/guzu muva Florangew
Nazad na vrh Ići dole
Raka Hardy
Guide
Guide
Raka Hardy

PočaljiNaslov: Re: Dabinzi za repove/guzu muva   Dabinzi za repove/guzu muva EmptyPet 19 Apr 2013, 20:15

Dabinzi za repove/guzu muva Hotbuttcdcemerger1
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

Broj poruka : 31734
Datum upisa : 26.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Dabinzi za repove/guzu muva   Dabinzi za repove/guzu muva EmptyPet 19 Apr 2013, 21:04

Meni je kupio nijansirane repiće (hot butt) gotovo svih ovih orange nijansi u zavisnosti od vremena i njemu (lipljenu) znanih atmosferskih prilika pa pretpostavljam da će tako biti i sa fluoroscentnim !

Kada ti to napraviš loviće sigurno sva ta pješadija iz kutije :ziveli :

Poslednji izmenio Murino dana Pet 19 Apr 2013, 21:10, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Clavis
Guide
Guide
Clavis

Broj poruka : 545
Godina : 39
Datum upisa : 10.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Dabinzi za repove/guzu muva   Dabinzi za repove/guzu muva EmptyPet 19 Apr 2013, 21:10

Odlična tema i zapažanje! Jedva čekam da čujem ostala iskustva. Ja sam eksperimentisao, počeo sam najobičnijom sintetikom. Završio sa Angora goat, oštar dubbing, boje krvi i tako izgleda u vodi, zagasita jaka mrljica. Vodio sam se idejom da paun sam po sebi svjetlucka, dok crvena guza služi kao sočan detalj.
Nazad na vrh Ići dole
Raka Hardy
Guide
Guide
Raka Hardy

PočaljiNaslov: Re: Dabinzi za repove/guzu muva   Dabinzi za repove/guzu muva EmptyPet 19 Apr 2013, 22:16

Što se tiče hot butt - suva muva, Murino je u pravu. I meni je kupio gotovo svaku, ali emerdžer na Drini - sušta suprotnost. Neverovatno je kada više puta uzmem 5-6 muva samo drugačiji dabing - guza i uvek isto. Po 20 bazanja - ništa, ali jedan.. Leleeeee! sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
Joker
Fly fisherman
Fly fisherman
Joker

Broj poruka : 39
Datum upisa : 14.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Dabinzi za repove/guzu muva   Dabinzi za repove/guzu muva EmptyUto 23 Apr 2013, 14:05

Pa kazuj nam ga da i mi lovimo Placko
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Dabinzi za repove/guzu muva   Dabinzi za repove/guzu muva Empty

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY TYING :: FLY TYING MATERIJALI i ALATI-
Skoči na: