| Udice - namena i modeli | |
|
+63Redtag Filip Keno Maricfly Stars Member Waterfall Zarkotekica Mic Marinko81 Angel Lale Bahat Bosko Vulevic Damirt82 Krajisnik_BL Gamarus Djomla-BL Mohiko Sale NMilanovic Fruk Raka Hardy NikolaCG Ado Ranko Oholi2 Fićo Zeka Durlanac Predrag Sumadinac Ogi Masic Renafly Mixmaster Flyfishdude Sasats Sagemaster Cori143 Davor Mr.Zacoola Cdejan Brankoogi Vlajkoni Prota "Pacer" Ervin-Eko Goran R MikiTenkara Rancic Cakan DonCarleone Lepenac Radojica-pop Acapapec Oholi Murino Trn Zox Sasa D Djole Madjoni Saležupa Bogi 67 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Bogi Guide
Broj poruka : 2297 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Udice - namena i modeli Pet 05 Dec 2008, 21:01 | |
| Evo da ja započnem razgovor na ovu temu ....najradije koristim ove, ali sam istrošio sve zalihe.............po meni veoma dobra udica i nema spadanja sa nje što je veoma bitno jer je bez povratnog jezička.......najviše je koristim pri izradi jednodnevnica........ | |
|
| |
Saležupa Guide
Broj poruka : 2198 Godina : 53 Lokacija : Aleksandrovac - Župa Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sre 10 Dec 2008, 20:06 | |
| Mnogi vezači koji rade mušice za prodaju rade na GAMAKATSU udicama,jer su (bar u Srbiji) najjeftinije.Moje iskustvo sa njima je različito.Serija 11 2SH je najzastupljenija i solidna osim malih udica veličine 16,18.Mana im je pucanje vrha udice od kontra kuke prema luku. Serije F11 i F15 su izuzetno dobre i meni su se pokazale odlično. Još jedna udica kojom nisam zadovoljan je TIEMCO 2312 jer ima tanak vrat i lako se krivi. Sa Hayabusa udicama sam zadovoljan.Za sada nemam primedbi. | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sre 10 Dec 2008, 20:12 | |
| Sa ovim se slažem osim što bih dodao da serija F2sh na svim veličinama puca, doduše kod nas je Gamakatsu jedna od najsupljih... Hajabusa je odlična, najviše koristim serije 387,373,372,751 i752 i nemam na njih nikakve primjedbe....... Bio sam vrlo zadovoljan i sa Kamasanom dok ga je bilo | |
|
| |
Djole Guide
Broj poruka : 611 Lokacija : Nis Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sre 10 Dec 2008, 21:43 | |
| Ajde da se ukljucim i da kazem valjda koju pametnu. Prvo IZBOR UDICA Šta se može naći legalno u prodavnicama širom Srbije: Gamakatsu, Hayabusa, Climax, Mustad, Varivas, VMC.... sigurno jos neke al dovoljno. PROBLEM nema ih u svima radnjama,a ako ih ima - nema svih modela, negde su neke i sumnjivog kvaliteta i ambalaze, onda nema ih ni količinski koliko je nekom ko vise vezuje potrebno udica da ne go govorim o onima kojima su potrebne radi posla. Cene: Uglvnom pristupacne za nase uslove ukoliko gledamo koliko kosta jedna uradjena mušica da se kupi. JOS JEDAN PROBLEM a to je da na ambalazi nema dovoljno informacija o samoj udici (vrsta materijala od cega je izradjena, duzina, tezina, cvrstoca...) kao npr sto to daje TMC. Doduse i drugi ih imaju ali na svojim sajtovima. Npr Hayabusa, Gamakatsu... Što bi značilo početnik ili slabiji poznavalac udica papir ispred sebe, olovku u ruke pa onda da malo prelista internet i upozna koji model za koju imitaciju (uglavnom mislim na podelu na suve, mokre, nimfe) OPTICKA VARKA: Dolazi do grešaka prilikom kupovine, a povezano sa prethodnim delom mog teksta. Ista boja, Ista dužina, isti oblik, deluje tanka kao za suvu a ustvari udica 3x teza od standardne udice za suve. OPTICKA VARKA | |
|
| |
Djole Guide
Broj poruka : 611 Lokacija : Nis Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sre 10 Dec 2008, 21:48 | |
| A da nisam rekao ono DRUGO
Aha ustvari hteo sam da pitam na koji vi nacin utvrdjujete kvalitet udice prilikom kupovine ukoliko nemate iskustva sa nekom markom ili modelom. Znaci ne na vodi nego na licu mesta, tj imate li neki orjentir na osnovu koga to radite? | |
|
| |
Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Pet 27 Feb 2009, 18:26 | |
| Ja trenutno koristim udice hayabusa 751,752 i 387.Zadovoljan sam sa njima.Gamakatsu koristim redje a izdvojio bi f11-2sh.Cuo sam da su f15 odlicne ali do sada nisam imao priliku da ih probam.Za suve muve velicine 16-20 koristim owner 50152 vel.14.ovo je najmanja velicina ovog modela udice,ali mi se pokazala kao najbolja.Sa nje se rijetko koja riba skine. | |
|
| |
Zox Visitor
Broj poruka : 449 Godina : 66 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.05.2008
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sub 28 Feb 2009, 16:47 | |
| - Djole ::
- A da nisam rekao ono DRUGO
Aha ustvari hteo sam da pitam na koji vi nacin utvrdjujete kvalitet udice prilikom kupovine ukoliko nemate iskustva sa nekom markom ili modelom. Znaci ne na vodi nego na licu mesta, tj imate li neki orjentir na osnovu koga to radite? Ja koristim "nokat test" Uhvatiš udicu za vrat i zagrebeš nokat palca vrhom. Imam, nekakav, orijentir o oštrini i čvrstoći udice ali sam najsigurniji kada je stavim u stegu. :ziveli : | |
|
| |
Trn Visitor
Broj poruka : 165 Godina : 34 Lokacija : Čačak Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Ned 08 Mar 2009, 20:52 | |
| Ima li ko iskustva sa udicama fischer gruppe? Kupio sam ih u LAV-u. Uzeo sam 10-ke, ima sa ravnim i krivim vratom. Deblje su i valjaju za nimfe, bambule. Mislim da se rade ovde negde kod nas | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Ned 15 Mar 2009, 20:11 | |
| | |
|
| |
Oholi Guide
Broj poruka : 2071 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 13.12.2008
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Ned 15 Mar 2009, 20:53 | |
| Samo sto ne treba biti iskljuciv pa svaku koristiti samo za ono sta pise. T model je i za stimulatore, kamenjarke, S, avrsen za nimfe pojedine itd. uglavnom to svi znaju, da ne filozofiram. | |
|
| |
Acapapec Guide
Broj poruka : 1246 Godina : 46 Lokacija : Grdelica Datum upisa : 22.02.2009
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Pon 30 Mar 2009, 20:16 | |
| Ma filozofiraj druze ..........mene zanima | |
|
| |
Saležupa Guide
Broj poruka : 2198 Godina : 53 Lokacija : Aleksandrovac - Župa Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Uto 31 Mar 2009, 21:39 | |
| Prikaz razlika između proizvođača-najmanja udica je TMC 2312 #16,druge dve su PARTRIDGE YK12ST #16 i #18 | |
|
| |
Radojica-pop Guide
Broj poruka : 1570 Godina : 49 Lokacija : Raška Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sre 01 Apr 2009, 14:35 | |
| | |
|
| |
Lepenac Fly fisherman
Broj poruka : 61 Lokacija : Surdulica Datum upisa : 24.02.2009
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sre 01 Apr 2009, 16:21 | |
| Кад кажете ТМЦ, дали мислите на неку марку или модел удице? Ја имам "ТИЕМКО" удице мод."ТMC 102 Y", од које нисам видео тање и лакше и немам лоше искуство са ломљењем врха или савијањем.Може јој (донекле) парирати ГАМАКАТЦУ мод."F 110".
БИСТРО! | |
|
| |
DonCarleone Visitor
Broj poruka : 195 Godina : 46 Lokacija : Švajcarska Datum upisa : 08.12.2008
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sre 01 Apr 2009, 16:31 | |
| Evo kako su u TMC timu podelili udice. Samo kod ovih ne narucujte. Ja imam ne bas dobro iskustvo a i preskupi su.
LINK | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli | |
| |
|
| |
| Udice - namena i modeli | |
|