Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Antron i polipropilen

Ići dole 
+3
Madjoni
Goran R
Saležupa
7 posters
AutorPoruka
Gost
Gost

Antron i polipropilen Empty
PočaljiNaslov: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptyUto 25 Nov 2008, 08:19

Ako nabavim antron yarn krenuo bih u izradu LaFontaine muva, dosta se havale po internetu. pitao sam na .org gde se mogu naći a izmedju ostalih
dobio sam odgovor da može i polipropilen kao zamena. da li neko ima iskustva sa ovim i da li zna gde može da se kupi da li ga uopšte ima kod nas
(neke ponude sam vec dobio). mislim na pupe sa onim pokrovom na telu, koji po autoru bi trebalo da svetluca ili da ispušta mehuriće
sto mi zvuči nekako kul!

Hvala svima sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
Saležupa
Guide
Guide
Saležupa

Broj poruka : 2198
Godina : 53
Datum upisa : 05.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptyUto 25 Nov 2008, 09:04

Uđi u prvu prodavnicu u kojoj se prodaju itisoni i tepisi.Traži da ti daju konac od polipropilena kojim opšivaju itisone da se ne raspucavaju krajevi istih.
Ima ih u širokoj paleti boja,što u jednoj boji što višebojnih.Materijal ne prima (ne pije) vodu tako da izuzetno lepo pliva.Nadam se da ćeš biti zadovoljan.
Nazad na vrh Ići dole
Saležupa
Guide
Guide
Saležupa

PočaljiNaslov: Re: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptyUto 25 Nov 2008, 09:12

Što se antrona tiče,mislim da ih ima kod Vanje u Nišu i Bojana u BGD-u.
Paleta boja u kojima se radi se izuzetno velika.Ima jednu povoljnost-da se miksovanjem materijala mogu postići fantastične boje.
Nazad na vrh Ići dole
Goran R
Guide
Guide
Goran R

Broj poruka : 1319
Godina : 59
Datum upisa : 07.09.2008

PočaljiNaslov: antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptyUto 25 Nov 2008, 09:35

Akademac kod Vanje imas antrone, dok Bojan ima siroki spektar dabing materijala, ice dabinga, skalpova,konaca
svih velicina debljina boja, kao i drugih materijala za flytyuing.
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

Broj poruka : 9731
Datum upisa : 14.10.2008

PočaljiNaslov: Re: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptyUto 25 Nov 2008, 11:43

Akademac ::
Ako nabavim antron yarn krenuo bih u izradu LaFontaine muva, dosta se havale po internetu. pitao sam na .org gde se mogu naći
a izmedju ostalih dobio sam odgovor da može i polipropilen kao zamena. da li neko ima iskustva sa ovim i da li zna gde može da se kupi da li ga uopšte
ima kod nas (neke ponude sam vec dobio). mislim na pupe sa onim pokrovom na telu, koji po autoru bi trebalo da svetluca ili da ispušta mehuriće sto
mi zvuči nekako kul!

Hvala svima

Gari LaFontejn je napravio ovu sparkl pupu prije više od 20 godina,to ti dođe nešto kao "emerdzer" u smislu lova,tj,lovi u filmu i imitira pupu tulara u
trenutku kad dobija krila....antron je sam po sebi svjetlucav a samim postupkom izrade pravi se prostor za mjehuriće vazduha...polipropilen je malo
grublji materijal od antrona i možeš ga naći u svakoj prodavnici tepiha kao što ti je Sale rekao ....pročačkaj malo američke sajtove i viđećeš starog
kako i lovi na ove imitacije....pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
http://www.flyfishingprimus.me/
Saležupa
Guide
Guide
Saležupa

PočaljiNaslov: Re: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptyUto 25 Nov 2008, 12:10

Akademac ::

Sale hvala dobra fora ovo za tepihe dobar post thanks you

Od Bojana san već dobio ponudu a Vanju ću da kontaktiram!

Thanks!

Ako pažljivije pogledaš PUPE i KEDISE na forumu videćeš i praktičnu upotrebu
Nazad na vrh Ići dole
Markovic
Visitor
Markovic

Broj poruka : 161
Godina : 46
Datum upisa : 16.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptyNed 12 Apr 2009, 19:53

Možda jedina stvar po meni koja može da zameni cdc pera

Druga slika pokazuje presek jedne od niti...

Antron i polipropilen Imagem10[img]Antron i polipropilen Imagemagiccahcdo9rl.th[/img]
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptyUto 29 Jun 2010, 11:57

Polipropilen je prava stvar. Ne jedu ga moljci, ne menja boju u vodi, lepo pliva kad je namazan, ima ga u mnogo boja, vrlo je jeftin, čvrst, postojan...,a može se upotrebiti kao materijal za rep, telo, krila, leđa, pa čak i nožice i oči.
Evo kako sam ga ja danas upotrebio za jednu malenu Blue Winged Olive:

Antron i polipropilen Twistedpolypropylenebod

Poslednji izmenio Mixmaster dana Uto 29 Jun 2010, 23:15, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Zvezdan
Guide
Guide
Zvezdan

Broj poruka : 561
Godina : 45
Datum upisa : 22.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptyUto 29 Jun 2010, 12:55

Pored ovih stvari koje je nabrojao Mix,polipropilen je dobar i za male bucovske bunkere!
Nazad na vrh Ići dole
Pex
Visitor
Pex

Broj poruka : 467
Godina : 48
Datum upisa : 13.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptySre 18 Avg 2010, 13:25

Antron i polipropilen Rsea12
Nazad na vrh Ići dole
Pex
Visitor
Pex

Broj poruka : 467
Godina : 48
Datum upisa : 13.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen EmptySre 18 Avg 2010, 14:56

dobio sam na poklon od prodavca tepiha.samo mi dade makaze i ...
Antron i polipropilen 2nbsw40
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Antron i polipropilen   Antron i polipropilen Empty

Nazad na vrh Ići dole

Antron i polipropilen
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY TYING :: FLY TYING MATERIJALI i ALATI-
Skoči na: